30 voor 30: een update

Hoe dat eigenlijk met mijn 30 voor 30-lijstje zit? Uitstekend!

Waarmee ben ik bezig?

4. andere lijstjes afwerken (Allemaal rokjes-project, jaarlijks lijstje 12 boeken in 20xx, …) 

Het rokjes-lijstje werd probleemloos genegeerd, maar mijn leesgoesting vond ik plots terug. Het begon met De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine van Ransom Riggs. Makkelijke, vlotte, meeslepende lectuur. Daarna volgde Een jongen van Nick Hornby: grappig en lichtelijk onroerend.  En zo’n tien dagen geleden begon ik eindelijk aan Het spel van de engel van Carlos Ruiz Zafon, lang geleden gekocht met een boekenbon, maar niet beginnen lezen omdat het eigenlijk een vakantieboek is, vind ik. Je moet er in feite uren aan een stuk kunnen in lezen, zoals je alleen kan tijdens een zonnige vakantie van minstens een weekje. Maar aangezien ik dit noch volgend jaar vakantie zal hebben, dacht ik er toch maar eens aan te beginnen. Geen spijt van.

leesvoer(1)

13. de perfecte fiets kopen (van zodra we een veilige en volledig tegen het weer beschutte stalling hebben) 

Het voorwiel van mijn niet-zo-ouwe kraker ging onlangs kapot. In een afdaling remde ik en zag ik plots brokken van mijn voorwiel springen. Er waren ook vonken en rare geluidjes. In een licht paniekerige vlaag sprong ik van mijn fiets. Een luide knal. Mijn band ontplofte en de velg bleek gescheurd te zijn (nu ja, ofzoiets). Vervanging is nodig, sowieso van mijn voorwiel, maar dit incident deed mij weer harder verlangen naar een fiets die ECHT GOED rijdt.

25. alvast met make-up leren omgaan voor wanneer de oude doos in mij bovenkomt na de 30 
Daarover binnenkort meer!

27. een eReader aanschaffen (nu ja, da’s nog altijd een twijfelgeval) 
Intussen is dit geen twijfelgeval meer. Ik wil een eReader, Kindle, Kobo of Sony, nieuw of tweedehands (mail mij maar als je er eentje hebt liggen), daar ben ik nog niet uit, maar ik ben er dus alleszins mee bezig. Een bewuste consument doet daar jaren over, hé, over de aanschaf van zoiets.

lezen en wijn
Goed boek (maar geen ebook) + ligzetel in tuin + wijn uit de fles (bij gebrek aan afgewassen glazen) = halleluja!

28. vlot 10 km kunnen lopen (+ goeie loopschoenen kopen!) 
Ik heb me voorgenomen om goeie loopschoenen te kopen. Het is een begin.

Wat heb ik gedaan?

2. cursus copywriter volgen
Zaterdag verdedigde ik mijn eindwerk voor een tweehoofdige jury. Veel verdediging was gelukkig niet nodig. Ik kreeg rode-wangen-inducerende complimenten, wat opbouwende kritiek én een overtuigende “Kelly, je bent geslaagd”. Dus: FEEST! Na twee schooljaren op zaterdagvoormiddag aan de schoolbanken kan ik mezelf copywriter noemen. Goesting in een volgende opleiding is er trouwens alweer, maar ik denk dat ik me het komende anderhalve jaar beter focus op puntje 9 (een huis (laten) bouwen, dus).


Enkele tekstschrijf- en studeerplekjes van de afgelopen maanden, want je moet het nuttige zo vaak mogelijk aan het aangename koppelen, nietwaar?

15. vegan kook- en bakboek voor beginners schrijven (het is een eco-creatief boek geworden)
Het is er nog niet, maar ik vind het al geoorloofd om dit puntje van het lijstje te schrappen. Binnenkort, binnenkort!

10 gedachten over “30 voor 30: een update”

 1. wij hebben nog een oude fiets staan die weg mag, ik weet niet of hij nog iets waard is, de banden staan zowiezo helemaal plat en er is wat werk aan, maar misschien kan je van twee kapotte fietsen een hele maken? Het is wel in Brussel te doen.

  1. Bedankt voor het voorstel! Maar Brussel is wat ver, ik ben ervan overtuigd dat ik dichterbij ook wel een fiets in dezelfde of een gelijkaardige staat vind 🙂

 2. Ik ben een sjansaar die een e-reader kado gekregen heeft en ik ben reuze content van mij Bebook pure. Sowiso zou ik oppassen met touchscreen (vlekken op je scherm) en draadloos internet (meer energie nodig). Bij ons in de bibliotheek zijn ze nu ook een project voor e-books gestart maar werkt niet overal op. Dus misschien kan je dat eens nagaan in de plaatselijke bib om er rekening mee te kunnen houden.

  1. In de plaatselijke bib is er geen mogelijkheid om ebooks te lenen, helaas 🙁 Dat had ik natuurlijk al direct uitgezocht 😉
   Ik ga de Bebook pure alleszins ook maar eens checken!

 3. Nick Horby is mijn favoriet! High Fidelity en Juliet, Naked zijn zeker ook de moeite. Wist je trouwens dat About a Boy ook verfilmd is? Met Hugh Grant, iemand die je misschien niet per se als hoofdpersonage in gedachten had.
  Copywriter, super!

  1. Ja, ik kende de film eerder dan het boek. Ik heb hem wel nooit gezien, maar om de een of andere reden is het coverbeeld van de dvd in mijn geheugen geprint 🙂

Reageer