Work in progress: de Paulie, mede mogelijk gemaakt door Netflix (inclusief Netflixtips)

Tegenwoordig ben ik in mijnen brei. Sinds een paar jaar staat de Paulie op mijn breilijstje, een van de vele mooie patronen van Grasflecken. Een gilet, ah ja, want ik draag zo graag gilets. Vorig jaar kreeg ik als kerstcadeautje van de schoonmama wol. Dit jaar, op 4 oktober om precies te zijn, kreeg ik het plots in mijnen bol om eraan te beginnen.

Tot nu was ik nog niet aan zo’n groot project begonnen. Grotendeels uit schrik dat ik het niet zou afwerken, dat het mij zou beginnen tegensteken en dat het een UFO zou worden die ik dan maar zou  rippen, waardoor mijn hart zo zou bloeden dat ik nooit nog aan een groter project zou beginnen (UFO = unfinished object, rippen = lostrekken). Bla bla bla. Bewijs van deze angst: check mijn vorige breisels, allemaal kleinere dingetjes.

Paulie in the making
Maar haaaa, toen kwam Netflix in mijn leven. Alleen breien, zonder nevenactiviteit, vind ik nogal saai. Zeker bij simpele patroondelen. Maar breien en naar Netflix kijken/luisteren, dat lukt probleemloos. En zo vordert mijn Paulie sneller dan verwacht. Passeerden al het scherm:

Life Unexpected

Niet de beste serie ooit, maar wel gemakkelijk te volgen tijdens het breien (lees: zonder te kijken, want ik kan niet blind breien). Pleegkind Lux zoekt haar ouders op en boy oh boy, de familiedramaatjes blijven niet lang uit.

The Paradise

Een Britse serie over (de opkomst van) grootwarenhuizen, de concurrentie met ambachtelijke kledingmakers en het leven tout court op het einde van de 19e eeuw. Hier heb ik echt graag naar gekeken.

 

The boy in the striped pyjamas (film)

Ik las het boek, dat ik eigenlijk veel sterker vond. De film is een iets flauwer afkooksel. Maar toch: bij het boek pinkte ik geen traantje weg, bij de film kon ik de tranen op het einde niet bedwingen. Films doen mij sowieso gemakkelijker wenen, maar toch.

Orange is the new black

Ahaaaa. Must see. Echt goed. Hier heb ik vaker opgekeken van mijn breiwerk dan bij andere series. Goeie personages, overtuigend gebracht, ik kijk al uit naar het vervolg.

Once upon a time (serie)

Ik keek/luisterde naar alle seizoenen, maar een echte aanrader is het nochtans niet. Het uitgangspunt is dat de sprookjes van Grimm eigenlijk niet zomaar sprookjes zijn, maar echt gebeurd. De bewoners van die wereld wonen nu in een hedendaags dorpje, zijn zich niet bewust van hun geschiedenis tot Emma, de redder, dochter van Sneeuwwitje en Prince Charming in de sprookjeswereld, in hun leven komt. Ik heb het niet zo voor sprookjes en de acteerprestaties waren niet geweldig, maar hé, mijn breiwerk schoot er wel enorm bij op.

Call the Midwife

Een Britse serie over vroedvrouwen in de jaren 50. Ik ben nog maar net beginnen kijken, maar het bevalt mij. Een beetje zoals The Paradise, maar dan een ander thema en een andere periode, obviously. En met Miranda Hart, de meest bizar grappige vrouw ooit, denk ik.

Volgend bericht
Vorig bericht

22 reacties op “Work in progress: de Paulie, mede mogelijk gemaakt door Netflix (inclusief Netflixtips)

 1. Oh, dat schiet goed op en enkel life unexpected heb ik nog niet gezien. Wij zijn Sons of Anarchy aan het zien, zelf heb ik Blechley circle gezien en een paar Skandinavische crimi maar met luisteren alleen lukt dat maar moeilijk.

