Tour de Belgique 2020

25 juli 2019. De dag dat vriendin Jess en ik onze plannen voor onze roadtrip naar Kroatië begonnen te concretiseren. Een week later lag mijn voet in het gips en mocht ik mijn knie niet meer plooien. Bye bye, alle plannen voor de rest van het jaar.

Begin 2020 prikten we nieuwe data voor onze trip naar Kroatië, maar hahahaha, wisten we toen veel. ’t Was ook al rap van “bye bye, alle plannen voor de rest van het jaar”, zoals ge wel weet. Ergens begin augustus hakten we finaal de knoop door. Kroatië wacht wel op ons, we rijden gewoon wa rond in België. Geen gedoe met paperassen, kleurkes en zelfquarantaine, oh hell no.

Tour de Belgique, dus

We deden ZO veel en het was ZO tof dat ik een paar mensen de belofte maakte om erover te bloggen – en hoewel ik (sorry) mijn blogbeloftes zo vaak breek, ben ik deze keer flink. Met vertraging, maar toch: hier is ie.

Cijferkes

Vooraleer we in de details duiken, heb ik een paar cijferkes verzameld. Want cijferkes zijn best wel plezant, newoar?!

 • Aantal dagen: 11
 • Aantal km gereden met de auto: 1835 km
 • Aantal uren gewandeld: 26 uur
 • Aantal km gewandeld: 133 (J+5)
 • Aantal wandelingen: 15 (J+1)
 • Aantal activiteiten (buiten wandelen): 7 (K+1)
 • Activiteiten: Vespatour, paardrijden, wellness, vlot varen, suppen, mountainbiken, bütgenbakken (K ook nog aapje spelen)

Hallo dit was ik voor vertrek

Go with the flow

Het moge duidelijk zijn dat we er een vrij actieve vakantie van gemaakt hebben. Dat is vrij spontaan zo gekomen. Vooraf hadden we enkel twee overnachtingen die echt moesten gereserveerd worden al geboekt, en één activiteit (de wellness). Al de rest beslisten we on the go. We hadden voor vertrek wel twee keer afgesproken om eens af te stemmen, maar het bleek al rap dat we op dezelfde golflengte zaten qua hoe een goeie vakantie eruitziet. Want ehm ja, Jess had mij dan wel gevraagd of ik het zag zitten om met haar op vakantie te gaan, maar eigenlijk hadden wij samen nog nooit eerder zo’n lange activiteit gedaan. Gaan eten, ja, gaan dansen, ook. In de goeien ouwen tijd dat dat nog kon. Hehe.

Het plan voor Kroatië was: roadtrip met tent. Dat concept bleef bewaard, maar we voegden twee andere soorten overnachtingen toe, gewoon omdat het kon ahja. Voor de rest deden we dus vooral waar we die dag zin in hadden. Restaurantje of gewoon naar de supermarkt en koken op ons campingvuurtje? We zien wel. Wandelen, zonnebaden, fietsen of nekeer suppen? We zien wel. Voor sommige activiteiten belden/mailden we on the road, een dag of twee op voorhand, en als ik het mij goed herinner kon er iets niet doorgaan wegens volzet, maar dat hoort erbij.

OEH JA!!

We legden dus ook veel kilometers in de voiture af. DJ Kelly zorgde voor ambiance, dat spreekt voor zich. Dit nummerke bekroonden we al snel tot dé soundtrack van de vakantie en passeerde bijna elke autorit wel nekeer. Ge moogt het dus gerust afspelen vooraleer ge begint verder te lezen.

(Ge zult wel meerdere nummers nodig hebben om door deze kloeffer van een blogpost te geraken. Hehe.)

Wat we allemaal deden, de details

Wandeling Duinbossen, De Haan

Wandelen aan de kust maar toch niet de hele tijd langs het strand want dat is misschien toch wat te eentonig? Dan is de Duinbossenwandelroute wel een aanradertje. Van aan de parkeerplaats deden wij er 13 km over. We wandelden eerst voor een groot deel langs de kust tussen De Haan en Wenduine. Daar kunt ge natuurlijk kiezen om een beetje van de route af te wijken en de duinen in te duiken i.p.v. de kustlijn te volgen. Terug wandelden we langs de bossen. Ik vond dat best een verrassing, zo’n mooi bos aan de kust.

