Allemaal rokjes: wikkelrok voor de schoonmama

Er is een periode geweest waarin ik het ene rokje na het andere maakte, lijkt het wel. Het begon in 2010 met het allereenvoudigste rokjesmodel. Dat rokje draag ik nog altijd, hoewel niet zo vaak omdat ik tegenwoordig vaker broeken draag. In 2012 bereikte mijn rokjesmakerij zijn hoogtepunt. 2012, jup, het jaar waarin Allemaal rokjes van de Madame was verschenen. Ik nam me voor om elk model eens te maken en startte het Allemaal rokjes-project. Enkele van die ‘test’rokjes liggen hier nog altijd stof te verzamelen, trouwens. Zonde. Het laatste Allemaal rokjes-rokje, het vosjesrokje, maakte ik in oktober 2013. Dat lijkt enorm lang geleden. En toch ook weer niet.

Daarna begon ik me meer te focussen op andere naaisels. Vooral tassen, maar ook enkele kleedjes en bovenstukken. Maar rokjes? Enkel nog twee recykleersels voor mezelf, waarvan ik het ene niet echt draag omdat het blauw is en dat eigenlijk niet ‘mijn kleur’ is en het andere rood blijft afgeven en ik het dus met de hand moet wassen – iets wat me tegenhoudt om het vaker te dragen. #luiwijf

Dat allemaal om dus te melden: ik heb nog eens een rokje gemaakt! Een Allemaal rokjes-rokje, zelfs! HOERA.

mme-zsazsa-allemaal-rokjes-wikkelrok

Het is er eentje dat mijn schoonmama een hele tijd geleden bestelde, uit een heerlijk soepel stofje dat ze zelf had gekregen. Ze koos voor de wikkelrok, een keuze die mij wel goed uitkwam. Lees: het is een supereenvoudig model, en het kan eigenlijk niet niet passen. En ik had hem nog niet eerder gemaakt. Zo heb ik dat modelletje ook weer kunnen doorstrepen van mijn lijstje. Driedubbele pluspunten! En nu: foto’s!

wikkelrok-allemaal-rokjes-bovenkant

wikkelrok-allemaal-rokjes-detail

wikkelrok-allemaal-rokjes

Patroon wikkelrok

Allemaal rokjes, Mme Zsazsa

Volgend bericht
Vorig bericht

7 reacties op “Allemaal rokjes: wikkelrok voor de schoonmama

  1. Had jij die rode rok zondag niet aan? Of was dat een andere rode?
    Naai jij eigenlijk ook voor mensen die je amper kent of heb je al veel te veel te naaien? Met andere woorden: mag ik je eens mailen voor een rok?

    1. Ja, zondag had ik hem inderdaad nog eens aan 🙂 Door erover te schrijven dacht ik: ik moet hem echt nog eens dragen! So I did.
      En jij mag me zeker een mailtje sturen! We kunnen dan eens bekijken hoe en wat en wanneer en dan zien we nog wel 🙂

Reageer