Laat jezelf verwennen, maak een massagekaars

Een van de eindejaarscadeautjes die ik zelf maakte, was een massagekaars voor de mama en de stiefpapa. Aangezien ik zeer bewust een beetje te veel maakte, deed ik er mezelf ook eentje cadeau. Een massagekaars is een kaars op basis van sojawas en plantaardige boter en olie, vol voedende, verzorgende eigenschappen – ideaal voor een massage dus. Aangevuld met wat etherische oliën wordt het een zalig geurend cadeautje.

massagekaars-diy

Idee en recept haalde ik bij Iris van Druantia, het grootste deel van de ingrediënten ook. Ik verving de amandelolie door jojoba-olie en qua etherische oliën gebruikte ik een mengeling van ontspannende, verfrissende oliën. Deugd dat zo’n massage doet, niet te doen!

Ook een massagekaars maken? Het recept vind je op de blog van I Love Eco. Voor de romantiek voegde ik een vleugje rood micapoeder toe, dat romantisch roze kleurde toen alles afgekoeld was. Beter dan de urinekleur van het goedje in warme toestand, nietwaar? (die kleur verandert natuurlijk ook nog in afgekoelde toestand, het blijft niet zo vuil geel)

massagekaars-olie

Qua etherische oliën gebruikte ik voor 120 gram kaars (dus elk ingrediënt x 3):

  • 5 druppels lavendel
  • 10 druppels ylang ylang
  • 15 druppels citroengras
  • 15 druppels eucalyptus

massagekaars-cadeau

Oh ja, de sojawas kan je NIET vervangen door bijenwas of andere was. Ik stelde voor de zekerheid even de vraag aan lieve Iris en zij bevestigde mijn vermoeden: “Bijenwas heeft een hoger smeltpunt (65°)”, schreef ze. “Als je dat voor de massagekaars zou gebruiken, dan verbrand je de huid. Niet echt romantisch ;)”, voegde ze ook nog toe. Zeg niet dat ik jullie niet gewaarschuwd heb!

Volgend bericht
Vorig bericht

8 reacties op “Laat jezelf verwennen, maak een massagekaars

    1. Op de laatste foto staat ook de gebruiksaanwijzing 🙂 In het kort: kaars laten branden, uitblazen, even laten afkoelen en het vet dan uitsmeren (direct op het lichaam of in je handen – kwestie van wat je zelf het handigst vindt 🙂 ). Haaa, zooo aangenaam!

    1. Haha, ik denk dat ik in een creepy vibe was door "verduister de ruimte". En "gelukkige" was te gewoontjes geweest hé. Ge moet het leven een beetje spannend houden soms 😉

Reageer