#wijvenweek – beautyqueen in het diepst van mijn gedachten

We beginnen de week luchtig en frivool, zoals wij zelf natuurlijk allemaal zijn op een doorsnee maandag. De eerste dag is het thema namelijk uiterlijkheden. Hoe we er echt uitzien, ‘s ochtends bij het ontwaken, en hoeveel werk en lepe truken we werkelijk nodig hebben om er uit te zien zoals u ons op de trein tegenkomt, een paar uur later. The way I look today (en dat mag gerust eens een foto zijn van voor uw haar is gekamd of er een laag schmink op ligt), outfit posts (maar dan wel alle outfits van de dag, niet alleen die ene glamoureuze waar ge drie uur over nagedacht hebt), het kan allemaal vandaag. Als ge maar een beetje eerlijk zijt.
Zaterdagochtend bij het ontwaken zag ik er zo uit:

helemaal afgebleekt in / door het vroege ochtendlicht
(en ja, nog een beetje slaperig en zo)
Een kwartier later was ik klaar om de dag écht te beginnen. Geen laag schmink (de inhoud van mijn make-uptas is identiek aan die van Kathleen), enkel een  – zelfgemaakt – paar oorbellen en ik ben klaar voor de dag. Weinig werk, geen lepe truken, zelfs geen gekamd haar. Hoewel dat laatste tegenwoordig wel vaker gedaan wordt dan vroeger, want sinds ik mijn haar minder vaak ‘was’, gebruik ik wel vaak de truuk ‘haar kammen’ om het er weer fris gewassen te doen uitzien. Of allez, die truuk helpt alleszins om te voorkomen dat mijn haar in vettige stroppen (of dreadlocks, zo u wil) komt te zitten / hangen. Vroeger heb ik trouwens dreadlocks gewild. Maar ik zag het dan toch niet zitten om na verloop van tijd met een kort kapsel rond te lopen. Ik met kort haar, dat trekt nu eens echt op niks.

de oorbellen waarvan sprake, supersimpel, maar ik draag ze wel het vaakst

Trouwens, wat dat ‘weinig werk en geen lepe truken’ betreft, in het diepst van mijn gedachten ben ik misschien wel een wannabe beautyqueen. Héél héél diep. In het allerdiepst van mijn gedachten reinig ik (sinds kort, op aanraden van E, die mij tijdens haar verblijf een paar tips gaf) mijn gezicht elke avond voor ik ga slapen – met zelfgemaakte brouwsels dan nog – en gebruik ik elk weekend – of allez, minimum om de twee weken – een homemade gezichts- én haarmasker. Maar ik vergeet dat dan weer na een paar keer. Andere prioriteiten en zo… Wannabe beautyqueen is trouwens misschien niet zo goed verwoord. Ik wil geen uitgebreide schminkdoos worden / hebben, ‘t is eerder een kwestie van onderhoud en verzorging. Maar bon, andere prioriteiten dus. 
In het allerdiepst van mijn gedachten knip ik mijn haar ook regelmatiger, en durf ik het al eens ‘cool’ knippen. Maar meestal blijft het bij een saai recht froefroeke, dat om de paar weken door mezelf of Stefan wordt geknipt. Mijn kapster moet mij niet graag zien.  

een chance dat de webcam geen kwalitatieve foto’s neemt, zo valt het niet zo op hoe kapot mijn haar is

Maar goed, ik ben aan het uitweiden he.

Zodus, de outfit van vandaag:

= paarse nylonkousen (cadeautje van E), een oud haltertopje en een giletje van in den tijd dat ik nog naar de H&M ging, en het allerbelangrijkste (nu ja, buiten onderbroek en beha): mijn nieuwste ‘aanwinst’, het uilenkleedje dat ik kreeg van Juffrouw Sanseveria. Ik zei het al, het is niet omdat er hier niets meer gekocht wordt, dat er niets ‘nieuws’ binnenkomt. Contentement alom hier, allemaal dankzij zo’n schoon kleedje! Nog eens heel neig merci, Juffrouw!
Ik heb daar trouwens geen drie uur over nagedacht. Drie minuten, al bij al.
(‘t is eraan te zien, ja!, denken sommigen onder jullie nu misschien…)
En voor wie geïnteresseerd is, mijn ontbijt van vandaag zag er zo uit:

= chocomousse en bananencake met een yofu-citroen-bananensausje. Ow yeah!
Volgend bericht
Vorig bericht

