Hoe gaat het met de Verbeelding Book Challenge? – update 3

Er zijn alweer bijna twee maanden gepasseerd, dus ‘t is tijd voor een update van de Verbeelding Book Challenge, dé leesuitdaging georganiseerd door Kathleen van Verbeelding. Nu, veel valt er alweer niet te schrijven, want ik las in mei en juni vier boeken, maar slechts 2 voor de VBC2016.

01-bookchallenge

Met die twee boeken doorstreep ik wel drie puntjes. De andere boeken die ik las waren Het smelt van Lize Spit en Gij nu van Griet Op de Beeck (reviews hierzo).

18. Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij al boven de 65 was
+
25. Een boek dat zich afspeelt in een ver, ver verleden (hoe verder, hoe beter!)
The Invention of Wings, Sue Monk Kidd ***** (de review daarvan schreef ik al)

21. Een boek waarin het hoofdpersonage holebi is
Will Grayson, Will Grayson van John Green en David Levithan ****

Tussenstand: 15 van de 30 puntjes doorstreept! Intussen heb ik ook mijn eigen doelstelling ‘elk jaar 12 boeken lezen’ gehaald. Hoera!

goodreads-juni-2016

Voor de meeste puntjes weet ik intussen wat ik graag wil lezen, maar voor deze puntjes van de Challenge heb ik nog altijd geen flauw idee:

10. Een boek waarin de dood centraal staat

12. Een boek waarin eten centraal staat

17. Een hervertelling van een bekend sprookje

19. Een boek geschreven door een auteur toen hij/zij jonger was dan 25

Welk boek kunnen jullie aanraden voor deze puntjes?
Volgend bericht
Vorig bericht

14 reacties op “Hoe gaat het met de Verbeelding Book Challenge? – update 3

 1. 10, 17 en 19 heb ik ook nog niet. Voor puntje 12 had ik Chutneys & chapatibrood van Shoba Narayan. Ik heb het hier wel liggen en het mag toch weg. Dan heb je ineens ook puntje 30. Een ander boek in ruil geven mag maar moet niet (ik moet puntje 30 ook nog halen).

 2. Oh, wij hebben blijkbaar nogal dezelfde smaak qua boeken. Goed om te weten! Voor het boek waarvan de auteur maximaal 25 is, ben ik nu bezig aan Echte Vrouwen Bestaan Niet. Ik begon het eigenlijk te lezen omdat het onderwerp (feminisme) mij boeit en toen ik zag dat Yasmine Schillebeeckx nog maar 25 is, was ik dubbel zo blij omdat het dus ook nog eens voor een puntje telt 🙂

 3. voor het eten: rode rozen en tortilla’s komt onmiddellijk in mij op, ik vond het niet super maar ook niet slecht – voor de dood: de boekendief, maar ik geloof dat je die al gelezen hebt, niet?

  1. Aan Rode rozen en tortilla’s had ik al gedacht, maar ik hou niet zo van magisch realisme, dus dat is het voorlopig niet geworden. Hopelijk komt er iets beters in mijn vizier 🙂 De boekendief heb ik inderdaad al gelezen, dat was inderdaad wel perfect geweest!

  1. Ik dacht dat ook, maar ze is net als ik van 1988, dus 28. Ze kan er wel aan begonnen zijn voor ze 25 was, maar het is alleszins niet volledig geschreven voor haar 25ste.

 4. Bedankt voor jouw tips, misschien een idee voor het “eetboek”: De bastaard van istanbul. Dit is een prachtig boek van de Turkse topauteur Elif Shafak, en het verhaal is helemaal opgebouwd rond specialiteiten uit de Turkse keuken. Een ontdekking!

 5. Voor puntje 10 kan ik je De buitenkant van Meneer Jules (Diane Broeckhoven) aanraden. Een heel mooi boekje. En ik zeg boekje, want het telt maar een kleine 80 pagina’s.

 6. Hoera voor veel lezen!

  Voor puntje 10 is Grief is the thing with feathers echt een enorme aanrader! Jeanette Winterson schreef Oranges is not the only fruit blijkbaar voor haar 25e (las ik, al gebruikte ik voor dat puntje Kuifje in de Sovjets / Kuifje in Afrika).

  Ik ben al een tijdje bezig in Brieven aan Doornroosje en als ik dat dit jaar uitlees, ga ik dat gebruiken als briefroman, maar het is natuurlijk ook een hervertelling. Dat puntje wordt bij mij waarschijnlijk Het geheime Dagboek van Klein Duimpje. En als boek over eten ga ik Goed eten van Dorien lezen (al twijfel ik nog tussen dat en Sjakie en de chocoladefabriek 😉

Reageer