Locatie: De Haan
Route: via westtoer.be
Bewegwijzering: ja, zeshoekige bordjes
Afstand: 11,4 km (of 13 km als ge u nekeer mist)
Wandeluren: 2,5 u
Hoogtemeters: 74 m
Score: 6,5/10

Overnachting in Boomkamp, Damme

Voor de tweede overnachting lieten we de tent al in de auto liggen. We hadden een overnachting geboekt in een boomhut van Boomkamp. En dat we goed geslapen hebben in onze boomhut, joh! Slapen en wakker worden met geluidjes van de natuur op de achtergrond, van ‘s avonds tot ‘s morgens, ik vind dat echt redelijk neig de max. Na mijn ochtendloopje nam ik een quasi-buitendouche – met het getsjilp van kuikentjes op de achtergrond, want op het domein liepen kuikentjes, kippen en hanen – en ook nog schapen en Golden Retrievers om de boel nog wat gezelliger te maken. Geslaagde overnachting voor wie geen grote luxe verwacht.

Eervolle vermelding voor de pizza bij Otomat, Brugge

Veel te zeggen hierover heb ik ni echt, maar ik wil het toch vermelden en zien passeren als ik zelf door deze blogpost nog eens scrol, want ehm, mannekes, de pizza’s bij Otomat waren van de beste die ik al gegeten heb. En ik ben nogal zot van pizza’s. Mic drop.

Vespa-tour, regio Brugge

Als laatste activiteit vooraleer we in de Ardennen doken, deden we een tour met schone Vespa’s, minder dan 24 uur voor de start van de tour beslist en geboekt via Vesparoute.com. We betaalden 85 euro per persoon voor 4 uur en in ruil kregen we twee schone rode Vespa’s, een gps en een route van zo’n 60 km door de velden en langs gehuchten waar ik nog nooit van gehoord had. We gingen ook efkes de grens over door te stoppen in Sluis (waar mondmaskers (toen?) nog niet verplicht waren en dat was kwenihoe raar). Zo cruisen aan 45 km per uur, veel wind vangen en toch zonder zelf moeite te moeten doen – dat was wel nekeer een toffe belevenis.

Fondry des chiens & la Roche aux Faucons

Yes, op naar de Ardennen! Op Strava schreef ik over deze wandeling: “Not impressed door de Fondry, maar de tweede lus was wel een mooie wandeling.” Ja kijk, wellicht had ik mijn verwachtingen te hoog gelegd maar die Fondry stelt dus echt niet zo veel voor in mijn ogen. Schone omgeving uiteraard en gelukkig maar, want ja, ge zit wel al in de Ardennen en de Ardennen =❤️  Maar ge moet al goed kunnen photoshoppen of prutsen met lenzen en perspectief en al om het indrukwekkend te laten overkomen. VIND IK HÉ. We hadden geen route op voorhand uitgezocht, want da’s “zo’n toeristische plek dat er wel routes aangegeven zullen zijn” en jawel, dat was het geval.

Locatie: Viroinval, Namen
Route: 2 lussen gecombineerd (rode, 4 km + gele, 7,5 km)
Bewegwijzering: ja, de rode en de gele routes van aan de kerk van Nismes
Afstand: 12,50 km
Wandeluren: 2,5 u
Hoogtemeters: 341 m
Score: 7/10

De laddertjeswandeling

Op dezelfde dag als de 2 lussen hierboven deden we de befaamde Laddertjeswandeling of Les Échelles de Rochehaut en AMAI, die was helemaal mijn ding. Wreed kort wel, maar in combinatie met een andere wandeling stevig genoeg en sowieso heel tof en schoon door de schone uitzichten, de laddertjes (uiteraard), de pittige klimmetjes en de avontuurlijke paadjes. We hielden ook een vrij stevig tempo aan omdat we voor den donkeren terug wilden zijn, dus ja, topwandeling! En voor herhaling vatbaar, effenaf!

Locatie: Rochehaut, Bouillon, Luxemburg
Route: via RouteYou
Bewegwijzering: op zich wel maar ge neemt beter wel een gps mee want ’t is niet overal (meer) even duidelijk aangegeven
Afstand: 5,60 km of 4,40 als je vertrekt van op de splitsing (zie RouteYou)
Wandeluren: 1u07
Hoogtemeters: 219 m
Score: 9/10

