Leesvoer – editie toppers van de laatste weken

Ik heb even geen inspiratie voor de naam van deze editie Leesvoer, dus hoppakee, deze keer gewoon enkele boeken die ik héél graag gelezen heb. Zo simpel kan het soms zijn, nietwaar?

After You, Jojo Moyes *****

(gelezen in het Engels)

Ik heb dit boek verslonden, net zoals ik Me Before You heb verslonden. En op momenten dat ik NIET aan het lezen was, dacht ik vaak aan Lou. Ahum. Mijn hart is deze keer niet gebroken, maar gelukkig is dat geen vereiste om een boek 5 sterren te geven. Meer van dat? Welja, ik zou dat niet erg vinden.

You don’t have to let that one thing be the thing that defines you.”

Timbuktu, Paul Auster ****

(gelezen in het Engels)

Wat heb ik dit graag gelezen. Getipt door ex-collega Ielse (dikke merci!), gelezen in iets te veel stukken en brokken naar mijn goesting, maar wel genoten en zo vaak geglimlacht. Heel plezant om eens een boek te lezen waarin het hoofdpersonage geen mens is, maar een hond. En dan nog zo’n intelligente hond! <3 Mr. Bones zal me bijblijven, dat weet ik nu al.

… he had understood that memory was a place, a real place that one could visit, and that to spend a few moments among the dead was not necessarily bad for you, that it could in fact be a source of great comfort and happiness.”

Will Grayson, Will Grayson, John Green en David Levithan ****

(gelezen in het Engels)

Een leuk, licht tussendoortje over tieners, relaties tussen tieners onderling en tussen tieners en ouders, liefde en daarbijhorende struggles en andere shit waarmee ze moeten dealen. En dat allemaal geschreven in een vlotte taal, vol goeie dialogen / IM-gesprekken en enkele pareltjes van zinnen. Niet meer, maar zeker ook niet minder. Oh ja, en hartjes voor de gigantische en geweldige Tiny Cooper!

I am constantly torn between killing myself and killing everyone around me.”

All sorts of yayness floods my brain. Love is such a drug.” – schattig, toch?

He is both the source of my happiness and the one i want to share it with.” – idem!

Volgend bericht
Vorig bericht

7 reacties op “Leesvoer – editie toppers van de laatste weken

  1. Will Grayson Will Grayson heb ik al drie keer opnieuw proberen te lezen, maar elke keer opnieuw kom ik maar niet in het verhaal en leg ik het boek weer weg.

  2. Will Grayson, Will Grayson heb ik ook gelezen (ihkv Verbeelding Book Challenge) en ik was ook gigantisch fan van Tiny Cooper! Ik ben nu aan het wachten tot After You in de bib beschikbaar is. Ik durf het niet te kopen omdat ik bang ben dat het mij zal tegenvallen nadat Before You mij zo van mijn sokken heeft geblazen.

  3. De boeken van JoJo Moyes staan ook op mijn lijstje. Eerst eens mijn challenge halen op goodreads en er staan er nog genoeg op de lijst dus voorlopig ga ik de andere boeken niet toevoegen. Maar wanneer nodig weet ik dat ik bij jou inspiratie kan komen opdoen.

  4. De boeken van Jojo Moyes staan bij mij ook op het lijstje. En Will Grayson, will grayson heb ik ook van genoten. Ik hou wel van de schrijfstijl van John Green, hoe hij vlot schrijven en diepgang toch combineert.

Reageer