Doilies! Slingers! Feest!

Mijn liefde voor de doily, het gehaakte onderleggertje, heb ik wellicht van mijn meme. Duizenden kilometers katoendraad heeft zij tot kleine en grotere kunstwerkjes omgetoverd. Niet alleen enorm veel onderleggertjes, maar ook bedspreien, gordijntjes voor ramen in een restaurant, tafellopers, suikerwaterzwaantjes … Tot ze het beu was. Nu haakt ze niet meer, maar als ik aan mijn meme denk, zie ik ook nog altijd doilies.

Jaaaaren geleden al geïnspireerd door doily projecten die ik op Pinterest tegenkwam, maakte ik ein-de-lijk twee slingers van doilies uit de Kringwinkel, doilies die hier al enkele jaren liggen te wachten op een uurtje tijd. Want daarmee ben ik tegenwoordig tussendoor wat bezig: het maken van projecten die al veel te lang op mijn maaklijstje staan. Oh ja, ik heb ook enkele projecten gewoon verwijderd van het lijstje, omdat ik er intussen toch niet meer mijn tijd aan wou besteden … Maar een doilyslinger MOEST gemaakt worden! Wat vrolijkheid in huis, dat staat nooit mis, hé.

slinger-doilies-doily-bunting

slinger-doilies

doily-slinger-diy

Ik kan niet wachten om de witte slinger in ons eigen huisje aan het plafond te hangen, maar de roze (kortere) slinger maakte ik enkel om die lapjes te verwerken. Als ik er iemand een plezier mee kan doen, reageer of mail!

EDIT: aangezien er meerdere geïnteresseerden zijn in de roze slinger, maak ik er een give-away van! Reageren kan tot vrijdag 16 september – 11 uur!  

dot-break

Andere dingen die ik maakte met doilies omdat mijn liefde voor doilies nu eenmaal diep, zo diep is:

15 gedachten over “Doilies! Slingers! Feest!”

 1. Wat leuk! Het fleurt meteen jullie huisje op!
  Wij hebben binnenkort ook weer een eigen huisje (jippie!) en de roze slinger vind ik geweldig,
  in ons nieuwe huisje zal ik ook een eigen creatieve kamertje hebben, (kan niet wachten)
  misschien met slinger? (Feest!) 🙂
  In elk geval, succes met jouw leuke creatieve projectjes, hé!

 2. Ooh, net te laat, ik kreeg al hartjes in mijn ogen bij het zien van die roze slinger en toen ook nog bleek dat je hem weg geeft heb ik me naar hier onder gehaast. Jamerrr!

 3. Ik ben ook fan van doilies 🙂 Ooit ook zelf enkele gemaakt maar die versieren het huis van mijn ouders.

  En ik heb hier een meisje die heel blij zou zijn meet een roze slingertje 🙂 Ik doe dus graag mee.

 4. Dag Kelly, ik geef les op een lagere school en met het MOS-team (milieuzorg op school) is het gelukt om ballonnen te elimineren als versiering op onze school (jippie). Nu zijn we enkel nog op zoek naar duurzame versiering en zo’n slinger zou daar reuze goed in passen 🙂

 5. De dochter zou daar zeer blij van worden om haar prinsessendomein wat ver-rozen. Als tegenreactie op 3 broers is ze wat losgeslagen in roze, paars, prinsessen en glitters, helaas soms ten koste van mama’s smaak 😉
  Deze slinger zou ons beiden gelukkig maken!

 6. Ooooh, doily’s idd, hoe zalig! Ik heb ook nog een kringwinkelverzameling liggen, ik wilde er ooit eens een lampenbol mee maken, maar het kwam er nooit van… Als ik ze zie kan ik er ook echt niet aan weerstaan! Wat een fijne herinneringen aan je même ook trouwens! Leuk idee van die slinger, bedankt!

 7. Hier liggen ook al een jaar doilies stof te vergaren voor dit plan.
  Maar heb jij die echt allemaal in twee geknipt? Dat durf ik niet, rafelen ze dan niet helemaal uit nog voordat de naaimachine erover gaat?
  Schone dinges toon jij hier!
  (www.naaisels-en-zo.weebly.com)

  1. Hey Sofie! Sorry voor de late reactie – je berichtje werd blijkbaar als spam beschouwd 🙂 Ja, ik heb ze gewoon in twee geknipt. Ook met een beetje angst, maar ze begonnen zeker niet meteen te rafelen hoor.

   Voor het gemak en de zekerheid heb ik ze wel met de overlock aan mijn lintje bevestigd, maar als je zigzagt en er een biais rond naait, denk ik dat het ook wel oké is. 🙂

Reageer