Recept: kokosgranola

Ik hou van granola. Ik hou van kokos. Dus dacht ik, ik maak eens kokosgranola. Ik liet wat kokosolie smelten in de pan en gooide er nog wat andere ingrediënten bij, volledig op het gedacht (en op wat er nog in mijn keukenkasten stond). Het resultaat was zo lekker dat ik het wil delen. Natuurlijk schreef ik weer niet op hoeveel ik toevoegde, dus misschien mag ik het geen echt recept noemen. Maar dan kan ik wel schrijven wat ik zo graag meedeel: experimenteer!

granola-kokos

Nodig

 • havervlokken
 • kokosolie
 • kokossuiker (kokosbloesemsuiker)
 • kokosschaafsel (geraspte kokos)
 • kokoschips
 • vanille-extract
 • (chiazaad)

Hoe maak je het? (uitleg voor losse granola)

 1. Laat kokosolie smelten in een pan. Zet het vuur daarna lager.
 2. Voeg havervlokken toe en roer totdat alle vlokken bedekt zijn met een laagje kokosolie. Voeg meer vlokken toe als het nog te nat lijkt, of kokosolie als je wat overdreven hebt met de havervlokken.
 3. Voeg chiazaad en kokossuiker toe (1 à 2 eetlepels van elk voor een goeie laag havervlokken). Blijf intussen roeren zodat alle vlokken gelijkmatig bakken.
 4. Giet er op het einde nog een scheutje vanille-extract bij, roer goed door en zet het vuur af.
 5. Zodra de havervlokken zijn afgekoeld: voeg naar smaak en goesting kokosschaafsel en kokoschips toe.

 

Eet met kokosyoghurt Coco Yogu (gefermenteerde kokosmelk, dus zonder soja, en trouwens ook zonder suiker), andere (plantaardige) yoghurt of roer door een smoothie (met kokosmelk, ha!) en laat het u smaken!

granola-kokos-recept

Volgend bericht
Vorig bericht

7 reacties op “Recept: kokosgranola

  1. Hahaha, en ik ben nog nooit een granola-recept ZONDER olie tegengekomen! Door de olie en de suiker wordt het toch net krokant gebakken? Anders maak je gewoon muesli, denk ik.

Reageer