#wijvenweek – Dromendag

We hebben ze allemaal: de wildste dromen, de meest ambitieuze verlangens. Of we hadden ze, maar ze zijn om één of andere reden ergens onder het stof van de tijd verloren gegaan. En dat is helemaal niet erg, of net wel. Vaak durven we dat niet uitspreken, om één of andere reden. Op donderdag horen we graag over vervlogen dromen, vergane ambities. Of over heerlijke verlangens naar hoe uw leven beter gaat worden, binnen een paar dagen, maanden, jaren.
Vervlogen dromen, vergane ambities, ik heb ze niet. Misschien ben ik daarvoor ook nog een beetje te jong. Nog voldoende tijd om de dingen die ik wil doen / zien te proberen realiseren. Wat ik trouwens NIET heb, is een kinderwens. Dat betekent: meer tijd en energie om die plannen en ‘ambities’ na te streven. Niet dat je geen dromen of ambities of plannen meer kan hebben als je kinderen hebt, maar bon, we zijn het er waarschijnlijk wel over eens dat kinderen uw leven serieus beïnvloeden?

Mijn dromen en ‘ambities’ zijn niet zo groots. Ik wil een eigen huis met tuin met Stefan (oké, da’s nu eigenlijk ook geen kleintje, zeker niet als je de financiële kant van de zaak bekijkt 😉 ) en daarnaast wil ik vooral veel kunnen. Leren, op autodidactische wijze of via een cursus, maar alleszins veel leren. Ik wil alles zelf kunnen he (zie puntje 1 hier)…
Maar om te beginnen moet ik eens een lijstje maken. Een beetje zoals Kathleen‘s Life List. Of misschien een lijstje met dingen die ik wil gedaan hebben voor ik 30 word of zo. Ik zie nog wel. Ooit (18/12/10 om precies te zijn) maakte ik eens een dergelijk bestandje aan. “Mijn doelen en projecten” noemde ik het. Op 6/03/11 werkte ik het de laatste keer bij. Daarnet opende ik het nog eens en kijk, mijn lijstje ziet er momenteel maar zielig uit:
 • koekjes bakken en iets (wenskaarten?) maken voor inzameling voor gift aan een goed doel
 • een boek vertalen
 • seitan leren maken (indien geslaagd: via LETS aanbieden)
 • handwerkclubje organiseren bij mij thuis met gezonde koekjes (of in combinatie met picknick in Osbroek = natuurgebied dat hier om den hoek ligt)
 • wasmiddel maken en verletsen/verkopen/weggeven
Zot en wild en al he! 😉
Dus bij deze voeg ik nog eens iets aan mijn to do-lijst toe: een soortement van Life List maken. En vooral ook voortdoen zoals ik bezig ben, want ik amuseer mij wel, ja.
Volgend bericht
Vorig bericht

6 reacties op “#wijvenweek – Dromendag

 1. Hahahahaha…..toen ik jouw leeftijd had wou ik ook geen kinders, en zie nu eens…..!
  Spreken we mekaar nog eens binnen – pakweg 10 jaar ?

 2. Hah een Life-List, lijkt me wel een grappig idee. Maar krijgt ge daar gene stress van? Ik krijg daar met momenten behoorlijk stress van van lijstjes en op andere momenten heb ik ze dan weer nodig om alles georganiseerd te krijgen,
  het blijft iets dubbel vind ik: lijstjes!
  Ga ervoor, voor die dromen van je en voor dat handwerkclubje: als 't zover is geef je maar een gil, ik kom af!

 3. geen kinderwens, klinkt mij als muziek in de oren? Hoe oud ben je eigenlijk?
  Ik had ook geen kinderwens tot ineens hij insloeg als een bom … en 2 dagen later was ik zwanger 😉
  geniet er maar van, en werk de lijst maar regelmatig bij, want als ik iets mis, is het wel de vrijheid van een kinderloos bestaan?

 4. Ik vind het altijd interessant om mensen tegen te komen die geen kinderwens hebben, want dat is eigenlijk het tegenovergestelde van mij. Ik ben zo'n echt moederke die liefst van al 4 koters wil hebben rondlopen later. (Al dan niet van mezelf of geadopteerd). Ik kan me geen toekomst voorstellen waarin ik geen kinderen zou hebben. Gek hé. 😉

  Ik heb eens een lijst gemaakt voor het day zero project, waarin je 101 dingen doet binnen 1001 dagen. Ik ben 'm begonnen in 2010, in oktober 2012 zou ik alles rond hebben. Vele dingen zijn al afgevinkt (afgestudeerd, rijbewijs, verhuizen, werk vinden,…) maar ondertussen zijn er al zoveel bijgekomen. Maar het is sowieso wel eens de moeite waard om te noteren wat je ooit wil doen. Zelfs al doe je het nooit!

 5. Dat vind ik een superleuk idee, die lifelist.
  Dat leren vind ik ook een interessant punt. Ik ben er zo een. Als ik een tijdje te weinig nieuwe dingen leer, begint het te kriebelen.

Reageer