Zomers recykleersel

Sinds onze laatste verhuis wonen we tijdelijk heel dicht bij het centrum. Het centrum, vol winkels en verleidingen. De dichtstbijzijnde verleiding, op 450 m afstand, is de Aalsterse Think Twice. Elke ochtend op weg naar het werk en elke avond op weg naar huis passeer ik er. Drie keer passeerde ik er, en telkens zag ik een vrolijk kleedje in de etalage hangen. De vierde keer stopte ik. Paste ik het kleedje. Kocht ik het kleedje. Aaaargh, dat komt ervan als je zo dicht bij de stad vol verleidingen woont, zeker?

think-twice-geel-kleedje

19 euro kostte het. Dat wil zeggen dat ik er vrij hard verliefd op werd (want in feite probeer ik enkel bij T2 te kopen tijdens de 3/2/1-euro-dagen). Verliefd op het stofje, that is. De pasvorm was eigenlijk niet helemaal op mijn lijf geschreven (= te breed aan de schouders + te veel kraag). Het belandde dus direct op de Recykleerstapel. 19 euro, ik vind dat eigenlijk niet goedkoop voor een tweedehands kleedje waaraan je nog werk hebt. Maar liefde opent de portemonnee, nietwaar?

kleedje voor na

Stap 1: kraag afknippen.

Dat wil zeggen: braaf lostornen en alles weer mooi omzomen.

Stap 2: schouders versmallen.

Passen, lijntje tekenen, knippen, armsgat afwerken met biais (zo dus).

Stap 3: gapende armsgaten wegwerken.

Met een neep in de zijnaad, van taille tot oksel. De naaipolitie zou met haar ogen rollen.

think-twice-geel-kleedje-hals

Stap 4: inkorten.

think-twice-geel-kleedje-korter

En hoppakee!

think twice kleedje recykleren

think twice kleedje recykleren 2

Volgend bericht
Vorig bericht

39 reacties op “Zomers recykleersel

  1. Geen koopje, maar nu wel dubbel en dik gestegen in waarde :-). Heel tof! Het doet mij denken aan een stofje van Atelier Assemblé van enkele jaren geleden, waar ik – helaas – maar heel weinig meer van over heb.

  2. Daar zou ik ook verliefd op worden! Ik heb hier heel veel recyclagespul liggen uit dezelfde winkel, maar dan in Leuven. Alleen kom ik meestal niet aan die volgende stap van herwerken.

  3. Heel mooi gedaan! Niet moeilijk dat je er verliefd op werd! Ik denk zelfs dat ik het ook zien hangen heb, op baan naar de Essenza. Maar meestal blijf ik bewust weg uit die straat als het geen 3/2/1 dagen zijn bij Think Twice, anders kom ik ook dikwijls heel hard in de verleiding. Maar als het wél koopjesdagen zijn en ik ben in de buurt, dan wordt er daar altijd wel iets gescoord! De laatse keer ben ik er met vier schone keedjes buiten gestapt en was ik maar 8 euro kwijt!

  4. Mo how zeg! Heel mooi gedaan! 19 euro is niet weinig, maar langs de andere kant ook niet zoveel als je bedenkt hoeveel een nieuw, ecologisch jurkje kost. En 't staat je echt supergoed dus wel een te verantwoorden aankoop vind ik. 😉

    1. Mooi was hij wel, maar ik vind kragen in het algemeen niet mijn ding. Veel te chique ofzo 😉 En te warm in de nek – ook niet ideaal als je doel een luchtig zomerkleedje is 🙂

  5. Schitterend, hoor! Staat je prachtig, en vind ik ook z'n geld zeker waard.
    De matching oorbellen zijn ook geweldig! (denk wel niet dat ik daar hier mee zou moeten rondlopen; het zou van mijn oor gescheurd worden vrees ik 🙂 )

Reageer