Waar ik mijn gerief voor zelfgemaakte (verzorgings-) producten koop

Af en toe krijg ik een mailtje of een vraag onder een blogpost à la “waar koop je ingrediënt x, Kelly?” Kokosolie, goudsbloem, rozenwater … Pure ingrediënten voor pure producten voor het lijf en/of voor het huis. Maar ja, inderdaad, waar koop je die ingrediënten dan? Ik goot het in een lijstje, want ik hou van lijstjes. Control-find erop los!
Nog een jou onbekend ingrediënt of materiaal tegengekomen in een van mijn recepten of handleidingen (van op mijn blog of in Art d’Eco)? Mail mij en ik geef jou de adresjes die ik ken.

Opgelet: het lijstje van verkooppunten is niet compleet en ambieert zeker niet dat te zijn. Ik geef gewoon een paar adressen – vooral online, omdat ik nu eenmaal vooral online shop.

verkooppunten ingrediënten cosmetica

 

Bioplanet

(online of offline)

Bij Bioplanet moet je zijn voor biologisch eten. Waaronder ook kokosolie, niet alleen lekker maar ook een ingrediënt voor redelijk wat verzorgingsproducten. Je vindt er ook natriumbicarbonaat, appelazijn, havervlokken en amandelmeel en wellicht nog wat producten die je als ingrediënt kan gebruiken.

Druantia

(online of offline in Lier – Berlarij 98/1)

Druantia is mijn favoriete webwinkel wat betreft natuurlijke cosmetica. Bij Iris vind je natuurlijke cosmetica, ingrediënten voor natuurlijke cosmetica en antwoorden op al je vragen, want Iris weet zó veel over DIY cosmetica.

Een opsomming van wat je er onder andere kan vinden: (etherische) oliën (zoals abrikozenpitolie, avocado-olie, zoete amandelolie, jojoba-olie, arganolie, wonderolie, kokosolie …), arrowroot, aloë vera gel, glycerine, verpakkingen voor zelfgemaakte verzorgingsproducten (lippenstiftkokers, sprayflessen), gedroogde lavendel en goudsbloem, klei, marseillezeep, mica kleurpigmenten, boters (mangoboter, karitéboter, cacaoboter), vitamine E-olie, wassen (bijenwas, carnaubawas, sojawas), zinkoxide, zeezout en nog veel meer.

Essenza

(offline)

Bij Essenza vind je voeding en cosmetica. Met hun baseline puur genieten en verwennen is het duidelijk dat ze zich richten op gezonde(re) producten. Ik koop er weleens etherische oliën en draagoliën.

Herbacos

(online of offline in Gent – Grootkanonplein 7)

Online heb ik nog niet geshopt bij Herbacos, maar de zeldzame keren dat ik er in de buurt ben, kan ik niet anders dan er binnen springen. Je vindt er honderden ingrediënten voor zelfgemaakte cosmetica. Maar echt, honderden.

Kudzu

(online)

Bij Kudzu vind je een groot (en groeiend!) aanbod ingrediënten voor zelfgemaakte schoonmaak- en verzorgingsproducten: draagoliën, etherische oliën, maceraten, klei, natriumbicarbonaat, sodakristallen, citroenzuur en nog veel meer. Betalen kan trouwens ook met ecocheques – handig!

Pit&Pit

(online)

Bij Pit&Pit koop ik vooral eten, maar ook hier vind je een aantal ingrediënten voor zelfgemaakte verzorgingsproducten: amandelmeel, appelazijn, arrowroot, havervlokken, rozenwater, maar (etherische) oliën à volonté. Oh, en citroenzuur! En gedroogde goudsbloem en lavendel!

 

De supermarkt …

Natriumbicarbonaat, citroensap, oliën (let er wel op dat ze zo onbewerkt mogelijk zijn), natriumhydroxide (Kruidvat), sodakristallen …

 

… of de lokale natuurwinkel

Nja, het hangt allemaal wat af van natuurwinkel tot natuurwinkel uiteraard. Gewone oliën (olijf, kokos, zonnebloem, koolzaad) en etherische oliën vind je meestal wel. Met wat geluk ook appelazijn, havervlokken, zeezout en suiker en dergelijke. Ga op ontdekkingsreis!

 

Volgend bericht
Vorig bericht

18 reacties op “Waar ik mijn gerief voor zelfgemaakte (verzorgings-) producten koop

  1. Waar kan je in vlaanderen of online karitéboter in grotere hoeveelheden vinden? Meestal zijn het van die hele kleine potjes. Groetjes en alvast bedankt

Reageer