Hoe gaat het met de Verbeelding Book Challenge? – update 4

De afgelopen twee maanden las ik zes boeken. Slechts zes boeken, zou ik bijna schrijven, ook al las ik een paar jaar geleden nog geen zes boeken op een volledig jaar. Ik bedoel maar: ik had best wel wat meer willen lezen. Maar het gebeurde vaker dan ik had gewild dat ik futloos in de zetel of in bed lag of dat ik me echt niet kon concentreren op mijn boek. Drie van de zes waren dunne boeken, dus het aantal steeg daardoor toch nog aanzienlijk. Een vierde, korte update van de Verbeelding Book Challenge, nog altijd dé leesuitdaging georganiseerd door Kathleen van Verbeelding!

01-bookchallenge

In juli en augustus las ik alweer iets minder speciaal in het kader van de Verbeelding Book Challenge, waardoor ik maar 2 puntjes kan doorstrepen + 1 puntje dat ik was vergeten bij de vorige update.

10. Een boek waarin de dood centraal staat
One Last Thing Before I Go, Jonathan Tropper ***** (review volgt!)

13. Een stiekem-wil-ik-niet-dat-iemand-weet-dat-ik-dit-boek-heb-gelezen-boek (van zelfhulpboeken tot stationsromannetjes)
Life on sneakers, Evi Renaux ***
Dit boek had ik eigenlijk al in juni gelezen, maar ik was het vergeten toevoegen aan mijn gelezen-in-mei-en-juni-update. ‘t Is trouwens geen boek waarvoor ik me schaam dat ik het gelezen heb, wel een boek dat ik achteraf bekeken toch niet had ‘hoeven’ te lezen. Ook: ik heb niet direct een idee welk boek ik hiervoor zou willen lezen, dus voor het gemak schoof ik dit boek dan maar onder dit puntje. De review vind je hier.

23. Een boek waarin het hoofdpersonage geen mens is
Timbuktu, Paul Auster ****
Dit boek las ik wél speciaal voor de Book Challenge – en ben ik blij dat ik dat gedaan heb! Je zou het ook kunnen lezen voor puntje 10, want het gaat over hondje Mr. Bones, de trouwe sidekick van de stervende Willy. De volledige review schreef ik hier.

Tussenstand: 18/30! Ik zou graag minstens 24/30 halen, maar het wordt een druk najaar én ik heb ook nog zoveel andere boeken op mijn leeslijst staan. No pressure, zeg ik, dus we zien wel.

De andere boeken die ik gelezen heb?

After you van Jojo Moyes, L’homme Qui Plantait Des Arbres van Jean Giono (had ik al eens gelezen, maar ik dacht dat het toen een korte versie was, maar blijkbaar is het boek gewoon superdun, dus not impressed), Alice in Wonderland van Lewis Carroll (ik vond de verfilmingen leuker …) en Still Alice van Lisa Genova (review volgt!).

Toegevoegd aan de leeslijst voor de #VBC2016

Intussen weet ik ook welke boeken ik nog zou willen lezen voor de puntjes waarvoor ik bij de vorige update jullie tips vroeg. Ik heb al jullie aanraders gelezen, alle flapteksten gelezen, een tijdje erover nagedacht en uiteindelijk gekozen voor de tips van Haaike voor 17 en 19. Voor puntje 12 zou ik een boek willen lezen dat al een hele tijd op mijn leeslijst staat, ofwel in de originele Duitse versie of misschien lees ik het toch gewoon in het Nederlands.

12. Een boek waarin eten centraal staat
Anständig essen: Ein Selbstversuch van Karen Duve

17. Een hervertelling van een bekend sprookje
Het geheime Dagboek van Klein Duimpje. Ik heb gezocht naar hervertellingen van Belle en het Beest, omdat dat mijn favoriete sprookje is, maar ik vond niet meteen een boek dat me zo direct 100% aansprak, dus wordt het hoogstwaarschijnlijk dit boekje. Ik ben heel erg benieuwd na de lovende review van Haaike op Goodreads!

19. Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij jonger was dan 25
Oranges are not the only fruit van Jeanette Winterson

Trouwens, kijken jullie ook zo uit naar de verfilming van Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children (met soundtrack van Florence + the Machine! ♥) en die van Belle en het Beest met Emma Watson? *popelpopel* #sorrynotsorry
Volgend bericht
Vorig bericht

7 reacties op “Hoe gaat het met de Verbeelding Book Challenge? – update 4

  1. De beste hervertelling van De Schone en Het Beest die ik tot nu toe heb gelezen is waarschijnlijk Beauty van Robin McKinley. Die vond ik echt prachtig. Ik hoop binnenkort (lees: ooit) mijn tanden te kunnen zetten in Roses van Rose Mannering en misschien ook East van Edith Pattou. East is niet helemaal De Schone en Het Beest, maar het is een Noors volkverhaal dat er naast heeft gelegen en waar overlappende elementen in zitten met De Schone en Het Beest en zelfs nog meer met het verhaal van Psyche en Amor. Psyche en Amor is trouwens nog zo één van mijn favoriete verhalen. Soit. Verhalen. Boeken. Ja. Hip hoi. 😉

    En zijt maar zeker dat er hier wordt afgeteld naar de nieuwe Belle en het Beest film. Ik heb die trailer intussen een kleine honderd keer gezien, denk ik. Zonder zwanzen.

    1. Ik was je review van Beauty van McKinley tegengekomen op Goodreads 🙂 Maar je vindt het dus nog altijd even prachtig als vier jaar geleden dan? Want die had ik bijna toegevoegd maar op het laatste moment deed ik het toch maar niet, uit angst dat het mijn beleving/herinnering van de Disney-film zou verpesten ofzo 🙂 Dju, nu twijfel ik terug 😀 Ik voeg het toch maar alvast toe aan mijn leeslijst en denk er dan nog wel eens over na op een later moment, haha 😉

  2. oooh dat boek van Karen Duve vond ik echt super (dapper wel om dat in het Duits te lezen, maar dat ligt misschien vooral aan mijn “Entschuldigung, wann kommt der Bus”-niveau); bij het uitlezen niet gedacht dat ‘k vier jaar later nog altijd vegan ging zijn 🙂 Merci voor de herinnering ook aan Oranges are not the only fruit, wil ik al lang lezen maar als ik in de bib sta weet ik nooit waar naar zoeken…

  3. Oh, super dat je wat aan mijn tips had! Al hoop ik dat ik de lat voor Klein Duimpje niet te hoog gelegd heb 😉 Als je die boeken trouwens graag op papier zou willen lezen (zeker bij Klein Duimpje misschien wel leuk met de tekeningen), je mag ze zeker van mij lenen hoor. Ik kan ze nu met mijn ouders meegeven of begin oktober zelf in de bus steken, laat maar weten!

    En bij puntje 13 heb ik hetzelfde gedaan: ik schaam mij ook niet echt dat ik “En toen schiep God Kevin” heb gelezen, maar ik vond het echt niet goed en had het dus inderdaad zeker niet hoeven lezen.

Reageer