Zelfmaakplezier met palletten: meubels maken met Joene

Een paar maanden geleden schreef ik me in voor een workshop georganiseerd door Arch’educ. Ik volg zelf niet vaak workshops. Dat heeft vooral budgettaire oorzaken. Ben ik blij dat mijn portemonnee voor deze workshop een uitzondering maakte, zeg!

upcycling-palletten

Op het programma stonden tuinmeubels uit pallethout. Ik heb al jaren een Pinterestbord met toffe palletprojecten, maar het was er nog nooit van gekomen om effectief iets te maken met palletten. Iets met tijd en middelen, je kent het wel.Op een regenachtige zaterdagochtend pakte ik mijn werkgerief en de autosleutel. Dubbel spannend, want ik werk niet zo vaak met boormachines en zagen en mijn armen zijn mietjes (lastig als je moet zagen) en ik rijd zelden met de auto en nu moest ik op een zaterdag enkele tientallen kilometers rijden en wat als ik een accident zou hebben en bla bla bla.

Maar hé, het kwam allemaal goed. Geen accidenten, die handzaag bleek overbodig en ons boormachinetje kon dat pallethout natuurlijk gemakkelijk de baas.

Joene Verschuren gaf de workshop en hij deed dat geweldig goed. Met de glimlach deelde hij zijn uitgebreide kennis, ervaringen en tips. Hij leerde ons hoe je het beste een pallet uit elkaar haalt, hoe je bepaalde meubels kan maken, hoe en waarvoor je een verstekzaag, reciprozaag en tafelzaag gebruikt. Zonder daarbij constant op je vingers te kijken uit angst dat je ze ook in de zaag zou steken.

upcycling-palletten-joene

 
Zondagochtend geraakten ik en de auto er opnieuw zonder brokken en maakte ik een tweede meubelstuk. Een tweede, effenaf! Zo plezant vond ik het, maar echt ZO plezant. Goesting om ook eens met Joene palletten te upcyclen? Stuur hem een mailtje of google eens op “Joene Verschuren workshop” en schrijf je in!

Wat ik maakte, wil ik nog niet tonen, want eerst wil ik mijn meubeltjes nog wat pimpen. En da’s nogal moeilijk momenteel, omdat we in een appartement zonder tuin of terras wonen. Maar ooit toon ik mijn maaksels in alle glorie die ze verdienen.

In the meanwhile… deel ik graag wat pinspiratie. (klikken op de foto voor de bron en meer foto’s)


Aaaah, ik hou van palletten!

Volgend bericht
Vorig bericht

16 reacties op “Zelfmaakplezier met palletten: meubels maken met Joene

  1. Oooh, zo'n tafeltje voor over bad, kei handig! Nu nog een bad, haha! Ik vind dat echt heel mooi, palletmeubels, maar dat zal toch ook pas een project worden wanneer er een tuin aanwezig is (of op zijn minst wat meer plaats in huis!)

Reageer