Paardrijden in Dardennen❤️

Oké, het zit dus zo: wij zijn allebei paardenmeisjes. Jess rijdt eerder Engelse stijl, ik eerder western – maar we zijn allebei écht zot van paarden. Al bij de voorbereidende afspraakjes hadden we “paardrijden in Dardennen” dus op ons verlanglijstje gezet. Waar en wanneer wisten we nog niet en het was efkes spannend of we iets zouden vinden, maar gelukkig wilde Cecile van Les Cavaliers de Saint-Remacle (toevallig op 5′ rijden van de camping waar we toen verbleven, hihi) haar eigenlijk vrije voormiddag opofferen om 2 paardenmeisjes mee te nemen op een ritje van 2,5 uur diep in de Ardense bossen en af en toe door de Semois (jeej!!). Elke galop zat ik mijn tanden bloot te lachen. ’t Was echt gewoon zalig maar als ge een paardenmens zijt, moet ik dat niet uitgebreid toelichten en als ge geen paardenmens zijt, leest ge dit wellicht al niet meer dus is het toch verloren moeite.

Op ontdekking in La Gaume, de Provence van België (3 routes)

Ik weet niet of ge ’t weet, maar ik ben zo iemand die een verlanglijstje heeft van wandelingen die ze nog wil doen. Regio La Gaume was daar ook op beland. De streek ligt in het diepste puntje van België en wordt ook wel de Provence van België genoemd doordat het klimaat er ietsje gematigder kan zijn. Dat wilde ik wel nekeer gaan voelen. Via Trekking et Voyage vond ik een brochure met enkele wandelingen om de streek te ontdekken. We kozen er 3 uit:

 1. Eerste wandeling: La Provençale (Torgny), een van de mooiste Waalse dorpjes. Mooi en charmant was het inderdaad. De moeite van de verplaatsing meer dan waard als ge het combineert met een andere wandeling 👌
 2. Tweede wandeling: La Bajocienne vanuit het dorpje Ruette. Vooral verharde wegen maar geen verkeer, dus we konden aan een goed tempo doorwandelen en genieten van de glooiende vergezichten. “Amai, ‘t is hier echt schijtewarm”, zei Jess – en ze had gelijk, maar het was het ook neig waard. 😅
 3. Derde wandeling: Le bois de la vierge bij Villers-devant-Orval. Dat moest een zonsondergangwandeling worden maar ehm ja, we zaten dus quasi de hele tijd weer diep in den bos dus veel zon hebben we niet gezien. Oh well, ze zorgde er wel voor dat we aan 20 km in de benen geraakten doorheen het best wel verrassende La Gaume ✌️

Locatie: La Gaume
Route: routes nummer 10 + 6 + 3 uit deze brochure 
Bewegwijzering: voor 10 gebruikten we de Izi Travel app voor de route (zie brochure), de 6 bleek bewegwijzerd van aan het startpunt aan de kerk, de 3 was ook bewegwijzerd als ik het mij goed herinner
Afstand: 2,5 km + 10,9 km + 6,8 km
Wandeluren: 37 min + 2 u + 1u10
Hoogtemeters: 120 m + 253 m + 132 m
Score: 8/10

Schitterend Connecterra

Aangezien iedereen en zijn moeder daar in 2020 is geweest, kon Connecterra niet ontbreken in onze Tour de Belgique. En awel ja, het was wel de moeite waard om terug efkes naar Vlaanderen voor te rijden. Het duurde even vooraleer ik onder de indruk geraakte, want mijn Dardennen-knop stond nog op, maar na 18,5 km kan ik zeggen dat ik content ben dat ik het gezien heb. Aanradertje, en pittiger dan je misschien zou verwachten.

Locatie: Maasmechelen
Route: de langste, aangeduid ter plaatse
Bewegwijzering: ja
Afstand: 18,6 km
Wandeluren: 3,5 u
Hoogtemeters: 318 m
Score: 7,5/10

Chillen bij Elaisa Wellness

De wandeldag rondden we af met enkele uren in de wellness in het hartje van Connecterra. Schoonste wellness die ik ooit bezocht heb, serieus. En natuurlijk deed het extra hard deugd na alweer een stevige wandelnamiddag 😅

Geen foto’s want da mag daar natuurlijk ni.

Kapiteintje spelen

De tweede en laatste ietwat specialere overnachting was die op een vlot op de Maas. We hadden dat geboekt via Sailcenter Limburg. Na aankomst kregen we een uitleg hoe dat ding te besturen, hoe de motor in gang te trekken, hoe bepaalde problemen op te lossen. We installeerden onze slaapmatjes, slaapzakken en andere essentials (kun je ook huren maar wij hadden toch alles bij van het kamperen), haalden de aperitiefhapjes al snel boven en begonnen te varen. We mochten varen naar waar we wilden en een plekje uitkiezen waar we zouden overnachten. Beetje spannend, maar we hadden er zin in. Jess was altijd al de bestuurder in de auto, dus deze keer nam ik het roer over. Kapitein Kelly ready for duty!

