Read-a-thon: mijn doel

Kathleen van Verbeelding en de Verbeelding Bookclub organiseert nog eens een read-a-thon. De vorige keer deed ik niet mee, maar nu heb ik mijn hele week vrijgehouden om te cocoonen met boeken, chocomelk, dekentjes en af en toe Stefans hoofd op mijn schoot. Aaaah! Vanavond maak ik alvast lasagne voor twee dagen, woensdag een gemakkelijke pastasalade en donderdag kookt Stefan  voor twee dagen. Ow yeah, ook het weekmenu is aangepast aan de read-a-thon.

Tijdens een read-a-thon lezen de deelnemers zo veel mogelijk in een bepaalde tijd. Voor de Verbeelding read-a-thon stellen we onszelf een doel en gaan we daar vollenbak voor, vanaf morgen en dat een hele week lang. De boeken op mijn lijstje:

 • Tonio van A.F.Th. van der Heijden uitluisteren. Jawel, luisteren, want dit is een luisterboek. Ik zit nu ongeveer een derde ver, schat ik. In het begin ergerde ik me enigszins aan het Nederlandse accent van de vertelstem. Het kwam vaak zoooo snobistisch over, verschrikkelijk. Maar ik luisterde verder en het wende, ook omdat een snobistisch toontje eigenlijk wel past bij het hoofdpersonage, de schrijver zelf. De auteur schrijft over het verlies van zijn verongelukte zoon. Redelijk zwaar onderwerp dus, maar heel mooi verwoord.
 • De stad der blinden van José Saramago uitlezen. Dit was in de Verbeelding Bookclub het boek van de maand oktober. Hoewel het al lang op mijn leeslijst stond, las ik niet mee, want ik was Wat is de Wat aan het lezen. De commentaren van wie het wel las gaven mij ook niet echt goesting om eraan te beginnen (“ik geef het op”, “niet gemakkelijk”, “de schrijfstijl lag mij niet”…). Maar uiteindelijk reserveerde ik het in de bib en ik vind het fantastisch. Nog een derde te gaan, review volgt later – op Goodreads en eventueel ook hier.
 • Vele hemels boven de zevende van Griet Op de Beeck. Omdat iedereen er zo lyrisch over is en ik nu eigenlijk wel benieuwd ben. Ook naar Kom hier dat ik u kus, maar als ik dat nu direct koop, is mijn boekenbudget direct op.
 • Twelve Years a Slave van Solomon Northup. Omdat het achtentachtig cent kostte op bol.com en omdat ik de film al een tijdje wilde zien. Tot ik toevallig het boek tegenkwam. Eerst dus maar eens het boek lezen, want we weten allemaal wat ze zeggen van boeken en verfilmingen.
 • Me Before You van Jojo Moyes. De cover heeft me nooit aangesproken, maar ik heb er al zo veel lof over gelezen dat ik even de cover negeerde en het gewoon kocht. Vier euro op bol.com, daarvoor kon ik niet sukkelen.

Misschien lees ik uiteindelijk toch andere boeken, maar voorlopig kijk ik wel uit naar deze selectie. Twee boeken uitlezen en drie verse boeken lezen op vijf werkdagen en twee weekenddagen tijd, dat zou moeten lukken, hé? Read on, ladies!

Oh ja, om af te sluiten even nog de woorden van Kathleen kopiëren:

Zin om mee te doen? In de Goodreads Verbeelding Bookclub kan je terecht om je hart te luchten, om te zagen, om updates te geven of om anderen die het wat moeilijker hebben aan te moedigen! Hou uw hashtag pompommekesdanske alvast klaar!

15 gedachten over “Read-a-thon: mijn doel”

 1. Leuk idee, ik heb al even gaan piepen bij de bookclub en heb me toegevoegd in de groep. Om nu nog mee te doen met de read – a – thon van deze maand, zal moeilijk zijn, dus de volgende neem ik zeker deel. Leuk dat er velen Belgen in deze bookclub zitten! Succes deze week!

 2. Tonio heb ik al een tijdje terug gelezen. Mooi, maar triest (natuurlijk).
  En het boek van Griet moet ik ook nog lezen. Ligt ook klaar, maar ik ga nu eerst de laatste van Luc De Vos lezen. Ook al om een trieste reden.

 3. Wat een schitterend vooruitzicht! Ik vond de Stad der blinden zo fantastisch! Er is ook een film van met de fantastische Julia Moore. Ik heb ook enorm genoten van de Stad der Zienden.
  Een mooi lijstje, geniet ervan!

 4. Phew, vijf boeken in één week? Ik ben al blij als ik één boek in twee weken uit krijg… De Stad Der Blinden las ik nog voor een boekbespreking in het middelbaar. Ik vond het toen al een aanrader!

 5. Ooooh Tonio heb ik graag gelezen, ik hou wel van het Nederlandse accent! Hoe bevalt een luisterboek je? Ik heb schrik dat ik daarmee te snel afgeleid zou zijn. A.F.Th. Van der Heijden is één van mijn favoriete schrijvers.

  1. Dit luisterboek bevalt me, omdat het een vertelbaar verhaal is. Ik denk niet dat dat voor alle boeken geldt. Ik combineerde het tot nu ook altijd met een rustige en/of repetitieve activiteit: breien of yoga. Vanavond ga ik proberen luisteren terwijl ik kook, ik ben benieuwd of dat zal lukken.

 6. Tonio heb ik heel graag gelezen. De stad der blinden was minder mijn ding. Zou ik eens moeten herlezen. Misschien was het er niet het goede moment voor. Vele hemels boven de zevende lezen we voor de volgende leesclub. En deze week wil ik Dit zijn de namen van Tommy Wieringa lezen. Verder reiken mijn leesambities niet deze week.

 7. Haha, je bent wel heel toegewijd als je er zelfs je weekmenu voor aanpast! 🙂

  Tonio heb ik gelezen en vond ik heel mooi! Ik zou misschien wel eens een luisterboek moeten proberen, nog nooit gedaan. Waar haal jij die?

  Vele hemels boven de zevende heb ik ook heel graag gelezen! Haar nieuwe staat ook op het verlanglijstje, maar ja, dat budget he 😉

  1. Ik moet echt weer terug vaker naar de bib gaan. Was mij totaal nog niet opgevallen dat ze dat daar hebben. Bedankt!

   Ik had trouwens ook beter mijn weekmenu aangepast 🙂
   Gisteren is mijn avondeten niet meer geworden dan wat fruit en chocolade, omdat ik zo in mijn boek opging dat ik gewoon geen zin meer had om nog te koken!

 8. Allehup, ik zet mij ook aan Stad der Blinden! Ben heel benieuwd, door alle tegenstrijdige reacties die ik al gehoord heb. Ambitieuze lijst, maar moet zeker lukken! succes ermee! 🙂

Reageer