Grace voor Emma, een lief jurkje voor een lief meisje

Toen ik zo’n anderhalf jaar geleden hoorde dat ik tante was geworden van Emma, het dochtertje van mijn jongere broer en zijn vriendin, barstte ik uit in tranen van contentement. Emma, zeg, zo noemde ik mijn poppen vroeger ook, want dat vond ik de mooiste meisjesnaam.

grace-babyjurk-gerimpeld-mouwtje

Ik maakte als geboortecadeau een dekentje met haar naam (dat ik blijkbaar nooit op de blog zwierde, oeps!) en nam me voor om haar, vanaf een jaar of zeven tot ze geen kleding van haar tante meer zou willen dragen, te overladen met zelfgemaakte kleedjes en rokjes en bloesjes en en en … Ik maak namelijk niet zo graag babykleding, want ja, ze groeien er zo snel uit, dat voelt dan zo als zonde van grondstoffen. Maar de Gracejurk, een gratis patroontje van Griet, wilde ik maken. Het kon niet anders.

grace-babyjurk

grace-babyjurk-met-rits

Toen ik het haar aandeed, was ik die eventuele “zonde van grondstoffen” al vergeten. Goed gebruik van een klein lapje dat al lang in mijn kast lag en waarmee ik eigenlijk niet meer zo goed wist wat te maken, ja!

De fotoshoot was uhm… nogal… bewogen. Zowel voor Emma zelf als voor tante Kelly, want serieus, dat kind kan mij zo vrolijk maken. Zie, die pretoogjes! ?
emma-grace-jurk-recht-emma-mona-gratis-patroon

emma-pretoogjes

Stof: Blossom Festival van Cloud 9 Fabrics, een hele tijd geleden gekocht bij georgette.be; de voering komt uit de Kringwinkel

Patroon: Grace babyjurk van Griet van Emma&Mona (met last-minute aanpassing: een rits i.p.v. knoopjes op vraag van de mama – en daardoor valt het nog wat ruimer, waardoor ze het nog wat langer kan dragen, jeej!)

emma-grace-jurk -emma-mona

Volgend bericht
Vorig bericht

10 reacties op “Grace voor Emma, een lief jurkje voor een lief meisje

  1. Schattig kleedje en een mooi kindje!
    En die bewogen fotos’ die horen er bij, daar heb ik ook bergen van. En af en toe maak ik dankbaar gebruik van de “sportfunctie” op mijn camera 🙂

Reageer