#wijvenweek – Moh, kijkt nu. We zitten hier met een mening.

Op verzoek van verschillenden onder u, stoppen we er deze editie ook een ernstigere dag in. Want we bloggen wel allemaal over onze heerlijke couscoussalade en onze laatste nieuwe outfit, maar het leven is meer dan Nigella spelen en uw nagels lakken, dat weten we allemaal. Voor één keer: schreeuw uw mening uit, over een maatschappelijk onderwerp naar keuze. Het hoeft niet met vrouwen te maken hebben, maar het mag zeker wel. Wij stimuleren dat zelfs. Met roze vind-ik-leuk-duimpjes. We kregen suggesties door van u: bewust kinderloos, zorgen vrouwen zelf voor het glazen plafond, vrouwen onder de armoedegrens, de professionele ambitie van intelligente, grappige vrouwen met inhoud, die soms verdwijnt zodra die baby de eerste kreet slaakt. Waarom vrouwen in groep nooit overeen kunnen komen. We zeggen maar iets. Maar schrijf vooral over iets waar u echt passioneel achterstaat. Wij zijn heel benieuwd, namelijk.

Dat het moeilijk is om op commando een mening te geven, ja, dat vind ik! Meningen genoeg, alhier, maar wanneer er dan eens eentje ‘moet’ uitkomen, blokkeert het Kelly-systeem. Maar allez, ik doe mijn best en pers er een paar losse flarden meningen uit. Gedachtesprongetjes, als het ware: mijn gedacht, van de hak op de tak.
Sociale conventies, ik heb het daar altijd al moeilijk mee gehad. Vooral als het samenhangt met vrouwen. Een voorbeeld. Als x een nieuw kapsel heeft, moet je eigenlijk zeggen dat het mooi is. Ik heb daar moeite mee. Het is niet omdat ik niets zeg dat ik daarmee bedoel dat het lelijk is. Maar kom, haar groeit, dat moet geknipt worden, rien de spécial, quoi? Da’s nu maar één voorbeeld, maar you get the point, he?
Het is hip om het druk druk druk te hebben. Toch? Nu ja, ik heb die indruk. En ik word soms een beetje lastig als mensen het te druk druk druk hebben en dan klagen dat ze geen tijd hebben om af te spreken of zo. Oké, dat kan ook een excuus zijn om mij niet te hoeven zien, ik weet dat ik niet het simpelste wijf ben. Maar toch, chillaxen, dat zouden meer mensen vaker moeten doen. Als je een gezin hebt, ligt dat moeilijker. Ja, jullie daar, drukke vrouwen met kinderen met drukke agenda’s, jullie mogen wel eens zagen / zeggen dat het druk druk druk is 😉
Diesel. Ik heb daarover mijn mening al eens neergeschreven. En ik denk er nog altijd zo over. Man, ik kan erop vloeken dat er zoooooveel dieselwagens rondrijden. Ik heb al iets tegen auto’s – allez, vooral het intensieve gebruik ervan – maar diesel proberen goedpraten tegenover mij, neen, dat lukt niet. En pas op, geen persoonlijke verwijten naar dieselgebruikers. ‘t Is de overheid die gans het probleem mogelijk gemaakt heeft. Stomme overheid. Een andere autogerelateerde mening / bedenking: mensen die een heel grote auto kopen ‘om hun kinderen te beschermen’, hebben die nagedacht over de mogelijke schade als ze met die auto het kind van iemand anders omverrijden?  
Ik ben vegetariër – so what? Af en toe – maar gelukkig steeds minder en minder – valt het voor dat anti-vegetariërs mijn neus afbijten als blijkt dat ik vegetariër ben. Niet omdat ik dat zelf gezegd heb, want ik loop daar niet mee te koop – dat zou veel te veel risico’s inhouden. Neen, ze ontdekken het, en boem – discussie. Nu, het feit zelf dat er een discussie / gesprek over mijn redenen om voor vegetarisme te kiezen IS, vind ik an sich niet erg. Als het u interesseert, zal ik het u allemaal uitleggen. Maar waarom oh waarom voelen sommige niet-vegetariërs toch die neiging om mij aan te vallen? In veel gevallen gewoon omdat zij zich aangevallen voelen door MIJN keuze om geen dieren te eten. Maar echt, dat is toch mijn eigen keuze. En die keuze impliceert niet dat ik diereneters slechte mensen vind (of toch niet door het feit dat ze dieren eten, misschien wel om andere redenen). Ik zal niet beweren dat het mij geen zak kan schelen dat je wél dieren eet, maar ik zal je ook nooit willen beïnvloeden, tenzij je dat zelf vraagt, ah ja, want zo lief ben ik wel.
En nu stop ik ermee. U leest mijn meningen / bedenkingen nog wel als ik eens moet ventileren. Mijn blog, mijn uitlaatklep. Af en toe dus. 
Volgend bericht
Vorig bericht

8 reacties op “#wijvenweek – Moh, kijkt nu. We zitten hier met een mening.

 1. Ik kan me ook enorm ergeren aan auto's. Inderdaad, aan de mensen die van die belachelijk, overdreven grote auto's kopen omdat het "veilig" is (inderdaad alleen voor henzelf)… Maar eigenlijk nog meer aan de mensen die dure auto's hebben en daarom vinden dat het gepermitteerd is om de verkeersregels NIET te volgen. Bvb op de stoep parkeren, voetgangers bijna omverrijden terwijl die proberen over te steken, de gehandicaptenplaats innemen, hun pinkers niet gebruiken. Daar kan ik me ZOOOO aan ergeren!

  Ik kan me ook ergeren aan het 'druk druk druk'-verhaal, zeker omdat je dat zelf in de hand hebt. Bvb. collega's die klagen dat ze moeten overwerken terwijl ze daar wel zelf voor kiezen om dat te doen. Of mensen die constant overal naartoe rijden (vrienden, feestjes,… etc) en dan klagen dat ze geen tijd hebben om in de tuin te werken… "we hebben het te druk"… tja 😉

  En ik vind ook dat er op carrierevlak veel teveel verwacht wordt van de mensen, tot in het absurde zelfs. Nah.

 2. Ik herken veel van je ergernissen. Zeker dat van aangevallen te worden omdat je nauwelijks vlees eet. Ik vind het eigenlijk wel de omgekeerde wereld dat ik me steeds moet verantwoorden en soms ronduit aangevallen word(allez, figuurlijk toch).

 3. Nu ik aan dagen zonder vlees meedoe krijg ik soms ook honderden vragen op mij afgevuurd. Maar gelukkig zijn mijn vrienden er heel nieuwsgierig naar en letten ze er wel op 🙂

  Alleen over dat druk druk druk ben ik het niet helemaal eens. Ik ben een druk druk drukke persoon, mede dankzij mijn studiekeuze, en is het soms echt nog té vermoeiend om met vrienden af te spreken. Gelukkig 'veplicht' ik mezelf vaak om dan toch een gezellige avond met vrienden te hebben en kom ik er volkomen ontspannen van thuis. Ik ben wel geen persoon die tegen jan en alleman zit te zagen over hoe druk haar leven wel niet is. Alleen tegen mijn vriendje :p

  En ik vind chillaxen eigenlijk wel een tof woord! 😀

  1. Ik heb de indruk dat we het er dan wel redelijk over eens zijn, over dat druk druk druk. Niks tegen druk druk druk, trouwens, dat kan plezant zijn 😉 Ik heb het ook met momenten druk druk druk, maar da's een bewuste keuze en ik klaag daar dan niet over als er andere dingen niet kunnen…

   En merci om chillaxen een tof woord te vinden 😉

Reageer