Andervrouws UFO’s worden babydekentjes en een kussenhoes

Een paar jaar verhuis ik al UFO’s van ex-breisters mee, UnFinished Objects. Vanwaar ze precies komen, weet ik niet meer: gekregen van de mevrouw met de rode jas, via LETS of gekocht in de Kringwinkel? Geen idee, maar wat wel vaststaat: de UFO’s waren NIET van mezelf, maar ik heb ze wel ‘geadopteerd’ toen ze mij werden aangeboden. Ook al waren de UFO’s helemaal niet mijn kleuren: fluffy babyblauw en felroze.

Maar ik bedoel: iemand heeft veel werk gestoken in het breien van die dingen (ik denk dat het voor- en achterpanden van een grote trui waren). En die roze panden waren wel erg mooi gebreid, veel te mooi om te liggen verstoffen in een lade. Afwerken was geen optie, er zaten geen patronen bij en ik wilde nu ook weer niet te veel tijd steken in dingen die ik ZELF niet zou dragen. Niet mijn kleuren, zoals ik al zei.

Dus werden het babydekentjes en een kussenhoes.

babydekentjes-gerecykleerd

De roze panden bevestigde ik op een biologisch, überromantisch stofje dat ik lang geleden bij Georgette kocht. Ik had een metertje gekocht en gebruikte dat metertje voor dit snelle projectje helemaal op, zodat ik het van mijn stoffenvoorraadlijstje kon schrappen (dat is tof, zeker in het kader van project ‘gebruikt eens uw stoffen op, Kelly!’). De roze panden waren kleiner dan een half metertje Chinoiserie-stof en dus besloot ik de rest van het stofje dubbel te vouwen en te bevestigen als flap om het dekentje onderaan gemakkelijk in de Maxi-Cosi te proppen, bijvoorbeeld.

Uiteindelijk gaf ik de twee gebreide panden dus een nieuw leven als babydekentjes van 57 cm breed en 60 cm lang + nog eens 17 cm flap.

P1250510

onafgewerkt-breiwerk-recykleren

dekentje-uit-breiwerk

Het andere gebreide pand, fluffy babyblauw, werd een kussenhoes voor een kussentje van 30×30 cm. Het onafgewerkte pand zat nog op de breinaald en zette ik dus gauw af, de rest van de transformatie was snel gebeurd met de overlock. De ribbelboord van het pand (donkerblauw) zit langs de achterkant en spant zo goed aan dat knoopjes niet nodig zijn om de hoes rond het kussen te houden. Simpel, snel en supercosy, just the way I like it. Nu ja, behalve die kleur dan.

kussenhoes

hoes-kussen-trui-onafgewerkt-recykleren

kussenhoes-ufo-breiwerk

 

Breiwerk: tweedehands
Stof voor de dekentjes: Chinoiserie van Cloud 9 Fabrics, zo’n 2,5 jaar geleden gekocht bij Georgette.be

9 gedachten over “Andervrouws UFO’s worden babydekentjes en een kussenhoes”

  1. geertruurzaam

    Mooie projecten! En tof dat je je zo hebt ontfermd over iemand anders harde werken en de projecten toch nog waarde weet mee te geven.

  2. Ik heb hier ook drie onafgewerkte truien liggen die door iemand anders gebreid zijn. Gekregen van iemand toen we met Femma aan een project ‘wildbreien’ werkten. Maar we konden ze niet echt gebruiken en dus bleven de UFO’s, zoals jij ze noemt, ongebruikt liggen.
    Van één trui vond ik de wol erg mooi. Daar heb ik het achterpand van uitgetrokken en er twee mutsen van gebreid. Eén voor mij en één voor mijn dochter. De andere twee liggen hier nog altijd te wachten tot ik ooit eens lichtgele of bruin-ecru gespikkelde wol kan gebruiken.

  3. Zo maf hoe smaken verschillen! Ik vind beide breiwerkjes geweldig. Helemaal m’n ding. En de combinatie van het romantische stofje met die rode breikant is top! Hip, creatief, én ecologisch, wat wil ne mens nog meer!? Well done!

  4. Ik vind het ook heel geslaagd! Het roze ziet er idd. fel uit, maar is perfect voor een klein meisje. De blauwe wol met de spikkeltjes vind ik wel heel mooi.

Reageer