Zsa Mask n° 1

Frustratie alom bij het breien van deze ‘poepsimpele‘ muts. Maar de eerste is eindelijk gemaakt. Ze heeft me enorm veel tijd, een beetje zweet en toch wat tranen gekost… Met als gevolg dat mijn vriend me wilde helpen, ik hem uitlegde wat er aan de hand was, hij aandachtig doch niet begrijpend luisterde, ik wilde dat hij niet zomaar zat te knikken, hem  bijgevolg eerst een snelcursus basis breien gaf, om dan uiteindelijk, na een dik half uur uitleg en breiles tot de conclusie te komen dat hij me niet kon helpen, ah ja :). 
Maar goed, frustratie dus, en dat alleen omdat de ogen niet lukten volgens de uitleg die ik gelezen had in twee van de reacties op Madame’s blog. Ik raadpleegde YouTube, mijn mama en mijn schoonmoeder, maar nog steeds lukte het me niet zoals gewenst. Want als ik dat probeerde, kreeg ik enkel lelijke gaten:
Dus speelde ik vals en deed ik het op de manier die mijn mama en mijn schoonmoeder (en als ik het goed begrepen heb, ook Madame Zsazsa herself) gebruiken. Waardoor ik na 15 à 20 keer proberen en opnieuw aftrekken eindelijk redelijk mooi afgewerkte kijkgaten creëerde.

Bij gebrek aan een kind in de buurt poseerde mijn koekjesdoos, maar wie wil zien hoe het op het hoofd van een kind eruit hoort te zien, moet maar hier eens klikken.

Volgend bericht
Vorig bericht

3 reacties op “Zsa Mask n° 1

  1. nu ben ik wel heel curieus wat jou manier is 🙂
    Ik heb nog geen tijd gehad om het ook eens te proberen, zou nochthans welkom zijn want de jongste is zijn muts kwijt geraakt op school en ze is spoorloos.

  2. Ah ja, vergeten schrijven 🙂

    Om de steken weer op te zetten heb ik gewoon de nodige steken op mijn rechternaald erbij gezet, door met mijn duim lussen rond de naald leggen. Dus niet zo: "je werk omdraaien en rechts insteken in die laatste av.st., breien maar de steek er niet aflaten, wel bij op de linkernaald zetten, en bij dié steek hetzelfde doen tot je 6 nieuwe steken hebt" (uitleg van MorganMagic op de blog van Mme). En dat an sich lukte wel (tenminste, als ik alles goed geïnterpreteerd heb), maar ik zat dus wel met gaten.

    Maar ooit probeer ik het wel nog eens op haar manier 🙂

Reageer