De eerste Zonen09 Billie is een feit!

31 augustus werkte ik mijn eerste Zonen09 Billie af. 31 augustus. Ja. Zo lang duurt het soms vooraleer een naaisel vereeuwigd wordt in mijn virtuele archief. Kijk. Beter laat dan nooit. Dat geldt voor deze blogpost zelf én voor de eerste maar niet laatste Zonen09 Billie.

Zonen09 Billie

Eigenlijk heb ik ook niet zo heel veel te vertellen over deze Billie. Het is een heel erg eenvoudige Billie. Het patroon, een van de vele pareltjes van Sharon, voorziet dan wel in enkele leuke pimperijtjes, Stefan wilde een heel eenvoudig T-shirt. De opdracht was duidelijk: de versie met V-hals en zonder naadwaarde aan de halsrand van voor- en rugpand, omdat hij het graag wat losser heeft aan de halsrand, én het hele T-shirt in een en dezelfde stof. Een beetje saai, vond ik, maar gedienstig als ik ben (moehaha), deed ik braafjes wat van mij verwacht werd.

Zonen09 Billie

Zodanig braafjes, dat ik ook geen bijpassende boordstof uitzocht, maar de hals afwerkte met dezelfde stof als de rest van het T-shirt. Aangezien boordstof als optioneel aangeduid staat op het benodigdhedenlijstje, waagde ik het erop. Maar ahum … ik hield daarbij geen rekening meer met het feit dat a) ik de versie zonder naadwaarde aan de halsrand aan het maken was en b) mijn stofje niet superelastisch was. Gevolg: mijn boordje bleek veel te kort. Mijn stof was op en dus knipte ik de rand af en werkte ik het T-shirt uiteindelijk maar gewoon af met elastische biais. Een diepere hals daardoor, maar gelukkig heeft die Stefan van mij dat best graag. Note to self voor een volgende Billie: verleng dat boordje als je geen boordstof mag gebruiken!

Zonen09 Billie

Zonen09 Billie

(hij kreeg efkes het zot in zijn kopke ♥)

Verder liep het hele proces van een leien dakje. De maat is nog niet perfect en de afwerking laat te wensen over, maar mijn eigen T-shirt patroon heeft bij deze zeker een volwaardige vervanger.

Materialen

GOTS-gecertificeerd biotricot Driftwood van Les Trouvailles d’Amandine, gekocht bij Georgette natuurlijk!

Patroon

De enige echte Zonen09 Billie voor mannen (46-60)

Volgend bericht
Vorig bericht

7 reacties op “De eerste Zonen09 Billie is een feit!

Reageer