Het eenvoudige, blauwe bloesje

Nood aan luchtige bovenstukken heb ik, schreef ik al eens. Meer bloesjes, dus! Losse, flodderige (is dat een woord?) bloesjes die niet direct aan je lijf plakken bij hogere temperaturen en die, liefst, gemakkelijk te combineren zijn met wat ik al in mijn kleerkast heb. Tegenwoordig zijn dat vooral skinnybroeken, omdat ik er de laatste twee jaar toevallig veel gekregen heb. Niet het ideale kledingstuk in de zomer, zo’n skinny jeans, maar we doen het met wat we krijgen! (dat klinkt negatiever dan ik het bedoel) En dé short belandde deze zomer ook zelden in de kleerkast.

blauw-bloesje-volledig

Dankzij het héél eenvoudige model kan ik het bloesje trouwens op twee manieren dragen: met de diepe kant vooraan of achteraan. Leve multifunctionaliteit!

blauw-bloesje

Niet te veel tralala, want het stofje vond ik al speels genoeg. Hoewel het synthetisch aanvoelt (en dat wellicht gewoon is) en ik dat in principe niet graag heb, ben ik er wel heel blij mee. Op warme dagen is het mijn favoriete top geweest deze zomer. Het enige nadeel is dat ik het misschien niet meer volgende zomer zal kunnen dragen. Ik merk dat het gemakkelijk blijft haperen aan bepaalde oppervlakken, dus het vertoont al redelijk opvallende draagsporen. Maar hé, als het dat maar is.

top-met-grappige-dolf

Patroon

Geen, ik gebruikte een jurkje als basis en freestylede een beetje.

Materiaal

Het stofje is een overschotje, gekregen van fieke. De biais is uit mijn grote voorraad tweedehands bandjes. Een quasi gratis bloesje – booyah!

Volgend bericht
Vorig bericht

6 reacties op “Het eenvoudige, blauwe bloesje

Reageer