Hoe het ons bevallen is? Wel: het was plezant, maar ook maar voor één nacht en voor één keer in mijn leven. Ik kan mezelf niet vaak Kapitein Kelly noemen en al, maar dat gaat ook wel erg traag voor iemand die zo van snelheid houdt 😅 Na een halfuurtje aan een traag vaartempo was het nieuwe en spannende er wel af voor ons. ’t Was ook veel kouder dan verwacht, zowel tijdens het varen als ’s nachts. Oeps. Het was ook onze duurste én meest basic overnachting (geen sanitair behalve een draagbaar toiletje dat niet proper was) en de omgeving was voor een groot deel industrieel (logisch nog wel maar dan weet ge het hè). Dat ijskoude ochtendduikske na een koude nacht deed wel wreed deugd. Bon, al bij al: een rustige, unieke ervaring.

Lommelse Sahara

Ook dit was zo’n plek waar ik nog nooit van gehoord had, maar die in tijden van beperkte vrijheid op mijn radar was verschenen. Curieus naar, dus, want zo gemakkelijk ben ik curieus. Minpunt was dat het strand afgesloten was omwille van samenscholingen, dus dat was een serieuze doorn in het oog. Voor de rest wel een onverwacht mooi landschap met duinen en zand, bomen en water, en als ge wat chance hebt is de zon ook van de partij en ziet het gebied er gewoon nog wat meer als een ietwat zuiderse vakantiebestemming uit.

Locatie: Lommel
Route: een van de aangeduide routes
Bewegwijzering: ja
Afstand: 9,5 km
Wandeluren: 1u45
Hoogtemeters: 31 m
Score: 7/10

Blotevoetenpad Lieteberg

Dit was er eentje omdat we toch ongeveer in de buurt waren en om de kleine meisjes in ons een pleziertje te gunnen. Hihi. Ze waren wel content, ja. Kort, maar tof hé. Vooral dat ploeteren in de modder. Er had zelfs meer modder gemogen. Meer modder, meer plezier, zegt.

Locatie: Zutendaal, Limburg
Route: er is maar 1 pad en dat moet ge dus gewoon volgen
Bewegwijzering: zie boven
Afstand: 2 km
Wandeluren: 45 min
Hoogtemeters: 6 m
Score: 7/10

Suppen op het meer van Nisramont

En hoplaaaa, na twee daagjes in Vlaanderen begonnen de Ardennen ons al te missen. Of was ’t omgekeerd? Hoe dan ook: we gingen voor de eerste keer suppen!! We stonden die dag – echt waar – half bevroren op in ons tentje, maar een uur later stonden we in bikini op een supboard op het meer van Nisramont. Warm te hebben, effenaf. We hadden dat dus echt niet verwacht, maar het was perfect qua temperatuur – en we hadden het meer zo ongeveer voor onszelf (wat in het hoogseizoen of in weekends al eens kan tegenvallen blijkbaar), dus ge kunt u wel voorstellen dat wij allebei weer wreed content waren. Heerlijk rustig, zo’n schone omgeving en suppen is dus echt ni moeilijk. Het was eigenlijk echt de ideale manier om de dag op het gemakske te beginnen. We zijn trouwens niet gevallen, maar uiteraard kon ik mij niet inhouden om efkes te zwemmen in het meer.

Ga ik nog suppen? Is suppen de moeite? Wel, op zich vind ik de activiteit een beetje te saai (hoewel het wellicht heel intensief kan zijn als ge weet hoe) en ik zou het dus ook niet snel opnieuw doen puur voor de activiteit, maar als ik het nog eens kan doen in zo’n setting, met weinig tot geen ander volk behalve een vriend(in) of een groepje vrienden én in zo’n bosrijke omgeving, dan JA.

