Verbeelding Book Challenge 2016 – laatste update

Eind oktober 2016 kon ik geen update plaatsen, want in september en oktober las ik geen enkel boek voor de Verbeelding Book Challenge. Oeps. De tussenstand eind augustus was 18 op 30. Met de hakken over de sloot. Of ik die achterstand kon inhalen in november en december? Natuurlijk niet! Ik las nog twee boeken voor de challenge in plaats van de gehoopte zes, dus ik belandde op een magere 20 op 30. Goed. Hier komt ie, de laatste update van de Verbeelding Book Challenge, nog altijd dé leesuitdaging georganiseerd door Kathleen van Verbeelding!

01-bookchallenge

Welke boeken las ik nog voor de Verbeelding Book Challenge?

Helaas las ik dus nog maar twee boeken waarmee ik een puntje kon doorstrepen … Reviews volgen binnenkort!

19. Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij jonger was dan 25
Oranges Are Not the Only Fruit, Jeanette Winterson *

28. Een boek dat je in 2015 kocht en dat nog steeds ongelezen in de boekenkast staat
Absurde overvloed, Michael Foley *** (niet gekocht, wel al een paar jaar uitgeleend en dus dringend te lezen)

Voor welke puntjes las ik geen boek?

4. Een klassieker
12. Een boek waarin eten centraal staat
14. Een boek geschreven door een auteur met Afrikaanse roots
15. Een boek geschreven door een auteur met Aziatische roots
16. Een boek geschreven door een auteur met Latijns-Amerikaanse roots
17. Een hervertelling van een bekend sprookje
20. Een boek geschreven door een auteur die dezelfde voornaam heeft als jij
24. Een boek dat zich afspeelt in de toekomst
27. Een boek dat zich in de dichtstbijzijnde Vlaamse stad afspeelt
30. Een boek dat een andere deelnemer van de Verbeelding Book Challenge je heeft gegeven

Voor quasi elk puntje wist ik welk boek ik wilde lezen, maar tja, die verdomde futloosheid van het najaar … Mijn leeslijstje voor 2017 is wel al voldoende gevuld daardoor, ha!

Eindstand: 20 op 30

Een laatste lijstje in deze blogpost: het overzicht van de puntjes die ik dan wél doorstreepte, gevolgd door de boeken. Opnieuw doorstreepte ik voor sommige boeken meerdere puntjes en dacht ik “als ik 20 puntjes kan doorschrappen, ben ik al content!” Sommige boeken zijn tegengevallen, andere boeken heb ik heel graag gelezen en sommige zelfs liever dan ik verwacht had. Ik ben er dan wel niet in geslaagd om alle puntjes te doorstrepen (want hé, no pressure!), maar ik heb wel enkele boeken gelezen die ik anders niet meteen gelezen zou hebben. Hoera! Oh, en ook nog een hoera voor Haaike, want ze organiseerde een kerstboekenmeetup voor de leden van de Verbeelding Book Club. Het werd een fijne namiddag met leuk gezelschap in een prachtig decor (A.M. Sweet in Brussel). Woot woot!

1. Een boek dat meer dan 600 pagina’s telt (want 500 pagina’s waren nog niet moeilijk genoeg, ugh)
Night Film, Marisha Pessl *

2. Een horror boek
Carrie, Stephen King ****

3. Een detective
Night Film, Marisha Pessl *

5. Een humoristisch boek
All my friends are superheroes, Andrew Kaufman ****

6. Een briefroman (een boek geschreven in brieven of e-mails)
Post voor mevrouw Bromley, Stefan Brijs *****

7. Een debuut (het eerste boek van de auteur in kwestie)
The Martian, Andy Weir ***

8. Een boek waarin familie centraal staat
+
9. Een boek waarin geestelijke gezondheid centraal staat
De gelukkige huisvrouw, Heleen van Royen **

10. Een boek waarin de dood centraal staat
One Last Thing Before I Go, Jonathan Tropper *****

11. Een boek waarin geloof/spiritualiteit centraal staat
Carrie, Stephen King ****

13. Een stiekem-wil-ik-niet-dat-iemand-weet-dat-ik-dit-boek-heb-gelezen-boek (van zelfhulpboeken tot stationsromannetjes)
Life on sneakers, Evi Renaux ***

18. Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij al boven de 65 was
The invention of wings, Sue Monk Kidd *****

19. Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij jonger was dan 25
Oranges Are Not the Only Fruit, Jeanette Winterson *

21. Een boek waarin het hoofdpersonage holebi is
Will Grayson, Will Grayson van John Green en David Levithan ****

22. Een boek waarin het hoofdpersonage een kind jonger dan 12 is
Room, Emma Donoghue *****

23. Een boek waarin het hoofdpersonage geen mens is
Timbuktu, Paul Auster ****

25. Een boek dat zich afspeelt in een ver, ver verleden (hoe verder, hoe beter!)
The invention of wings, Sue Monk Kidd *****

