Wij dagen u uit! (en ge kunt ook iets winnen)

Vandaag start de campagne Mijn Korte Ritten. Een hele maand lang engageren deelnemers zich om minder in de autozetel en meer op het fietszadel of in de wandelschoenen te kruipen. Want wat meer stappen en fietsen, dat kan nooit kwaad. En al zeker niet als de afstand minder dan 5 km is, een afstand die gemakkelijk te overbruggen is te voet of met de fiets. De campagne loopt in verschillende steden en gemeentes, verenigingen en organisaties, en dus ook in Blogland. Bloggers en bloglezers, verenigt u!

liefde-fiets

Remember this? 🙂

Samen met andere fietslievende bloggers Riet, Leen en Stien wil ik onze lezers uitdagen om van 1 tot 30 juni de korte (of langere) autoritjes in te ruilen voor een stap- of fietstocht. Als je meedoet, zal je dit moeten aanvinken:

Ik engageer mij om gedurende de campagnemaand van 1 juni tot 30 juni, 20% van mijn korte autoverplaatsingen te vervangen door stappen en fietsen.

Hang dat maar boven je bed vanavond!

Meedoen?

 1. Registreer je op mijnkorteritten.be.
 2. Kies jouw persoonlijke streefdoel.
 3. Sluit je aan bij onze groep “blogchallenge!”
 4. Deel je belevenissen, nieuwe ontmoetingen, de verbetering van je conditie, de nieuwe ontdekkingen waar je anders voorbij reed … op je blog en hashtag erop los met #korteritten en #blogchallenge.
 5. Vul je gefietste en gestapte kilometers in op de website.
 6. Win sowieso goeie karmapunten, en misschien ook een prijs. De prijzenpot van Mijn Korte Ritten zelf is bijlange niet mis voor de fietsfans onder ons! En oh ja hoor, ook via onze blogchallenge valt er ‘t een en ‘t ander te winnen (maar daarover later meer, registreer u maar alvast!).
Volgend bericht
Vorig bericht

13 reacties op “Wij dagen u uit! (en ge kunt ook iets winnen)

 1. Super idee! Ik doe al een tijdje mee 😉
  Nog een ideetje: kunnen we niet eens iets organiseren om het stappen/wandelen ook als ecovriendelijk te laten tellen? Sinds enkele jaren krijgt mijn man ongevraagd ecochecks. Daarmee kun je een koelkast kopen, of een tv of een elektrische (verbruikt toch ook energie?!) fiets, of …, maar geen wandel/stapschoenen, trekkingsokken, enz. Alsof stappen niet het allerbeste zou zijn voor het milieu. Dat mag van mij anders.

 2. Leuke campagne! Ik doe gelukkig ook al jaren mee: met de fiets naar school, het werk, de winkel (lang leve de fietskar voor grote hoeveelheden), het station… Te zot gewoon gewoon om dat met de auto te doen. Wij gebruiken die enkel voor de langere afstanden, omdat daar het openbaar vervoer (jammer genoeg!) meestal nog tekort schiet, zowel in prijs, tijd als flexibiliteit.

 3. Ik ben de laatste jaren echt heel gemakzuchtig geworden al hou ik erg veel van wandelen.
  Registreren ga ik me zeker niet, maar ik wil het echt wel in de toekomst. Mijnen otto wat meer laten staan.
  Ooit gebruikte ik hem maar één keer per week meer gedurende een jaar of drie, maar ik ben hervallen in oude gewoontes uiteindelijk….

Reageer