Zacht, grijs en geel, een beetje op z’n Oons

Een paar maanden geleden kochten we een lichtgrijze zetel. De zetel laat helaas op zich wachten, maar de kussens liggen klaar. Voor de kussenhoezen besloot ik Oon-gewijs te werk te gaan. In dubbele zin dan nog: de tutorial is van haar hand, maar ook het idee van de kleurencombinatie. Dat grijs en geel mooi zijn, zag ik op haar blog immers al meerdere keren
Nu, helemaal op z’n Oons is het natuurlijk niet. De stoffen zijn tweedehands en voornamelijk restjes, de look & feel is niet bepaald strak. Voor ik aan dit projectje begon, zweefde deze foto in mijn hoofd. Het was dan ook niet de bedoeling dat mijn kussens zo’n hoog … tja, hoe noem je dat … ‘gepuzzeld’-gehalte zouden hebben. Maar mijn volle stoffenkast smeekte mij geen stoffen te kopen. En aldus gehoorzaamde en puzzelde ik. Waardoor het minstens drie keer zo lang duurde om een kussenhoes te maken, ja. 

Ik wilde een voor-foto maken, maar één foto later was de batterij van mijn fototoestel op. Links zie je dus een deel van de restjes, rechts één van de bijna-afgewerkte restjescomposities.

Het eindresultaat: twee kussenhoezen voor bijna geen geld. 

De donkergrijze versie vind ik geslaagd, de lichtgrijze versie iets minder. Maar mijn restjesdoos werd lichter, dus op dat vlak is de missie wel geslaagd.
Nog een paar detailfoto’s voor de liefhebbers: 
een verliefd koppeltje verdoezelt een gaatje in de mooie, zachte, grijze stof

een smal reepje lapjes om de hoes groot genoeg te maken 

een restje zelfgestempelde vogeltjes kon natuurlijk niet ontbreken

Na uren puzzelwerk en wat gepanikeer na het lezen van de handleiding (ik zag het niet echt, hoe het in elkaar zat, maar dat ligt wellicht aan mij en mijn gewoonte om handleidingen met meer foto’s te gebruiken) zijn mijn eerste kussens met paspel en rits klaar. Oh ja, er zullen er nog volgen!

Materiaal: tweedehands gekregen stof (gratis) + tweedehands gekochte stof (goedkoop) + biais voor paspel uit de kringwinkel (goedkoop) + ritsen van hier.
Volgend bericht
Vorig bericht

26 reacties op “Zacht, grijs en geel, een beetje op z’n Oons

Reageer