Hoe zit dat eigenlijk met de Verbeelding Book Challenge? – update 3

Dit jaar doe ik mee met de Verbeelding Book Challenge, dé leesuitdaging georganiseerd door Kathleen van de blog Verbeelding. Bedoeling is om wat meer buiten je comfortzone te lezen. Ik lees al redelijk wat verschillende soorten boeken, maar toch zou ik bepaalde boeken nooit een kans geven zonder zo’n kleine uitdaging. Tijd voor een derde update!

01-bookchallenge

In juli, augustus en september las ik 10 boeken, maar ik kan maar 1 puntje van de Verbeelding Book Challenge doorstrepen:

1. Een boek van 500 pagina’s of meer: Als je het licht niet kunt zien, Anthony Doerr

Mijn eboekversie bevatte 772 pagina’s. 772 zo heel erg graag gelezen pagina’s.

De tussenstand: 23 van de 30 puntjes zijn doorstreept. Voor 5 van de overblijvende puntjes weet ik al welke boeken ik wil lezen. Ik weet ook al dat ik 2 puntjes wellicht open zal laten: ‘9. Een boek dat gericht is op kinderen onder de 12′ en ’17. Een boek waar je gek van was als kind’, omdat ik precies toch geen zin meer heb om kinderboeken te lezen.

Verbeelding Book Challenge

 

En vandaag start ik met La rêveuse d’Ostende van Eric-Emmanuel Schmitt, in het kader van de ‘Ik lees Frans’-maand georganiseerd door Literasa én voor puntje ’29. Een bundel kortverhalen’! <3 <3 <3 lezen!

10 gedachten over “Hoe zit dat eigenlijk met de Verbeelding Book Challenge? – update 3”

  1. Da’s waar! Ik zie nog wel, het zal er uiteindelijk wellicht vooral van afhangen of er nog tijd is, want ik wil de andere 5 puntjes wel per se kunnen doorstrepen 🙂

 1. Waaw, da’s nogal een uitdaging. En amai, nog maar 5 puntjes te gaan! You go girl!
  Ik ben sterk aan ’t overwegen dit te gebruiken voor mijn book challenge van volgend jaar ^-^ Nu een beetje nadenken welke boeken ik dan precies wil lezen.

 2. Zó veel hartjes voor lezen! Ik post volgende week op mijn update, ik sta al te popelen :-). Ook hier was het: veel gelezen, maar weinig puntjes afgestreept. Ik hoop dat ik dat boek van Anthony Doerr binnenkort nog in de bib kan vinden. Niet voor de challenge, maar gewoon omdat zoveel mensen er zoveel goeds over vertellen…
  Een kinderboek ga ik wel nog (proberen te) lezen; bij mij zullen er wellicht andere puntjes open blijven staan…

 3. Ik heb net ‘Pluk van de Petteflet’ en ‘Otje’ helemaal voorgelezen. En niet alleen omdat de dochters er zo van kunnen genieten 😉

 4. Geïllustreerde informatieboeken voor kinderen zijn vaak wel heel erg leuk om te lezen. Zoals “Mijnheer Kandinsky was een schilder”. Die gaat over het creatieve proces van deze kunstenaar en is daarom niet alleen een kinderverhaal op zich. Ik vond het in ieder geval een erg leuk boek om te lezen. (En 10 minuten op de kinderafdeling van de bibliotheek en je hebt weer een streepje afgevinkt 😉 )

 5. Amai, al 23 puntjes af kunnen vinken, ferm! Ik denk dat ik enorm ga genieten van het puntje 17, lekker nostalgisch terugkeren naar mijn favoriete kinderboek. Ieder zijn meug, natuurlijk!

 6. Benieuwd welke graphic novel je gaat lezen! En welk boek je nooit hebt uitgelezen, maar nu opnieuw gaat proberen 🙂
  Dat van die kinderboeken snap ik wel; ik had er wel zin in, maar had tegelijk wat schrik dat ze zouden tegenvallen en dan misschien mijn “mooie herinnering” zouden verpesten.

Reageer