♥ The Oh She Glows Cookbook ♥

Onlangs ontdekte ik dat ik helemaal nog niet geblogd had over mijn al maandenlang favoriete kookboek. Schande! Echt! Ik schreef op 14 mei 2015 een review op Goodreads, maar kopieerde die nog niet naar mijn blog. Wat mij bezielde? Ik wilde er een video van maken. Maar dat komt er dus gewoon niet van, dus het moment is aangebroken: mijn liefde voor het Oh She Glows Cookbook wordt – tekstueel – vereeuwigd op mavieenvert.be!

review the oh she glows cookbook angela liddon

 

Dit is momenteel een van mijn favoriete kookboeken.

Alle recepten die ik intussen al geprobeerd heb (en dat zijn er wel redelijk wat) waren smaakexplosies. De lay-out is prachtig, met paginagrote foto’s waarop ik zo zou kwijlen als ik dit boek niet zou willen beschermen. Zelfs Stefan is fan van Angela! Stefan, die eigenlijk niet van kookboeken houdt, omdat hij liever experimenteert in de keuken (ja ja, lucky me!) en die eigenlijk nogal zelden onder de indruk is van recepten uit kookboeken. Als ik iets à la Angela kook, weet hij intussen al dat het SO-WIE-SO superlekker zal zijn.

review the oh she glows cookbook angela liddon inhoud

Het boek is opgedeeld in 10 hoofdstukken. Ik geef ook wat namen van recepten, om een beter beeld te geven van wat je kan verwachten:

 • breakfast: Maple-Cinnamon Apple & Pear Baked Oatmeal, Out-the-Door Chia Power Doughnuts en Apple Pie Oatmeal zijn mijn favorieten
 • smoothies, juice & tea: ik maak regelmatig haar Classic Green Monster, Cheerful Chocolate Smoothie en de Gym Rat Smoothie – allemaal zooooo lekker!
 • appetizers: zot van de Glowing Strawberry-Mango Guacamole, benieuwd naar de Life-Affirming Warm Nacho Dip, aangenaam verrast door de Mushroom-Walnut Pesto Tart
 • salades (daar zitten enkele pareltjes in!): Walnut, Avocado & Pear Salad with Marinated Portobello Caps & Red Onion is mijn absolute favoriet, maar eigenlijk zijn ze allemaal de max
 • soup: Indian Lentil-Cauliflower Soup, Cream of Tomato Soup with Roasted Italian Chickpea Croutons, yes, please!
 • entrées: Quick & Easy Chana Massala, Creamy Vegetable Curry, Lentil-Walnut Loaf …
 • sides (in principe dus bijgerechten, maar ook tussendoortjes en voorgerechten): Marinated Italian Mushrooms, Perfect Kale Chips of de heerlijke Roasted Brussels Sprouts with Fingerling Potatoes & Rosemary
 • power snacks: een allegaartje van tussendoortjes, zoals mueslirepen, Perfect Roasted Chickpeas en Oil-Free Chocolate-Zucchini Muffins (ik maak nooit meer andere courgettemuffins)
 • desserts (mijn favoriete hoofdstuk, dat spreekt voor zich): Raw Pumpkin-Maple Pie with Baked Oat Crust, Gluten-Free Chocolate-Almond Brownies, Crispy Almond Butter Chocolate Chip Cookies, Frozen Dessert Pizaa … Ik heb nog niet alles getest, maar da’s eerder omdat ik niet te vet wil worden dan omwille van gebrek aan goesting.
 • homemade staples: hoe je amandelmelk, havermeel, banana soft serve, geroosterde look, cashew cream, kokosslagroom etc. maakt, en andere simpele smaakmakers/klassiekers in de plantaardige keuken.

Elk hoofdstuk bevat 8 à 10 recepten, behalve dat van de homemade staples (bijna 30 recepten).

review the oh she glows cookbook angela liddon doorbladeren

Angela’s keuken is er een met gezonde, zo onbewerkt mogelijke ingrediënten, vol groenten en fruit en weinig superfoods. De ingrediëntenlijsten zien er vaak lang uit, maar het zijn meestal kruiden en specerijen die de lijst zo lang maken. Ik ben zelf zot van kruiden en heb dan ook een grote voorraad, dus dikke jeej. Veel recepten zijn eenvoudig en snel klaar, sommige zijn wat omslachtiger. Perfect evenwicht, vind ik.

De achterflap en de cover zijn het minst aantrekkelijk, maar daartussen vind je zo’n 300 pagina’s vol plantaardig lekkers.

