De wide cable headband uit een ‘restje’ wol

Het is misschien wat gek om nu nog te schrijven over een wollige headband, maar kijk, het is niet anders. Ik breidde deze hoofd/haarband uit het bolletje dat overbleef van lieve Paulie, maar ik begon intussen ook aan een ander breiproject en ik deed ook nog eens honderdduizend andere dingen. Dus het duurde wat langer om dit in principe snelle breiwerkje af te krijgen, en dan duurde het nog wat vooraleer het op de blog geraakte. Life happened, en al.

Ik had me voorgenomen om dat resterende bolletje niet te lang te laten liggen omdat ik het anders gegarandeerd uit het oog zou verliezen, dus vrijwel meteen na Paulie begon ik eraan. Flink, hé? Met dank aan lezeres Lineke die suggereerde om er een winterse headband van te maken!

headband-in-mijn-nopjes

Nu, ikzelf draag geen hoofdbanden. Ik heb afgelopen winter zelfs maar één of twee keer een muts gedragen. Oorwarmers, dat draag ik wel! Maar een vriendin gaf me een paar maanden geleden een wollen band. De mot had erin gezeten en een stuk of zeven gaatjes achtergelaten. Of ik hem kon repareren? Ik bestudeerde, ik overwoog, maar ik zag dat ik er nooit iets moois meer van kon maken door de gaten te stoppen. Te veel, en al. Dat mottige probleempje los ik dus anders op. Ik weet al hoe, maar vriendin Evy vond mijn oplossing niet zo geweldig (niet onterecht hoor!), dus ik breidde een nieuwe headband voor haar. Als verrassing, in de hoop dat ze hem mooi zou vinden. Dat deed ze. Jeej!

headband-in-mijn-nopjes-ellen-kegels

Ik maakte er alleen niet zo’n geweldige foto’s van. Dus jullie zullen me op mijn woord moeten geloven als ik schrijf dat het een mooi breiwerkje is geworden. Het enige wat ik niet goed wist, was hoe ik best de voering erin vastnaaide. Ik googelde, maar vond niet meteen en naaide ze dan maar gewoon zo los mogelijk vast. Ha, dat klinkt nogal als een paradox, nietwaar?

headband-in-mijn-nopjes-voering

Oh, dit was mijn eerste keer met kabelnaald. Zo gemakkelijk! En zo’n schoon, extra gezellig resultaat ♥

Patroon: de wide cable headband uit Ellen Kegels In mijn nopjes (met dubbele draad).

Volgend bericht
Vorig bericht

7 reacties op “De wide cable headband uit een ‘restje’ wol

  1. Wat leuk! Wat is ie mooi geworden! Prachtig patroon erin. Lief dat je mijn naam noemt, trouwens. Ik ging er gewoon een beetje van blozen hier, haha.

Reageer