Ik maakte een tote bag, zeg!

Mijn vriendin Evy is zot van matcha. Ze kan er nauwelijks over zwijgen. Zelfs liedjes gaat ze aanpassen om haar liefde voor het groene poeder te onderschrijven. Matcha, matcha girl, dus – ja, op de tonen van het hilarische Macho Man. Die titel is haar zo op het lijf geschreven dat ik er ‘iets’ mee wou doen. Op een T-shirt flocken, of een vlaggenslinger maken met een letter per vlagje, of een poster ontwerpen … verschillende ideeΓ«n passeerden, maar uiteindelijk ging ik voor een simpele tote bag, waarop ik de woorden ‘bedrukte’ met textielverf.

Evy tote bag

Ik koos een groen canvasje met GOTS-label, want matcha is groen DUSJA, logische keuze, hΓ©. Het tekeningetje vond ik op tinternet en calqueerde ik gewoon op de stof. De letters zijn uit de losse pols dus niet perfect, maar ik ben content. En mijn matcha girl ook.

2018 was een abominabel blogjaar. We gaan daar geen doekjes om winden. Met maar achttien gepubliceerde blogposts lag Ma vie en vert op zijn gat, en dat deed mij langs een kant bijna even veel pijn als die zevenendertig keer dat ik op mijn gat viel toen ik de eerste keer ging snowboarden een paar maanden geleden. Maar ik stond altijd terug recht, mijn kont elke keer iets paarser, mijn glimlach nog quasi even groot. Dus in plaats van het hier onder te laten sneeuwen ga ik Ma vie en vert ook recht trekken. Of toch proberen. En dat doe ik onder andere door zorgelozer te schrijven. Ook over de zoveelste simpele tote bag.

Volgend bericht
Vorig bericht

6 reacties op “Ik maakte een tote bag, zeg!

  1. Jeuj voor zorgelozer schrijven! Ik kijk uit naar je blogposts.

    (oh ja, en ik ging je al een hele tijd mailen, kwam er niet van, dus even via deze weg: kan ik je een plezier doen met vier stukken marseillezeep? als ik me goed herinner, maak je daar je waspoeder mee? ze liggen hier alleen maar stof te vergaren…)

  2. Wat een toffe creatieve tote bag! Ik kende matcha niet dus weer wat bijgeleerd.
    Enne … zorgeloos schrijven … dat leest het leukst. Dus hier alvast een fan daarvan.
    Ps : ik geniet regelmatig van je boek!😊

Reageer