Smoothie die doet denken aan wortelcake

Geïnspireerd door dit recept voor wortelcake smoothie van EVA vzw dook ik vanmorgen in de keukenkasten. Ik mixte de ingrediënten, smaakte dat het goed was (uiteraard!) en terwijl ik mijn smoothie aan het opslurpen ben, typ ik dit berichtje. Yum!

smoothie-wortel-banaan-recept

Nodig

 • 300 ml water
 • 1 banaan (al dan niet een nacht in stukjes ingevroren voor een nog romiger resultaat)
 • 1 wortel (indien bio niet per se geschild)
 • sap van een persappelsien
 • een handje pecannoten (al dan niet geroosterd)
 • 1 cm gember
 • een mespunt vanillepoeder
 • een vleugje speculooskruiden (of kaneel)

Hoe maak je het?

Blend!

smoothie-wortel-banaan-recept-vitamix

Info voor fans van minder verpakkingen: het water kwam uit de kraan (uiteraard!), de bio banaan, wortel, gember en persappelsien waren niet verpakt, de pecannoten komen uit een 2,5kg-emmerverpakking (plastic, maar wel herbruikbaar), het vanillepoeder zit verpakt in een klein plastic potje (dat zal hergebruikt worden als diepvriesverpakking), de speculooskruiden zitten verpakt in glas met plastic dop.

6 gedachten over “Smoothie die doet denken aan wortelcake”

 1. Klinkt overheerlijk! Alleen weet ik niet of ons blendertje die pecannoten zou aankunnen. Also: 2,5kg pecannoten?! Wat een zaligheid! I do love myself some pecans. <3

  1. Good point! Je kan de pecannoten een paar uur laten weken in water, 2 uur tot een nachtje. Daarna afspoelen en ze zijn gemakkelijker mixbaar 🙂

 2. Dat kan niet slecht zijn! Ik won onlangs een blender op het werk (geen Vitamix, helaas) en ik denk dat die meer kan dan het exemplaar dat ik hier al heb staan. Misschien kan ik hem met dit recept ‘dopen’. 🙂

Reageer