Leesvoer van een stukje juli en een grote brok augustus

Vier boeken las ik in vijf weken tijd. Vijf weken waarin ik maar anderhalve dag verlof had, waarin ik naast lezen ook nog naaide, naar series en films keek, redelijk wat tijd besteedde aan Fair Wear Friday-blogposts, verhuisde, naar het gezelligste festival ooit ging, huisplannen maakte en regelmatig kookte. Onder andere.

Hoe dat plots zo komt, dat ik honderd keer meer lees dan andere periodes in mijn leven? Mijn Kobo en Goodreads blijken de beste opkrikkers van mijn leeshonger. Uitstekende combinatie, echt, ik had er eerder moeten mee beginnen. Maar goed, wat verorberde ik en hoe smaakte dat?

8. The Rosie Project, Graeme Simsion *****

(Engels, maar ook vertaald naar het Nederlands)

Enorm vermakelijk, dit. We volgen een man die een vrouw zoekt. Een autistische man. Dat bemoeilijkt de zaken, maar die zijn zo grappig verwoord dat het geen moment zielig of triest overkomt. Ik heb zelfs luidop gelachen.

Binnenkort komt het vervolg uit, The Rosie Effect, en ik zal me moeten inhouden om het niet meteen te kopen (wat niet goed zou zijn voor mijn boekenbudget…).

(gekocht voor 5,49 euro op standaardboekhandel.be)

9. De boekendief, Markus Zusak *****

(gelezen in het Nederlands)

“Ik moest eventjes aan wennen aan de schrijfstijl en de verteller, die toch nogal uitgesproken anders zijn. Maar het verhaal greep me en heeft me niet meer los gelaten. Geweldig schoon verhaal, zot goed geschreven.”, schreef ik op Goodreads en ik gaf het boek vijf enorm verdiende sterren.

Als je dit jaar een boek moet lezen, raad ik zonder twijfel dit boek aan. En ook: als er een boek zou zijn dat ik nog eens moest lezen (want in feite lees ik boeken telkens maar een keer), zou ik dit kiezen.
(gekocht voor 4,99 euro op standaardboekhandel.be)

10. Fangirl, Rainbow Rowell ***

(Engels, maar ook vertaald naar het NL)

“Met het vooruitzicht op een lange treinrit kocht ik op een dag in de haast dit boek. Het stond op mijn te-lezen-lijst, meer omdat ik er elders zo veel lovende woorden over had gelezen dan omdat het verhaal mijn interesse wekte. Ik heb het wel graag gelezen en vond de nerdigheid van het hoofdpersonage entertainend, maar eerlijk? Ik begrijp the fuzz erover niet zo goed. Wellicht was het dus gewoon mijn ding niet.”

Nja, mijn korte review op Goodreads zegt het nog steeds helemaal. Ik gaf het boek drie sterren wegens de vlotte leesbaarheid, maar dat verhaal, nope, niet mijn ding.

(gekocht voor 4,99 euro op bol.com)

11. De jongen in de gestreepte pyjama, John Boyne ****

(gelezen in het Nederlands)

“Mijn vage verwachtingen lagen iets te hoog, maar toch: boeiend en aangrijpend om eens een naïef Duits jongetje te midden van veel jodenhaat te volgen. Vrij uniek perspectief, denk ik. De taal was soms iets te gemakkelijk, maar het las daardoor ook wel heel vlot en gelukkig is het geen dik boek. Dus toch wel een aanrader.”

Twee weken nadat ik de laatste bladzijde las, vind ik mijn Goodreads-review toch iets strenger dan bedoeld. Er ontbreekt in feite heel wat enthousiasme hier. Sorry, John.

(gekocht voor 4,99 euro op bol.com)

7 gedachten over “Leesvoer van een stukje juli en een grote brok augustus”

  1. Interessant, ik ben officieel (of eigenlijk eerder door ervaring) weer in een lange 'niet-lees-fase' beland, zo na de vakantie, maar misschien maak ik net als jij een uitzondering. De laatste heb ik al gelezen. Die eerste twee zou ik nu al willen beginnen …

  2. Ik ben aan de boekendief bezig. Van the rosie project was ik niet helemaal zeker, maar die zet ik toch op mijn lijstje. Ik heb alleszins nog geen spijt dat ik een e-reader gekocht heb. 🙂

  3. The Rosie Project vond ik hilarisch, de jongen in de gestreepte pyjama bleef in de winkel na jouw commentaar. Ik ben ook meer gaan lezen door goodreads, alleen sukkel ik nog wat met mijn kindle. Eens zoeken of ik via bol of standaard ook kan aankopen

  4. Pingback: Work in progress: de Paulie, mede mogelijk gemaakt door Netflix (inclusief Netflixtips) | Ma vie en vertMa vie en vert

Reageer