Cacao overnight oats (+ filmpje!)

Dat ik zot ben van overnights oats, weten bezitters van mijn boek wel. Ik bedoel, het is een van de weinige recepten in Art d’Eco, dus dat bewijst toch wel voldoende, nee? Als ik overnight oats eet, is het meestal een combinatie van banaan met pindakaas. Ik vind dat gewoon een van de lekkerste combinaties OOIT. Maar als ik geen bananen in huis heb, is cacao het antwoord. In combinatie met nog enkele puur natuurlijke, wreed lekkere ingrediënten, uiteraard.

cacao overnight oats

(Overnight oats zijn niet zo fotogeniek, of toch niet voor mijn fototoestel, I know.)

Nodig voor 1 portie

 • 180 à 200 ml notenmelk of water *
 • 50 gram (grove) havervlokken
 • 1 tot 1,5 el cacao
 • 1 el chiazaad
 • 1/4 tl vanillepoeder
 • 1 el kokosolie (gesmolten)
 • 1 el pindakaas of andere notenboter
 • eventueel wat zoetmiddel naar keuze (ahorn/agave/…stroop, 1 dadel in stukjes gesneden, dadelstroop, kokosbloesemsuiker …)

Zo maak je het

Roer alles door elkaar ** en laat 2 uur tot een nacht in de koelkast staan. Geniet van een goed vullende cacao maaltijd.

* Als je water gebruikt, kan je eventueel extra notenboter of zoetmiddel toevoegen om het zeer lichte verlies aan smaak te compenseren.

** Als je pindakaas / notenboter een klomp blijft: ik mix de notenmelk / water meestal even in de blender samen met de kokosolie en pindakaas / notenboter. Dan zijn die ingrediënten gegarandeerd goed gemengd.

Volgend bericht
Vorig bericht

4 reacties op “Cacao overnight oats (+ filmpje!)

 1. Als ik overnight oats maak is het altijd volgens het recept van Art d’Eco!
  Wel niet met bananen (geen bananen-fan) en ook zonder fruit.
  ZO LEKKER! Niet normaal! Soms denk ik, ik moet wat meer varieren met m’n overnight oats receptjes, maar ik kom altijd terug op de “basisversie”. Al ziet deze er ook wel erg lekker uit!

 2. dankzij deze post ben ik ook weer aan het over-night-oatsen geslagen: hmmm! deze morgend kleinere portie met kaneel en rozijntjes, een lepeltje amandelpasta en een peer in blokjes : jummy in my tummy!

Reageer