Een mandje uit een oude atlas

mandje-atlas-papier

Een tijd geleden, tijdens een van mijn opruimacties, kwam ik mijn atlas tegen. Een boek dat ik al sinds het eerste middelbaar (of zo) had, maar dat de laatste jaren niet meer werd gebruikt. Google Maps, ja, dat regelmatig, maar de papieren atlas stond gewoon maar in de weg te staan. Ik kon hem naar de Kringwinkel brengen, maar ik vermoedde dat er ginder wel genoeg zouden staan, dus besloot ik om het papier te hergebruiken, te upcyclen zelfs.

mandje-atlas-vouwen-weven

Ik tekende, knipte, vouwde en weefde strookjes van de atlas tot een mandje. Daarna volgde nog wat prutswerk met (zo min mogelijk) nietjes, een perforator en een restje draad, en voilà, ik had een mooi mandje voor allerlei prulletjes.

mandje-atlas

Nu nog eens denken wat ik met de rest van de atlas zal doen. Ideeën genoeg, daar niet van, maar ik heb zelf momenteel niets ‘nodig’. Story of my creative life …

upcycling-mandje-atlas

Volgend bericht
Vorig bericht

9 reacties op “Een mandje uit een oude atlas

  1. Mooi!
    Ik heb een enveloppenmal en vouw altijd zelf enveloppen van o.a. een oude atlas. Eerst gebruikte ik die enveloppen enkel om kaartjes in te versturen, maar tegenwoordig verstuur ik daar ook mijn officiële post mee. Ik hoop dan altijd maar dat de secretaresse van de bank of het verzekeringskantoor even zal glimlachen als ze mijn post openmaakt 🙂

Reageer