Locatie: Nisramont, tussen La-Roche-en-Ardenne en Houffalize
Geboekt via sup-ardennen.be

Mountainbiken in Houffalize

Fietsen: ook weer zo’n gedeelde passie van ons. Maar ook hier weer met een verschilleken: Jess heeft het meer voor mountainbiken, ik meer voor koersen. Ik had mijn koersvelooken al veel gemist, dus fietsen – in gelijk welke vorm – moest er wel eens van komen. In de Ardennen moet ge mountainbiken, dus we zochten een plek waar we fietsen konden huren. Belangrijk: met de e-mtb of njet, besliste mijn reiscompagnon. Dat voelde eerst als valsspelen maar eigenlijk ben ik wreed content want daardoor kon ik nog een tweede toerke doen, terwijl Jess nog een wandelingetje deed. 62 km lang op en neer, in rotsige baantjes, altijd in die schone omgeving, door de plassen én een kwart van de tijd met de batterij aan zodat mijn eigen batterij niet direct plat was – ge snapt het plaatje. En nee, ik heb mijn koersfiets niet gemist, maar ik heb er natuurlijk wel aan gedacht.

Locatie: regio Houffalize
Route: twee routes die de meneer van Houffa-Bike toonde op de kaart in zijn winkel
Bewegwijzering: ja, wel een paar keer de weg even kwijt geweest wegens geen/onduidelijk bordje
Afstand: 61 km
Mountainbike-uren: 3u07
Hoogtemeters: 1283 m
Score: 9/10

Wandeling naar de waterval van Bayehon

De laatste wandelingen, de laatste dagen, so we had to make them count! Op één schone dag wandelden we ongeveer 30 km, verdeeld over 3 wandelingen die niet zo ver van elkaar starten. De eerste, die naar de waterval van Bayehon, was superschoon in ‘t begin, maar werd wat saaier in het midden. Voor de waterval zelf moet ge het alleszins niet doen, want ik was niet bepaald onder de indruk. Wel een mooi, biodivers landschap.

Locatie: Longfaye, Hoge Venen
Route: aangeduid ter plaatse
Bewegwijzering: ja
Afstand: 13,50 km
Wandeluren: 2,5 u
Hoogtemeters: 233 m
Score: 7/10

Rocher de Falize & les deux rochers

Deze wandeling had alles wat een schonere wandeling in de Ardennen moet hebben: mooie afstand, véél bomen, voldoende onverharde wegen, goed weer, een stroompje. Niet zot memorabel ofzo, wel gewoon goed. Efkes langs (autoluwe) straten in het begin en op het einde, dat wel, maar daar maken we geen spel van hé. Ook hier: voor de rochers moet ge het niet per se doen.

Locatie: Bellevaux, Luik
Route: deze 
Bewegwijzering: ja
Afstand: 10 km
Wandeluren: 1u55
Hoogtemeters: 207 m
Score: 7,5/10

La vallée des fées in Achouffe

Deze was me aangeraden door iemand via Instagram en awelja, goeie tip! ’t Is een kleintje dat niet op de planning stond maar dat dicht bij onze camping op dat moment startte, en aangezien we er die dag nog niet genoeg van hadden, reden we maar niet rechtstreeks naar de tent, maar eerst nog eens naar Achouffe. Toffe paadjes, schone zichten, schone zonsondergang speciaal voor ons toen en een stroompje om het af te maken. Na die 30 km aten we de ALLERLEKKERSTE frieten uit een frituur die uit het niets was verschenen en ik nam er de ALLERSLECHTSTE foto van die frieten en bon ja, ge moet erbij geweest zijn – maar gelachen dat wij hebben, niet te doen.

Locatie: Achouffe, bij Houffalize
Route: aangeduide wandeling
Bewegwijzering: ja, bordjes (hoewel ik ook het kaartje erbij heb gehouden want niet altijd even duidelijk)
Afstand: 6 km
Wandeluren: 1u15
Hoogtemeters: 115 m
Score: 8,5/10

Promenade de la Hoëgne

« Une des plus belles vallées de la Belgique » – dat was de belofte en amai, het was inderdaad een schoontje. We deden het die dag wat rustiger aan en beperkten ons tot één wandeling: la promenade de la Hoëgne, goed voor 8,5 trage kilometers, omdat er zoveel fotogenieke momentjes waren dat we voor een keer een trager tempo kozen. Goeie beslissing van ons. Oh ja, het was ook wel een van de drukkere wandelingen, zelfs op een werkdag, dus ge gaat wellicht beter niet in het weekend naar ginder. En ondanks dat het wat te druk was naar onze goesting, merkt ge da eigenlijk ni constant omdat er genoeg bochtjes zijn. But still. MENSEN. Bah.