26. Een boek dat springt tussen verschillende tijdsperiodes (heden en verleden, verleden en toekomst, heden en toekomst, verleden en nog verder verleden…)
The Handmaid’s Tale, Margaret Atwood **

28. Een boek dat je in 2015 kocht en dat nog steeds ongelezen in de boekenkast staat
Absurde overvloed, Michael Foley ***

29. Een boek van een auteur waarvan je in 2015 al iets las
Library of Souls (Miss Peregrine’s Peculiar Children, #3), Ransom Riggs ****

Verbeelding Book Challenge 2017

Een nieuw jaar, een nieuwe Verbeelding Book Challenge! Ik twijfel nog een beetje of ik opnieuw meedoe, want ik heb nog een hele resem boeken op mijn leeslijstje staan die ik nu toch écht eens wil lezen. Maar ben je op zoek naar een toffe leesuitdaging? Check de 30 puntjes van de challenge bij Kathleen!

Binnenkort schrijf ik opnieuw een post met de beste boeken die ik vorig jaar las. Zeg eens, welk boek moet ik in 2017 zeker lezen, en waarom?
Volgend bericht
Vorig bericht

9 reacties op “Verbeelding Book Challenge 2016 – laatste update

 1. 2016 bleek hier een top leesjaar te zijn… mede door de kwakkelende gezondheid én door mijn ereader waardoor ik zelfs een “stand” bijhield. Ik liet me bij het kiezen van boeken trouwens vaak inspireren door wat ik hier zag passeren, dank je wel daarvoor! Misschien moet ik me ook eens wagen aan Kathleen haar uitdaging 🙂

   1. Bwo, Kobo doet dat aardig voor mij :). Ik ‘zit’ op Goodreads, voorlopig blijft het vooral bij zitten, ik ben daar niet slim genoeg voor -schaterlach- én mijn hoofd loopt zo al over van wat ik graag nog zou lezen. Mocht het ooit nodig zijn, dan gil ik voor een of andere Goodreads-voor-dummies-les 😉

 2. Mooi overzicht, Kelly. En ja, de kerstboekenmeetup was fijn he 😀 ik vond het heel tof om jou daar te ontmoeten!
  The invention of wings van Sue Monk Kidd staat dankzij jou op mijn te-lezen lijst voor 2017, dus bedankt 🙂
  Voor bijna alle thema’s in de Verbeelding Boek Challenge ’17 vond ik een passend boek uit mijn eigen leeslijst, dus in zekere zin zou ik zelfs kunnen zeggen dat de VBC mijn boekenkeuze vergemakkelijkt.

  Ik wens je een heel fijn leesjaar en ik hoop dat je veel parels van boeken mag ontdekken!

  (ik ga je niet zeggen wat je “moet” lezen, want dat is zo persoonlijk. Zo heeft “Why be happy when you could be normal” van Jeannette Winterson mij in 2016 enorm geraakt, net omdat ik zoveel herkende. Een boek kan een schot in de roos zijn voor de ene persoon en voor een ander niet, en dat is prima, toch?)

 3. Benieuwd naar jouw favoriete boeken…
  Tips heb ik niet echt, want je hebt al zo veel pareltjes gelezen… Ik doe terug mee met de VBC, maar ik leg mezelf geen druk op van het lijstje af te werken. Lezen wat ik graag lees, en we zien wel waar dat me brengt…

 4. Mager, mager… 20 op 30 is maar justekes geen onderscheiding. Zo mager is dat toch niet vind ik 😉
  Ik doe weer mee dit jaar, maar ik lees eigenlijk gewoon volgens mijn goesting en zie wel wat ik daarmee kan opvullen (wat meestal al vrij veel is). De andere puntjes zijn wel leuk om uit mijn comfortzone te gaan, maar ik vind het wel goed dat ik grotendeels gewoon lees wat ik écht wil lezen, anders zou ik het sneller beu geraken denk ik. Snap dus wel dat je vooral wilt gaan voor wat je zelf wilt lezen.
  Als aanraders heb ik vorig jaar o.a. Disgrace van Coetzee en De kleurenvanger van Peter Verhelst gelezen; er komt nog een berichtje over aan. Ben al benieuwd naar het jouwe; op basis van de sterren hier ga ik alleszins Post voor mevrouw Bromley snel eens uit onze kast halen 🙂

 5. Toch nog een behoorlijke score gehaald vind ik. Ik ben gebuisd. Hopelijk dit jaar beter 🙂
  Ik heb vooral erg genoten van het lezen. én ik las ook een aantal boeken die ik niet in de challenge kon inpassen. Het was dus wel een goed leesjaar…

  1. Ja, hier was het ook een goed leesjaar! Ik las meer boeken die niet in het lijstje pasten dan wel, haha. Genoten van lezen heb ik dus ook alleszins, gelukkig maar 🙂

Reageer