Recept: speculoosgranola (ofwel: de herfst in een bokaaltje)

Dat ik redelijk zot ben van granola, weten lezers die al even meelezen. Aan de rest: ik ben redelijk zot van granola. Vroeger, toen ik minder bezig was met gezond ontbijten, ontbeet ik regelmatig met cornflakes. Tot ik ontdekte dat de meeste soorten ontbijtgranen minstens 30% suiker bevatten. Ge moogt zeggen wat ge wilt, maar da’s toch echt te veel. Ik deed een suikervrije periode, merkte dat ik meer energie (en een properdere huid en bladiebla) had als ik minder suiker at en ben sindsdien en nog altijd het soort persoon dat bijna altijd een bokaaltje granola in huis heeft. Guilty and proud of it!

Speciaal voor #boostyourpositivity deel ik nog eens een receptje. Of nee, eerder een variatie-idee voor granola. Heel snelle, héél erg simpele granola. Maar toen ik hem onlangs maakte, heb ik niets gewogen of opgeschreven. Ik deed maar wat, liet mijn innerlijke keukenprinses haar goesting doen, voegde nog en nog en nog speculooskruiden toe tot het appartement helemaal naar speculoos geurde en rook dat het goed was.

speculoosgranola-granola-speculoos

Nodig

  • havervlokken en/of speltvlokken
  • speculooskruiden
  • plantaardige olie (kokos of pinda/arachide)
  • kokosbloesemsuiker / stroop naar keuze / ander zoetmiddel dat je staan hebt
  • (het is mogelijk dat ik ook vanille-extract toevoegde)

Zo maak je het!

Meng alle ingrediënten in de hoeveelheden die jij wil. Weet dat je niet te veel olie en zoetmiddel nodig hebt in verhouding tot de vlokken, dus begin met weinig, roer de vlokken en speculooskruiden erdoor en voeg eventueel nog olie en/of zoetmiddel toe. Alle vlokken moeten een laagje hebben.

Ik maak mijn granola in de pan omdat ik dat handiger vind en omdat ik liever ‘losse’ granola heb. Mijn granola is dus niet de ‘brokkengranola’ die je verwacht bij het woord granola, maar als je wel liever samengekoekte brokjes hebt, maak je dit recept dus in de oven.

speculoosgranola-granola-speculoos-recept

Volgend bericht
Vorig bericht

9 reacties op “Recept: speculoosgranola (ofwel: de herfst in een bokaaltje)

  1. Dat ziet er lekker uit, ga ik zeker eens proberen. Jij geeft mij heel veel inspiratie met je receptjes, en ik vind het fijn te weten dat er nog veel andere mensen met voeding bezig zijn zoals ik 🙂

Reageer