 2. Leuk dat breiwerk in combinatie met tv-kijken. Hier een ook een serie addict ook pas Netflix in huis gehaal. Fan van Calling the midwife (heb ganse serie gezien). Ben nu met Dowton Abbey bezig, omdat ik eerste twee seizoenen had gemist op TV en nu kan ik volgen waar bepaalde verhaallijnen vandaan komen. Bedankt voor de tips, er zit wel wat tussen dat mij aanspreekt o.a. Paradise.

  1. Met luisteren naar een luisterboek ben ik ook begonnen! Tonio, een boek dat ik al lang wilde lezen maar dat door zijn omvang toch maar telkens in de bibliotheek bleef staan. Luisteren gaat veel vlotter vooruit 🙂

 3. Pauli staat hier ook al jàren op het lijstje. Ik wacht tot mijn kinderen geen zelfgemaakte kleren meer willen aandoen vooraleer ik voor mezelf iets brei 😉
  Wie houdt er niet van Miranda Hart?

 4. Veel van die serie's staan ook op mijn Netflix-lijstje. Een echte topper die ik je zeker kan aanraden : Downton Abbey, over het leven in de periode 1900-1920 bij een grote rijke familie en alle intriges vandien.

 5. Geen Netflix hier, maar op alleen-thuis-avondjes zet ik ook geregeld een dvd'tje op tijdens het breien(bij voorkeur een film die ik al gezien heb, dan moet ik niet te aandachtig kijken)! Zalig toch! Bedankt voor de kijk-tips, Call the midwife ziet er idd goed uit, en The Paradise kende ik nog niet maar ziet er uit als iets wat ik wel goed zou vinden.

  Wat series betreft: ik heb hier graag naar The Pillars of The Earth en World Without End gekeken (ik zie graag kostuumdrama en heb de boeken van Ken Follett ook ZO graag gelezen dusja, ge kent dat hé. De boeken blijven wel beter.)

  En Little Dorrit was ook een leuk serie'tje (Charles Dickens door BBC en met Matthew MacFadyen, what's not to love).

  Geen idee of ze dat op Netflix hebben allemaal, anders mag je m'n dvd-boxen wel eens lenen. 🙂

  En ook: juuuij voor Paulie. Ik ben al zo benieuwd!

 6. Ik ben aan How I met your mother bezig, zonder de wederhelft. Samen keken we naar White collar, maar da's klaar. Dus nu weer iets zoeken voor ons tweetjes. Ik zal hem eens een van hierboven voorstellen.
  Ik haakte tijdens White collar trouwens eindelijk een hele hoop granny squares aan elkaar. Wij hebben nog geen spijt gehad van ons netflix-abonnement.

 7. Leuk lijstje, merci voor de tips! Ik vond het boek van The boy in the Striped Pajamas ook véééél beter, maar had wel het tegenovergestelde. Veel traantjes gevloeid bij het lezen, maar bij het kijken niks. De film deed me echt niks, wel spijtig! Ben zo benieuwd naar Orange is the New Black! Wordt de nieuwe serie om te volgen nadat Misfits eindelijk uit is 🙂

  1. Ja en nee 🙂 Netflix heeft eigenlijk niets met televisie te maken. Je kan Netflix kijken via internet op je computer, smartphone, tablet, Xbox of nog een paar andere toestellen. Als je een abonnement op Netflix hebt, kan je via die toestellen of de site de ganse bibliotheek doorzoeken en kijken naar wat, wanneer en hoe lang je wil.

   Ik heb de Netflix-app bijvoorbeeld op de Xbox 360 geïnstalleerd, die Xbox hangt aan ons televisietoestel en zo kijk ik dus wel comfortabel naar alles wat Netflix te bieden heeft. Als ik afwas, kijk ik via mijn laptop.

   Groetjes en hopelijk veel kijkplezier 🙂

Reageer