#wijvenweek – Het multitaskende superwijf

Zaterdag Zondag, stoefdag. Want u heeft nu al de hele week al uw geheimen op tafel gegooid en uw schaamtegevoel overwonnen, maar in de kern, de essentie en onze pit (ha, voor deze zin kregen wij advies van Ingeborg en Brigitta Callens) zijn wij allemaal TOPWIJVEN. Heel vaak durven we dat niet eens zeggen, want een mens zou maar eens hooghartig overkomen. Vandaag niet. Blog over iets waar u echt oprecht fier over bent. Want dat is zonder twijfel terecht, en dat mag ook eens gezegd worden.
Nee, ik ben geen multitaskend superwijf. Misschien wel een topwijf in wording, maar multitaskend, daar vrees ik een beetje voor. Ik kan wel bijvoorbeeld tegelijk iets koken en iets bakken. Maar goed, aangezien dat zich op dezelfde twee vierkante meter kan afspelen, noem ik dat niet echt multitasken.
Wie wel goed kan multitasken, is mijn mama. Ze doet de strijk terwijl ze kookt, ze doet de afwas terwijl ze de was insteekt, ze dweilt terwijl ze naar dit soort muziek luistert (alhoewel Marco Borsato nooit ver te zoeken is 😉 ), ze kuist de badkamer terwijl de kindjes in het bad zitten. Vroeger ruimde ze zelfs mijn speelgoed op terwijl ik nog aan het spelen was. Tot ik, als klein meisje, haar eens terechtwees… altijd tegenspreken, he, ikke.
Verder is mijn mama ook een coole mama. Ze is er wanneer ik haar nodig heb, ze breit zelf de mutsen, sjaals, wanten en truien voor mijn stiefzusjes en -broertje (en vroeger ook natuurlijk voor mij en mijn broer), ze maakt leuke rokjes, ze is niet het soort mama die piercings en tattoos ‘vies’ ofzo vindt (ze vindt de mijne zowaar geweldig!), ze vindt het niet erg als ik eerlijk ben, ze loopt met gemak 10 km (en meer?), ze gaat mee naar concerten, ze trekt zich niet te veel aan van wat anderen denken, ze heeft mij mee gemaakt tot wie ik nu ben. En ik ben content met mezelf, dus dat maakt haar ook een superwijf!
Dus ja, ik denk dat ge wel kunt zeggen dat ik oprecht fier ben op mijn mama, mijn heldin nr. 1. En natuurlijk word ik dus een topwijf, met zo’n moeder als voorbeeld! Ooit.
de mama en ik anno 2004

ik, de mama en de broer anno 2009
(op het einde van een fotoshoot en alledrie met de slappe lach)

Volgend bericht
Vorig bericht

10 reacties op “#wijvenweek – Het multitaskende superwijf

    1. Nee, je hebt ze niet gemist, ik heb ze gewoon (nog) niet met het www gedeeld… En ik weet ook niet of ik mijn tattoos op het internet ga zwieren… Misschien als ik er eens een mooie foto van heb 😉

      De piercings zijn trouwens gewoon een simpele navelpiercing (al 10 jaar) en een traguspiercing (6 jaar ofzo). Daaraan valt niets te missen 😉 Vroeger had ik er nog een paar meer in mijn oren, maar bon, die zijn dichtgegroeid…

  1. Zo moeder zo dochter, als ik zie wat jij op je leeftijd allemaal doet denk ik vaak chapeau, en nu ik dit lees denk ik niet moeilijk met zo en fantastische mama en dat respect van u voor haar , zo mooi! Ik had al veel bewondering voor u en nu nog meer en voor je mama ook natuurlijk.

Reageer