Creatief met touw

Een paar jaar geleden mocht ik eens snuffelen in een fabriekje in de buurt. De fabrikant van touw en bandjes kreeg bepaalde producten niet meer verkocht omdat Chinese arbeid helaas goedkoper is. Hij wilde (nu ja, moest) opruimen, ik mocht meenemen wat ik wilde. Nu, ik heb natuurlijk zelf helaas geen opslagruimte, dus ik kon maar een paar dozen touwen en bandjes van de afvalberg redden. Enkele stukjes dikker touw werden al snel decoratieve riempjes, maar de meeste andere rollen raakte ik enkel nog maar aan om ze te verhuizen.

Tot ik me drie maanden geleden liet gaan in het tuincentrum. En bloempotjes nodig had. De meeste vond ik in de Kringwinkel, maar ik herinnerde me ook het touw. Gehaakte bloempotjes! Het touw is vrij stevig, dus het haken was een workout voor mijn polsen. Maar hé, ik heb nu wel twee vrolijk gele bloempotjes! Onderin legde ik een dekseltje van een bokaal om overtollig water op te vangen.

touw-bloempotje-gehaakt
touw-bloempotje

Van die bobijn waarmee ik eerder al riempjes maakte, was nog heel wat over. Zijn aanwezigheid stoorde me al langer, dus werkte ik die op de meest makkelijke manier mogelijk op: er een mand van naaien. Alweer een project doorstreept dat al enkele jaren op mijn maaklijstje stond! #vuistje (tiptiptip voor wie niet goed weet hoe eraan te beginnen: Annelies schreef er onlangs wat uitleg over)

touw-mand-detail

Voorlopig is de mand mijn mand voor work-in-progress. Momenteel zijn dat trouwens: een muts voor mijn broer en een losse cardigan voor mezelf of voor iemand anders (alhoewel ik niet voldoende wol zal hebben en ik nog niet goed weet hoe ik dat ga oplossen …)

mand-touw

Haaa, zo blij met de vrolijke toets in mijn grijze interieur! ♥

touw-mand

touw-bloempotje-mand

Het uiltje gezien? Wacht, ik zoom eens in. Ik haakte het drie jaar geleden en het vrolijkt hier nog altijd de boel op. Het lieverdje.

uiltje-gehaakt

Van de bobijn met dunner touw heb ik nog héél véél meters over. Voor mandjes is dat dunnere touw minder geschikt (al probeer ik binnenkort weleens wat dat precies geeft!), dus euhm … hebben jullie ideeën wat ik daarmee nog kan proberen?

11 gedachten over “Creatief met touw”

    1. Macramé bloempothangers, ja! Daar had ik al aan gedacht maar had het nog nergens opgeschreven, dus dat heb ik maar meteen in orde gebracht! Merci voor de ‘reminder’ 😉

  1. Oooh,keischoon zeg! En zo vrolijk, die kleur! Prachtige potjes en mand heb je gemaakt! Als ik nog ideetjes heb, laat izk het weten, maar voorlopig nogal inspiratieloos hier…

Reageer