Een e-reader-hoesje voor fiekes Kobo

Het klinkt wellicht pretentieus, maar als Sofie en ik iets samen doen, dan mag het resultaat er nogal serieus zijn, vind ik. Dat was de eerste keer zo bij mijn boek, waarvoor ze het grootste deel van de foto’s nam, en dat was opnieuw zo bij het Geboortepakket voor Tiebe, waarbij zij de stofjes koos voor de spulletjes die ik mocht naaien. Deze keer gaf ze me opnieuw stofjes die perfect bij elkaar pasten en mocht ik met die pareltjes een e-reader-hoesje voor haar Kobo naaien.

kobo hoesje sofie

Ik besloot om de onderste hoekjes uit katoen te maken. Zo zit de Kobo zeker stevig genoeg in zijn jasje. Voor de bovenste hoekjes gebruikte ik elastiek, want zo geraakt de Kobo toch nog gemakkelijk uit zijn jasje. De binnenste stof verstevigde ik met vlieseline. Toen binnen- en buitenkant aan elkaar hingen en gekeerd waren, knipte ik een stuk ‘plastic plakcanvas’ op maat en schoof ik dat tussen beide lagen. Ik weet de exacte benaming van die versteviging niet mee. Ik gebruikte het eerder voor mijn zonnebrilhoesje. Het bleek exact wat ik nodig had om de cover goed stevig te maken. Zodra het geheel gestreken was, kleefde die versteviging aan de stof vast. De flap zelf was nog enigszins flexibel maar vooral beschermend genoeg voor de e-reader. Perfect, dus, ook al zeg ik het zelf.

Meer kan ik daarover niet schrijven, dus ik laat graag de foto’s aan het woord …

kobo hoesje sofie flap

kobo case cover diy

kobo hoesje sofie hoekjes

kobo e reader case cover diy

kobo cover diy

Materialen

Stofrestjes van Sofie, elastiek uit de Kringwinkel en verstevigingsmaterialen van bij Veritas

Patroon

Zelf getekend op een fijne naaiweekendavond

Volgend bericht
Vorig bericht

17 reacties op “Een e-reader-hoesje voor fiekes Kobo

  1. Wat mooi gedaan weer, Kelly! En ook de foto’s zijn erg mooi en duidelijk. Leuk stofje, mooi afgewerkt en niks geen pretentie, als iets goed is mag dat gerust gezegd worden (vind ik) ;-).Ik heb bewondering voor iemand die zo handig is met stofjes.

  2. Zo’n maatje waar het super mee klikt en waar je samen toffe dingen mee kan doen moet je koesteren. Et voilà, deze e-reader heeft nu een prachtig hoesje om gekoesterd te worden. Schoon!

    1. Dat was eigenlijk de bedoeling, maar dan moest ik degelijke foto’s kunnen nemen en daar had ik op dat moment dan toch blijkbaar geen zin in. Maar het staat wel op de planning! Wel onder een hele resem andere projecten … 😉

    1. Hi Isabelle, dat wil ik heel graag doen, dat was eigenlijk zelfs van in het begin de bedoeling 🙂 Maar ehm, eerst wil ik nog wat kleren voor mezelf, een paar T-shirts en een trui voor mijn vriend, andere ‘bestellingen’ van vriendinnen, een handtas … maken, dus een tutorial voor een Kobo-hoesje komt eraan, maar niet zo meteen 🙂

Reageer