18 reacties op “#wijvenweek – beautyqueen in het diepst van mijn gedachten

 1. Hihi, uw gezicht op de haar-foto is echt heel koddig. 🙂
  Persoonlijk kom ik niet buiten zonder mascara en oogpotlood. En mijn yes-to-cucumbers créme, die echt mirakels doet! (Zo mijn droog vel hydrateren! en zo lekker ruiken!!) Als het een feestje is (= een trouwfeest of iets dergelijks) durf ik mij eens laten gaan met poeder en blush, soms zelfs met rode lippenstift. Om dan alles terug van mijn gezicht te halen omdat ik me dan niet meer 'mezelf' voel. 🙂 Hoge hakken, daar doen we wel aan mee, die worden zelfs speciaal uit de kast gehaald omdat ik mij dan zelfzekerder voel. Wat ouder, groter en lawaaiiger dan ik normaalgezien ben. 😉

  Superleuke post om te lezen eigenlijk, overal. Ik ben fan van de wijvenweek. En heb al een beetje spijt dat ik niet meedoe. 🙂

  1. Maar ge kunt nog altijd meedoen! Hop hop, ge moest al ingeschreven zijn!

   En ik voel me ook niet / minder 'mezelf' met schmink. Idem met hakken. Maar ge hebt wel een punt wat dat zelfzekerder en groter betreft. Dat lawaaiiger vind ik dan weer minder tof, ik vind het echt niet tof als men mij van ver hoort afkomen 😉

  1. 't Is suikervrij, dat helpt 😉 En voor de rest: vegetariër en 90% van de tijd veganist – dat heeft ook alleen maar voordelen, vooral voor de wereld en voor de dieren, maar ook voor mezelf dus 😉

 2. Altijd leuk lezen bij jou, en wat ben ik blij dat er nog mensen bestaan die lak hebben aan een overvolle toiletzak met potjes waarvan ze heel erg zouden verschieten als ze het vooraf ervan zouden kennen. de smeerseltjes die ik heb zijn zelf gemaakt door de papa, ik vergeet ze al eens net als jou :0)
  Een vriendin van mij gebruikt olijfolie verwerkt in een creme, vettig lijkt me, maar een zacht velleke. En u haar heeft een mooie kleur, en het kleedje is perfect voor jou!

 3. Voor zover ik de wijvenweek wat volg op mijn favoriete blogs, lijken meer mensen dan ik dacht zonder (of bijna zonder) make-up door het leven te gaan! Onlangs heb ik al mijn make-up weggedaan, want ik gebruikte hem niet. Ik heb er een beetje spijt van omdat ik nu geen mogelijkheden heb om te experimenteren of iets te dragen bij een speciale gelegenheid. Maar ik ben ervan overtuigd dat dat experimenteren zeer beperkt zou zijn (omdat ik er gewoon niks van bak) en dat ik op die speciale gelegenheden toch geen make-up zou dragen! Dus ik ben blij dat dat gerief niet meer rondslingert in de badkamer, zonder dat ik hem eigenlijk gebruik.

  Dat kleedje… prachtig! Past perfect bij jou! Merci, hé Juffrouw Sanseveria. Dat hebt ge goed gedaan!

 4. Dat uilenkleedje! Als ge 't ooit beu zijt, ge weet mij te vinden he! 't Staat u wel prachtig, dat moet ik zeggen. Niks mis met uw net-uit-bed-koppeke trouwens. Volledig naturel, zo zien we 't graag he!

 5. En ik vind uw haar trouwens ook supertof! Spijtig wel dat de puntjes wat kapot zijn, maar kan Stefan dat niet knippen? Ik knip mijn haar ook altijd zelf eigenlijk, en zeker mijne froe. Daar mag de kapper (die luttele keer dat ik daarheen ga, 1x per jaar) echt niet aankomen!

  1. Stefan durft mijn haar niet zo goed knippen, de froe lukt nog net, maar de rest durft hij niet aanraken met de schaar 😉 Ik doe mijn punten soms wel zelf, maar alleen maar de langste, terwijl mijn haar eigenlijk niet allemaal gelijk is en er dus altijd punten zijn die ik niet knip. Op de duur is alles ongeveer even lang en dat vind ik niet mooi, dus dan wordt er bij de kapper gegaan…

 6. Ik scrolde door de foto's en dacht: wel dierbare, u bent een mooi mens! Dus dan heb ik heel de tekst over mogelijke hulpmiddelen eigenlijk niet meer nodig. Al las ik hem toch even, in de waan dat iets met chocolade wel eens dé truuk zou kunnen zijn. 😉

Reageer