De boeken van 2014

Begin 2014 had ik me voorgenomen om meer boeken te lezen dan het jaar voordien. Toen las ik er maar zeven in plaats van twaalf. In 2014 overschreed ik die twaalf met gemak. Ik herontdekte Goodreads en werd enorm beïnvloed door het enthousiasme van Kathleen van Verbeelding. Negentien boeken passeerden er! Een paar duizend bladzijdes!

Het beste boek?

Dat moet Wat is de Wat of De boekendief zijn. Maar The Rosie Project heeft mij goed doen lachen, De stad der blinden was heel erg spannend, Me before you bracht mij aan het bleiten, en geen beetje. Dat het een goed leesjaar was, dat sowieso!

In 2015 doe ik ook mee met de Verbeelding Book Challenge. Bedoeling is om wat meer buiten je comfortzone te lezen. Ik lees al redelijk wat verschillende soorten boeken, maar toch zou ik bepaalde boeken nooit een kans geven zonder zo’n kleine uitdaging. Als iemand nu al leestips wil geven die passen in de Book Challenge, laat je niet tegenhouden!

Oh, een mooi (lees)jaar voor iedereen!

Volgend bericht
Vorig bericht

22 reacties op “De boeken van 2014

 1. Ik kwam in 2013 op 55 en in 2014 op 105. Heel weinig tv gekeken en alleen maar 's avonds gelezen. Bevalt me prima. Ook wat meer andere soorten genres gelezen.

  Marianne van cosuuminderenmetmarianne.blogspot

 2. Wederom goed gedaan. Ik heb in 2014 veel minder gelezen dan in 2013. Dat het een moeilijk vermoeiend jaar met baby erbij en verhuis was zal wel meegespeeld hebben.
  Om eens iets anders te lezen dan de boeken waar ik normaal gezien steeds naar grijp ben ik in eens in de bib begonnen met het eerste boek met de A te lezen en toen de B en toen de C. Afgewisseld met mijn eigen boeken. Ik las toen boeken die ik anders nooit gelezen zou hebben zoals een boek over polygamie 🙂 en over een arm Chinees meisje, maar die mij nu nog steeds bijblijven. Het is dus niet zo dat omdat dit onbekende boeken zijn dat het geen goede boeken zijn. Zo las ik ook over een Afrikaanse vrouw die maar één of twee boeken gelezen had in haar leven en ondertussen al overleden was. Heel verrassend was dat allemaal.
  Ik ben met die bibboeken gestopt want ik woon nu niet meer tegenover de bib zoals vroeger. Maar die goodreads moet iets gelijkaardigs zijn denk ik.
  Zelf las ik er vorig jaar 32 of 33 denk ik. Ik moet nog eens goed tellen. Het jaar ervoor 54. Nu wil ik in 2015 er weer wat meer lezen… Er staat geen verhuis of baby aan te komen dit jaar ;-).

 3. Mooi getal! Ik las er 7 in 2014, maar lezen staat niet echt vooraan op mijn prioriteitenlijst. Ik lees dan ook enkel in de vakanties. Mijn doel voor 2015 is 8, maar meer mag altijd 😉

  Enkele tips voor de challenge:

  – mystery (/sci fi): De engelenmaker van Stefan Brijs, echt een zéér goed boek
  – roman(ce): Vossenblond van Rascha Peper
  – non-fictie: De vis in ons van Neil Shubin (wetenschappelijk boek, maar daar moet je voor zijn natuurlijk 😉 )
  – kortverhalen: alles van Edgar Allen Poe, dat is meteen ook van voor 1900, dus twee vliegen in 1 klap 😉

  Veel leesplezier!

 4. In 2015 ga ik ook meer lezen, beloofd! Ik lees graag, maar momenteel beperken de boeken op mijn nachtkastje zich tot chicklits en detectives; ik lees per dag ook maar heel even voor het slapengaan. Tijd voor échte boeken. Ik zie mij al zitten in mijn nieuwe living, met een goed boek! Bedankt voor alle tips, mijn leeslijst wordt langer! 🙂

 5. Hoera voor lezen! Ik denk dat ik het op lees vlak misschien ietsje rustiger ga doen dit jaar, want vorig jaar ging er misschien een heel klein beetje over. Zo'n beetje, zo. Ahum. Maar sowieso blijf ik lezen en als de NMBS er weer een jaar vol vertragingen van maakt, sja… Dan kan het aantal boeken dat ik lees weer snel oplopen. 😉

  In ieder geval heel veel leesplezier gewenst!

 6. Baby'tjes zijn goed om de cijfertjes omhoog te krijgen. Ik las vroeger heel veel op de trein, maar sinds ik met de wagen naar het werk ga niets meer. Sinds ons baby'tje er is, lees ik heel veel tijdens de lange borstvoedingssessies 😉 Mijn eerste van 2015 is er eentje die ik in de kringloopwinkel meepikte en is bijna uit. Hoera: mijn aantal van vorig jaar al ingehaald!

 7. Leuke leeslijst! Een aantal ervan heb ik al gelezen of staan hier klaar in de kast; anderen heb ik al via je goodreads aangeduid als te lezen (zoals Me before you). De Stad der Blinden ligt nu klaar; ben eens benieuwd of ik ga behoren tot het kamp van degenen die het aan de kant leggen of diegenen die er wild van zijn 🙂

  Voor de book challenge kan ik je, op basis van wat ik al gelezen heb, al dit aanraden:
  1. Een boek van 500 pagina's of meer
  15. Een boek dat voor 1900 werd gepubliceerd
  De goddelijke komedie van Dante

  2. Een boek gepubliceerd in je geboortejaar
  4. Een fantasy boek
  Ik twijfel of jij nu een jaar jonger of even oud als mij bent. Als je ook van 1987 bent, dan is The firebrand (Stormen over Troje) van Marion Bradly Zimmer misschien wel een idee. Jaren geleden dat ik die gelezen heb, maar ik ga hem dit jaar denk ik eens herlezen.

  9. Een boek dat gericht is op kinderen onder de 12
  12. Een boek met prentjes
  Ik ben nu bezig in Pluk van de Petteflet van Annie M.G. Schmidt, heerlijk nostalgisch 🙂

  20. Een boek dat je kan uitlezen op een dag
  De boekjes van Wouter Deprez, met op kop "Waarom je moeder en ik altijd een badjas dragen" en "Kies"

  26. Een boek dat zich afspeelt in Latijns-Amerika
  Kroniek van een aangekondigde dood van Gabriel Garcia Marquez

  28. Een boek in een andere taal dan dat je anders leest (Engels? Frans? Duits? Islensku?)
  Er ist wieder da van Timur Vermes 😉

  30. Een poëzie bundel
  Verzamel de liefde van Bart Moeyaert

  En allemaal vallen ze dan onder:
  14. Een boek dat iemand je heeft aangeraden 😉

  1. Ik ben van 1988, dus helaas 🙂 Maar ik had wel al De Alchemist in mijn hoofd voor dat puntje.

   Qua boek met prentjes had ik al gedacht aan Hollow City, ik hoop dat daar opnieuw prentjes in zullen staan, zoals in De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine.

   Wouter Deprez, ja! Bij dat puntje had ik nog geen idee, dus merci!

   Kroniek… heb ik al gelezen, maar nog niet zijn ganse oeuvre, dus misschien kies ik wel een andere Marquez voor puntje 26.

   Er ist wieder da stond er inderdaad al op 🙂

   En Bart Moeyaert ga ik eens checken!

   Merci voor al je aanraders!

Reageer