Leesvoer – wat ik las in mei, juni en juli

Jullie weten het wel, dat ik redelijk wat hobby’s heb. De aandacht die ik aan mijn verschillende interesses en passies besteed verschuift natuurlijk, en dat vind ik – gelukkig – heel oké en maar normaal ook, want als ik altijd evenveel focus op ALLES zou willen leggen, zou ik gegarandeerd zot worden. Eén constante is er wel en dat is en blijft lezen. Ik ben daar zo blij om, dat ik bijna elke dag wel minstens tien minuutjes kan ontsnappen in een wereld die niet de mijne is. Ook al vind ik mijn wereld de max en al. In mei, juni en juli kon ik ontsnappen in deze drie toppers.

Oh ja, NOOT VAN DE REDACTIE (die ik voortaan altijd ga toevoegen in dit soort blogposts in het kader van transparantie en al, niet dat ik voordien opzettelijk ondoorzichtig wilde zijn over dit soort dingen MAAR GOED): Ik heb ervoor gekozen om in deze blogpost affiliate links naar bol.com toe te voegen. Als je iets koopt na het klikken op zo’n link, krijg ik daarvoor een petieterig percentje. Waarvoor dikke merci. Meer info hierooooh.

How to Talk to a Widower, Jonathan Tropper, Orion

*****

Ik dacht eerst vier sterren te geven en was beginnen te schrijven dat ik al betere Troppers gelezen heb. Maar eigenlijk heb ik het minstens even graag gelezen als de andere drie die ik al gelezen heb, en die gaf ik allemaal vijf sterren. Dus voilà. Het jammere is dat ik niet zo heb kunnen doorlezen en dat het daardoor minder top of mind was ofzo. Maar goed, ik zou mezelf dus eigenlijk een ster minder moeten geven omwille van het niet prioriteren van dit topboek.

Intussen ken ik de verhaalopbouw en schrijfstijl van de auteur al wel (vlot en filmisch en al), maar natuurlijk is het onderwerp weer net wat anders en misschien zelfs iets interessanter dan de andere. Het evenwicht tussen hilariteit en drama lag wat anders, vond ik, maar meer drama en meer cynisme, dat paste wel bij Doug en zijn ongeluk. Yes yes yes, nog altijd een grotere Tropper-fan, dus, ikke.

I want to explain everything to him, show him that it’s really not as screwed up as it all sounds, but then I remember that it is.”

The sky is fucking with me. It’s one of those militantly perfect spring days, the kind that seems to be trying just a little too hard, the kind you want to smack in the face, and the sky is bluer than it has any right to be, really, an obnoxious, overbearing blue that implies that staying home is a crime against humanity.”

You won’t have made anything better, you won’t have helped me come to terms with my loss, but the sooner you give up on that dream, the better off we’ll both be. Healing is a deeply private process and, honestly, you’re not welcome to be a part of it. But you will have given me a short furlough from the dark, sorry prison of my mind, and that gift, precious in its own right, is really the best you can hope to offer.”

Turks Fruit, Jan Wolkers, J.M. Meulenhoff

*****

Schoon. Op z’n minst ook speciaal, die warme wereld, hete hartstocht en de nog hetere hel tussen Olga en Eric. Content dat ik deze parel van de Nederlandse literatuur eindelijk gelezen heb.

Want medelijden is de ergste vijand van de liefde.”

The Great Alone, Kristin Hannah, St. Martin’s Press

*****

Dit is zo’n boek waarvan ik zou durven zeggen: “als je maar één boek wil lezen dit jaar, laat het dan The Great Alone zijn”. Amai zeg, zo schoon. Ik had het niet verwacht, maar ik ben een beetje verliefd geworden op Alaska, ook al las ik het verschrikkelijke én oh zo liefdevolle, hartverwarmende verhaal van Leni in de warmste zomerweken die ik al gekend heb (of mij herinner) – wat een beetje raar voelde. Zeer graag gelezen, ook al was het soms voorspelbaar. Of misschien net daarom. Ach, ik weet het niet goed en het maakt niet zo veel uit, lezen moet ge het doen.

A girl was like a kite; without her mother’s strong, steady hold on the string, she might just float away, be lost somewhere among the clouds.”

Ook nog: dikke merci aan Kelly, want zij gaf mij de tip omdat ik zo enthousiast was over Noord van Sien Volders ♥ Voor wie het nog niet wist ook nog een tip van mij: schrijf je in op haar #nevernotreading-nieuwsbrief, die ik minstens even graag lees als haar blogposts. #fangirl

Voilà, dat was het weer! Qua leesdoel op Goodreads sta ik trouwens intussen op 75% oftewel 9 van 12 boeken. Nog 3 stuks te gaan op 5 maanden tijd, easy peasy! Op mijn 2018-leeslijstje staan alleszins nog enkele veelbelovende titels, dus dat komt goed – WOOT WOOT!

3 gedachten over “Leesvoer – wat ik las in mei, juni en juli”

  1. Judith (Dietemiet)

    Jij bent gewoon mijn boeken-soulmate! Van Tropper ben ik megagrote fan, Turks Fruit las ik lang geleden maar blew me toen ook al away … en The Great Alone is ondertussen uit maar zit nog altijd onder mijn vel, net als Alaska <3

  2. Wauw, drie vijfsterrenboeken! ‘The great alone’ staat op mijn leeslijst, want meestal is het wel zo dat als jij iets graag leest, ik dat ook graag lees. En een Tropper, dat ga ik zeker ook eens lezen!

Reageer