Hoe gaat het met de Verbeelding Book Challenge? – update 2

Ik zei het al, dit jaar doe ik dus opnieuw mee met de Verbeelding Book Challenge, dé leesuitdaging georganiseerd door Kathleen van Verbeelding. Ik vind lijstjes tof, en ik vind het tof om gericht op zoek te gaan naar boeken voor de Challenge, ook al ben ik nu nog vooral bezig met lezen wat ik sowieso al wilde lezen en achteraf bekijken of het voor een puntje kan gebruikt worden. Een update!

01-bookchallenge

In maart en april las ik ‘maar’ 5 boeken uit, maar ik heb dan ook veel andere dingen dan lezen gedaan. Met 4 ervan kan ik 5 puntjes doorstrepen:

1. Een boek dat meer dan 600 pagina’s telt (want 500 pagina’s waren nog niet moeilijk genoeg, ugh)
+
3. Een detective
Night Film, Marisha Pessl * (review volgt)

6. Een briefroman (een boek geschreven in brieven of e-mails)
Post voor mevrouw Bromley, Stefan Brijs ***** (wat ik ervan vond, lees je hier)

26. Een boek dat springt tussen verschillende tijdsperiodes (heden en verleden, verleden en toekomst, heden en toekomst, verleden en nog verder verleden…)
The Handmaid’s Tale, Margaret Atwood ** (review volgt)

29. Een boek van een auteur waarvan je in 2015 al iets las
Library of Souls (Miss Peregrine’s Peculiar Children, #3), Ransom Riggs **** (wat ik ervan vond, lees je hier)

Tussenstand: 12 van de 30 puntjes doorstreept. Mooi op schema. Mocht ik een schema hebben gemaakt, that is.

En ehm, mijn huidige leestempo verraadt ook al dat ik dit jaar opnieuw mijn reading challenge op Goodreads zal behalen: 12 boeken per jaar. In de loop van het jaar kan je altijd je reading challenge aanpassen, maar ook dit jaar ga ik dat niet doen. Ik behaal liever mijn initiële doel dan het aantal op te krikken en dat dan eventueel niet te halen. Jeej voor uitdagingen, dat nog altijd wel, maar ge moet niet overdrijven, zeg ik altijd. Wat jullie?

gelezen-in-2016-update-eind-april

Intussen ben ik trouwens begonnen met de nieuwste van Griet Op de Beeck, Gij nu (♥♥♥), en ik kijk ook al uit naar de volgende twee boeken die ik wil lezen, The Invention of Wings van Sue Monk Kidd en Het smelt van Lize Spit. En dan staan er nog een stuk of tien boeken op de leeslijst voor 2016! #nevernotreading, gelijk ze op Instagram zeggen. Al vermoed ik ook wel dat er een leesdipje zou kunnen optreden in het najaar … Want – tromgeroffel! – dan zouden we in principe ongeveer moeten kunnen beginnen aan de afwerking van ons huis! Want – tromgeroffel! – héél binnenkort beginnen ze ons huisje te bouwen!! Einde terloopse dienstmededeling. Of nee, enkel nog: duimen jullie voor mooi weer en véél bouwgeluk? We kunnen dat wel gebruiken, namelijk. Ahum.

10 gedachten over “Hoe gaat het met de Verbeelding Book Challenge? – update 2”

 1. Ik had gisteren bij Fieke gezegd dat ik haar briefroman wel wil lezen, maar ik wil de jouwe eigenlijk ook wel lezen … Dilemma!
  Hoera voor de vorderingen met de bouw!

 2. Wat een toffe challenge! Ik ben ook dol op lezen! Een soort leesdoel zou echter niks voor mij zijn. Ik verslond boeken, totdat ik op de middelbare school verplicht moest lezen…. Ineens had ik er geen zin meer in en moest ik me echt door boeken heen worstelen. Gelukkig is dat nu al lang niet meer zo en geniet ik echt weer van mijn leesmomentjes.

 3. Ik vind de Verbeelding Book Challenge ook een heel leuk initiatief en doe dit jaar voor het eerst mee. Opnieuw staan ook hier weer boeken tussen die me aanspreken. Gij nu heb ik intussen uitgelezen: geweldig goed, ik ga nog boeken lezen van Griet Op De Beeck zoveel is zeker. Post voor mevrouw Bromley staat op mijn ’50 before 50′ lijstje, TBR boeken en Margaret Atwood had ik ook al ergens genoteerd voor boeken die zich afspelen in de toekomst, al heb ik dat puntje al afgewerkt maar ik lees wel eens meerdere boeken voor 1 bepaald puntje. En intussen heb ik een Goodreads account aangemaakt want daar las ik ook op andere blogs zoveel lovende dingen over.

 4. Goed bezig! Ik ga mijn challenge (20 boeken) normaal ook wel halen, want ik zit na 4 maand aan 13 boeken, maar hem verhogen ga ik net zoals jij ook niet doen. Liever 200% lezen ofzo, dan blijven verhogen tot het onhaalbaar wordt 🙂

  En na Sofie heb jij nu ook al zoveel hartjes voor “Gij nu” dat ik “When god was a rabbit” (maandboek van april) nog efkes ga laten liggen en gewoon eerst Griet Op de Beeck ga lezen denk ik 🙂

 5. #nevernotreading, indeed! Mijn doel zal ik ook ruimschoots halen (24 boeken, en ik heb er al 21 gelezen). Ik hoop keihard dat ik nog (veel) ga kunnen lezen eens de baby er is.
  En hoera voor het huis, ik ben zó benieuwd en zó excited in jullie plaats 🙂

 6. Pingback: Hoe gaat het met de Verbeelding Book Challenge? – update 3 - Ma vie en vert

Reageer