De tas van Annelies: de imperfecte Marie uit gordijnrestjes

Op mijn wil-ik-deze-herfst-doen-lijstje stond alweer: “naaien: nog een tas uit De tas van Annelies”. Deze keer werd het Marie, omdat ik daarvoor de nodige fournituren in huis had. Ik vind het ook gewoon een heel tof tasje, extra tof met die rits in de flap (al weet ik niet of ik dat extra zakje zelf zou gebruiken, maar het ziet er wel cool uit, toch?).

de-tas-van-annelies-marie

Net zoals mijn Tatanne maakte ik Marie niet voor mezelf, maar om ooit aan iemand cadeau te doen en in het kader van mijn project “werk uw stoffenvoorraad eens wat weg, zeg”. Ik heb nog een hele stapel weg te werken, dus eigenlijk zou ik beter grotere projecten naaien, ahum. Maar Marietje was te schattig om niet uit te testen.

de-tas-van-annelies-marie-bodem

Annelies raadde aan om “een soepel vallende, niet al te dunne stof” te gebruiken, maar ik had nog een paar stukjes van diezelfde stevige gordijnresten als voor Tatanne liggen en wilde die helemaal wegwerken. Daardoor moest ik wat vechten met mijn Viking en is de afwerking niet perfect. Maar ik overwon, met slechts één gebogen naald als slachtoffer. Zelfs zonder volumevoering werd het dus wel nog een stevig tasje. Oké, ik geef het toe: iets TE stevig zelfs. Maar ik heb wel weer wat spieren gekweekt.

de-tas-van-annelies-marie-recykleren-gordijnen

de-tas-van-annelies-marie-recykleren

de-tas-van-annelies-marie-gordijn-resten

Musketonhaken en D-ringen

Pand42

Stoffen

Resten gordijnstof van een andere naaister (buiten- en binnenkant).

Patroon

De tas van Annelies (zonder volumevoering)

15 gedachten over “De tas van Annelies: de imperfecte Marie uit gordijnrestjes”

  1. Ik heb hier ook nog een leuk recyclage project liggen. Een afgedankte maar prachtige zetelhoes .. en een nostalgische studentenjas van mij..
    Als je ooit stof tekory komt .. je weet me wonen !

  2. Ik zie daar toch niks imperfect aan! Het is een knappe Marie geworden!

    Dat vakje vooraan gebruik ik ook niet veel, hoor. Wel ideaal om iets in op te bergen dat je maar eens af en toe nodig hebt. 🙂

  3. Pingback: Twee Lienes, allebei te geef, want de jarige trakteert! | Ma vie en vertMa vie en vert

Reageer