Locatie: Jalhay
Route: er staan er verschillende aangeduid aan het startpunt
Bewegwijzering: ja
Afstand: 8,5 km
Wandeluren: 1u50
Hoogtemeters: 214 m
Score: 8,5/10

Chillen in Bütgenbach

Na de schone wandeling reden we door naar het meer van Bütgenbach en vonden we een stukje strand voor ons alleen. Bikini’s aan, stokbrood, kaas, druiven en drankje erbij en chillen maar. Uiteraard kon een zwemmeke ook niet ontbreken. Langs en rond het meer kun je ook wandelen, maar daarvoor pasten wij dus eens.

Aapje uithangen in Adventure Park

Ik, de Kelly, vind het nogal leuk om van hoge afgronden naar beneden te springen, te klimmen langs rotsen, over hoge bruggetjes te stappen … en van die dingen. Maar liefst met de nodige bescherming natuurlijk want ik ben ni zot hé. Een avonturenparcours, ik vind dat dus echt tof. Jess niet. Absoluut niet. Maar Jess is dan de vriendin die zegt: doe maar, ik zal mij wel bezighouden. LOVE YOU, JESS!! Ik boekte dus – alweer last minute – twee uurtjes bij het Adventure Park van Comblain-la-Tour.

Nog groter was mijn vreugde toen bleek dat ik en twee jongens de enige deelnemers van dat moment waren. Wat betekende: niet aanschuiven en sommige ‘hindernissen’ nog een keer kunnen doen. YAASSSS. Terwijl de jongens in hun broek scheten tijdens het wachten tot de instructrice alles goed had voorbereid, stond ik telkens vol voorpret af te wachten. En Jess bleef uiteindelijk gewoon op het domein, genoot van het zonnetje en nam tussendoor foto’s van yours truly. VERY GOOD TIMES. En dat voor de laatste dag!!

Verwondering in Meerdaalwoud

“Nog een tussenstopke vooraleer we naar huis gaan, zeker?” 😎 En dus gingen we als laatste activiteit van onze zalige #tourdebelgique op verkenning in Meerdaalwoud. Wat een gigantisch en schoon woud, zeg. Sowieso ga ik daar nog wandelen. Echt, zo’n gigantisch bos, ik hou daar echt van.

En daarmee sloten we dus de vakantie van 11 dagen af met een totaal van 133 km aan wandelen. We hadden geen doel gesteld want ja, we hadden quasi niks gepland, maar ik kijk met trots en heel veel contentement terug op al die kilometers. Op de hele Tour de Belgique. Dat het schoon was, om het efkes met een understatement te zeggen.

Locatie: Oud-Heverlee
Route: aangepaste versie van de Dikke Beukenwandeling 
Bewegwijzering: ja, wandelknooppunten
Afstand: 14 km
Wandeluren: 2,5 u
Hoogtemeters: 129 m
Score: 9/10

Conclusie

Oké oké mannekes, het is misschien een beetje een rare toer, zo van Aalst naar de zee naar de Ardennen naar de Limburg en terug naar de Ardennen, maar dat was vrij bewust en gewoon een gevolg van het late beginnen plannen. Het voelde allemaal heel natuurlijk aan – zoals het hoort op vakantie (en in het leven maar dat hebt ge niet altijd zo goed in de hand ofzo?).

Jess is zo fantastisch geweest om in kaart te brengen waar we overal gezeten hebben. Daar staan ook alle overnachtingen op, want daar heb ik nu ni zo veel over verteld. Topvriendin, die Jess <3

Vragen over bepaalde wandelingen of activiteiten of whatever? Drop it like it’s hot!

4 gedachten over “Tour de Belgique 2020”

 1. Die duinbossen in De Haan roepen meteen nostalgische herinneringen op. Dat hebben we echt jarenlang gedaan toen we telkens in de paasvakantie naar Wenduine gingen. Eerst door het bos naar De Haan wandelen en dan terugkomen langs het strand en de duinen. Met dan ergens halverwege het bos soms een ijsje vermits daar (in de buurt van Centerparcs) af en toe een ijskarretje stond.

 2. Amai ik krijg echt goesting om te wandelen nu, het kriebelde sowieso al maar dan kijkt ge naar buiten en is de goesting weg, hoezo kan ik geen short aandoen 😀 Merci voor de tips, er zijn nog vele plekken die op mijn lijst moeten belanden! Meerdaelwoud is een schoontje, het aangrenzende Mollendaalbos is dat zeker ook, behoren tot mijn favoriete bossen in de buurt <3

 3. Pingback: Mijn wandelingen op een kaartje - Ma vie en vert

Reageer