Gevraagd en gedraaid: handcrème voor extra droge handen

Of ik nog eens een potteke handcrème kon maken, vroeg mama me*. Natuurlijk! Mama heeft heel droge handen. Ook als kleiner Kelly’tje viel me dat al op en vond ik dat zo erg voor haar. Er zijn natuurlijk veel ergere ambetantigheden, maar als je kan kiezen tussen droge, beschadigde, soms zelfs pijnlijke handen en lieve, zachte handen, kies je wellicht ook de laatste variant.

En dus ging ik aan de slag. Met een rijke mengeling. Een heel rijke. Vier soorten olie, drie soorten boter en voldoende etherische olie. Mama verdient dat. En ik ook, want toevallig was mijn voetcrème ook net op.
handcrème

Ik gebruikte wat restjes op, vulde die aan en verkreeg deze extra vette crème:

 • 90 g kokosolie
 • 60 g abrikozenpitolie
 • 30 g jojoba-olie
 • 1 el glycerine
 • 30 g neemolie
 • 30 g karitéboter
 • 30 g mangoboter
 • 30 g cacaoboter
 • 30 gram (bijen)was
 • 4 capsules vitamine E-olie
 • etherische oliën: 10 druppels rozemarijn, 10 druppels kruidnagel, 15 druppels pompelmoes, 15 druppels ylang ylang en 20 druppels eucalyptus.

Misschien interessant om te weten: deze crème kostte me aan ingrediënten 20 euro voor zo’n 350 gram. Ik vind dat best meevallen voor een 100% natuurlijke crème.

Je hoeft het jezelf natuurlijk niet zo moeilijk te maken, met al die verschillende ingrediënten. Genoeg simpele recepten in Art d’Eco!

* Dit was het potteke dat ik als moederdagcadeautje vorig jaar maakte. Aangezien ik toen op een papiertje de ingrediënten had opgeschreven, maar dat papiertje natuurlijk verloren ben, dacht ik, ik zwier het nu direct in een blogbericht. Hopen maar dat de kerstvariant even goed bevonden wordt!

handcrème mama moederdag

6 gedachten over “Gevraagd en gedraaid: handcrème voor extra droge handen”

 1. Oh dat komt hier van pas ! Mijn handen ´scheuren´ zelfs open van het droge velleke ( zoals mijn zoontje vertelt 😉 ) .
  ik hoop alleen dat het ook goed intrekt , want pure karitéboter en kokosolie bv. blijven bij mij echt als een ´film´ op mijn huid liggen en trekken dus niet in .
  Dus verbeteren de situatie ook niet 🙁
  Waar haal jij je ingrediënten ?
  Groetjes !

  1. Oei, da's nog wat erger dan bij mijn mama, denk ik!
   De meeste ingrediënten haalde ik bij Druantia.be. Eventueel kan je eens mailen naar de winkeleigenaresse, Iris? Zij heeft misschien wel tips…

 2. Hier ook kloven, soms tot bloedens toe, dus ik ben ook wel nieuwsgierig naar waar je de ingrediënten haalt voor dit rijke zalfje? Lief dat je je mama zo verwent, mama's verdienen dat hé 😉

Reageer