Zelf maken: scrub

Suiker + zout + (olijf)olie + citroenzeste = verfrissende scrub!

scrub

Onlangs gezien bij Celestine, gisterenavond zelf gemaakt, vanmorgen in de douche uitvoerig uitgetest,  100 procent goedgekeurd!

Pluspunten van zelfgemaakte scrub!

 • geen overbodige en onnatuurlijke ingrediënten
 • enkel transport van de ingrediënten
 • geen ‘nieuwe’ verpakking
 • niet getest op dieren
 • 100% biologisch afbreekbaar
 • eventueel helemaal biologisch en/of fair trade (het ligt allemaal in je eigen handen, prachtig toch!)
 • en natuurlijk ook zeer functioneel (’t is te zeggen: ’t is genen brol!).

Mijn onderbenen wreef ik al langer in met olijf- of zonnebloemolie. Dat hielp tegen droogheid, maar mijn medebewoners keken maar raar (alhoewel diegene met droge huid het blijkbaar daarna stiekem ook had uitgetest en uiterst tevreden was met een zachte huid na de oliebehandeling 😉 ). Maar ik ben dus niet de enige die olijfolie op haar benen smeert – oef!

Conclusie: Dames (en heren), kijk eens in de keukenkasten vooraleer ge een zalfje koopt.

8 gedachten over “Zelf maken: scrub”

 1. als mijn body shop scrub op is, ga ik dit zeker eens proberen! eerst opgebruiken wat ik heb natuurlijk…
  trouwens, ik smeer mijn nagels en nagelriemen soms in met amandel of- olijfolie! voor mijn benen gebruik ik dat liever niet… omdat ik het niet zo goed ruiken vind, misschien gemengd met een of andere essence of zo?
  ik ben wel voor dergelijke huis-en-tuin-tips.. nadeel is wel dat die eigen maaksels niet altijd superlang bewaren.

 2. Ik vind dat net een voordeel, dat het niet zo lang bewaart… Het is een natuurlijk product he. Je moet er dan uiteraard aan denken om het te gebruiken, maar je kan ook gewoon een kleinere hoeveelheid maken, of uitdelen als kleine attentie 🙂

 3. welja, en ik ben zo het type dat heel impulsief iets begint te maken en dan vergeet dat het bestaat… 🙂 maar idd, niet teveel maken is dan de boodschap. maar dat moet ik nog leren. (met eten ook!)

 4. Pingback: i'm dreaming of a green christmas | green and the cities

 5. Pingback: Smeer wat je eet Zelf maken: scrub (deel 2) - Ma vie en vert

Reageer