(einde review op Goodreads – ik voegde hier wel enkele voorbeelden van recepten per hoofdstuk toe -, maar ik voeg graag NOG iets toe, want ik wil dit boek alle eer aandoen die het zo hard verdient)

De pluspunten:

 • Goed, uitgebreid register: als je je weekmenu maakt en een recept zoekt met seizoensgroente x waar je zo’n goesting in hebt, zal je, als er met dat ingrediënt een recept is, dat recept vinden. Ik vind dat heel belangrijk, dus ik dacht, ik vermeld dat maar even uitdrukkelijk.review the oh she glows cookbook angela liddon index
 • De foto’s zijn geweldig: bij bijna elk recept staat een foto en die is altijd boenk erop. Ik mag nog zo net te veel gegeten hebben, als ik in dit kookboek blader, krijg ik zo weer goesting.
 • Ingedeeld per gang: ik vind het ook wel handig als recepten per seizoen zijn ingedeeld, maar gezien de verscheidenheid van soorten maaltijden, is de indeling per gang voor dit boek echt perfect.
 • Mooie én duidelijke lay-out, met voor bijna elk recept een paginagrote foto op de ene bladzijde en het recept op de volgende pagina(‘s).
 • Angela kookt zoals ik ook zo veel mogelijk wil koken: ze gebruikt enkel pure ingrediënten, weinig zot rare onvindbare producten (wel veel kruiden), weinig dure superfoods, geen margarine (maar (kokos)olie), en wel vooral veel groenten, maar ook niet per se ‘extreem gezond’, waarmee ik bedoel: ze eet wel gluten en aardappelen en andere voedingsmiddelen die door bepaalde mensen worden afgeschreven. Pfoe, dat was een lange, slechte zin. Is ’t een beetje duidelijk?review the oh she glows cookbook angela liddon pantry
 • De desserten. Die zijn echt hard de max. Ook met fijne ingrediënten en vooral gezoet met ongeraffineerde suikers.
 • De recepten staan echt centraal. Ik wil zeggen: in de inleiding wordt niet gepreekt over de voordelen van een plantaardig eetpatroon. Daardoor is het ook veel toegankelijker en aangenamer voor wie niet per se wil overstappen op een 100% plant powered eetpatroon. Ik ben zelf geen 100% veganist en ik word niet graag bepreekt door de vegan police, ook al ben ik serieuze fan van de plantaardige keuken.
Ik kook zo enorm graag, maar ik haal in feite weinig kookboeken in huis. Ik ken er veel, maar ik vind ze niet allemaal mijn zuurverdiende centjes waard. Als ik dit kookboek aanraad aan iedereen die vraagt naar kookboekentips, wil dat dus al heel wat zeggen. Het is (helaas) niet vertaald in het Nederlands, maar da’s dan ook het enige minpunt dat ik kan noemen.

review the oh she glows cookbook angela liddon herself

 

Ik heb van lieve Angela de toestemming gekregen om het recept ‘Maple-Cinnamon Apple & Pear Baked Oatmeal’, mijn allerfavorietste ontbijtrecept uit het boek, te vertalen en op mijn blog te delen. Maar dat is voor een volgende keer! (overmorgen, om concreet te zijn, moeha!)

Volgend bericht
Vorig bericht

22 reacties op “♥ The Oh She Glows Cookbook ♥

 1. Jij zet me echt aan tot denken over eten, … Industrieel bereide voeding komt al een hele tijd niet meer op ons bord, we gaan voor alle smaken en ingrediënten met kids die dat super vinden 🙂 maar op vegetarisch koken kan er nog veel vooruitgang geboekt worden. Bedankt voor deze tips!

 2. Nu wil ik het boek nóg liever! Zo’n uitgebreide index waarbij je kan zoeken op ingrediënt is echt handig. Weinig kookboeken hebben dat. Dat het boek in het Engels is, vind ik niet zo’n probleem. Ik ben benieuwd naar het recept!

  1. Heb je het nu nog niet?! 😉 Gelukkig komen de feestdagen en je verjaardag stilaan dichterbij 🙂
   Ik heb onlangs trouwens overwogen om Plant Power te verkopen of weg te geven, omdat ik me zo erger aan het gebrek aan een goeie index!

  1. Geen idee, want ik kom zelden in boekenwinkels. Ik heb mijn exemplaar gekregen (het stond vorig jaar op mijn kerstverlanglijstje) en het was besteld bij bol.com, denk ik 🙂

 3. Oeh dat is ook mijn aller-favorietste kookboek! Die chocolate torte… Die creamy tomatensaus… De veggieburger… Ik krijg al honger van alleen aan het kookboek te denken 😉

  1. Jeej, nog een fan! De meeste mensen aan wie ik vertel over dit kookboek, kennen het niet. Maar hoera, ik ben niet de enige Nederlandstalige fan! 🙂 (en de veggieburger heb ik nog niet gemaakt, het komt er maar niet van, erg!)

Reageer