Weekmenu – #DZV week 2

Speciaal voor de Dagen Zonder Vlees deel ik wat ik de voorbije week allemaal gegeten heb, ’s morgens, ’s middags, ’s avonds en tussendoor – soms aangevuld met (minderwaardige, sorry) Instagramfoto’s.

Woensdag 25 februari

 • ’s ochtends: brood met choco (dik tegen mijn goesting, maar ik had een broodje gekocht voor in de seitanstoverij en nu moest dat brood op) en een handje gedroogde mangostukjes
 • ’s middags: smoothie van rijstmelk, banaanpoeder, pindakaas en vanille-extract + vanillesojayoghurt met pindakaasgranola en zwarte chocoladedruppeltjes
 • ’s avonds: seitanstoverij met wortelstoemp 

Aan die seitanstoverij begonnen we maandag al. Maandagavond maakte Stefan de seitan, dit keer volgens het recept van Marie Laforêt (uit het EVA Magazine nummer 55). Dinsdagavond maakte ik de stoverij al klaar: seitan bakken, ui erbij, daarna ook wortelen, Provençaalse kruiden en laurier, bouillon waarin de seitan werd klaargemaakt en twee dikke sneden brood besmeerd met mosterd. Woensdagavond kapte ik er bier bij en liet ik het nog wat inkoken terwijl ik de patatten en de wortelen samen kookte in de bouillon van de zelfgemaakte seitan. Man, zo goed.

Donderdag 26 februari

 • ’s ochtends: havermoutpap met banaan, pindakaas, rijststroop en vanille-extract
 • ’s middags: stokbrood met zeehummus
 • ’s avonds: een banaan
 • tussendoortjes: chocomousse à la Art d’Eco

Ik maakte voor een stuk of 15 man couscous met in de oven geroosterde groenten en pitten en zaden (klinkt saai, maar wees creatief met kruiden en dit is een feest voor je smaakpapillen), aangevuld met tomatensaus met snijboontjes gemaakt door de schoonzus, maar blijkbaar had ik daarna zelf geen honger meer. Een paar uur later at ik dan toch maar een banaan. 

Vrijdag 27 februari

 • ’s ochtends: havermoutpap met banaan, pindakaas, rijststroop en vanille-extract
 • ’s middags: energierepen à la Art d’Eco
 • ’s avonds: seitanstoverij met wortelstoemp
 • tussendoortjes: chocolade en chocomousse à la Art d’Eco

Zaterdag 28 februari

 • ’s ochtends: Stefan maakte pannenkoeken met appels, die ik at met rijststroop
 • ’s middags: panini met mozzarella, pesto, zongedroogde tomaat en sla
 • ’s avonds: seitanstoverij met wortelstoemp
 • dessert: chocomousse à la Art d’Eco

Alweer seitanstoverij, ja. Stefan was ziek + we hebben geen diepvriezer = véél seitanstoverij voor Kelly! 

Zondag 1 maart

 • ’s ochtends: havermoutpap met banaan, pindakaas, rijststroop en vanille-extract en een handje gedroogde mangostukjes
 • ’s middags: chocomousse à la Art d’Eco
 • ’s avonds: seitanstoverij met frietjes
 • tussendoortjes: chocolade

Tony’s Chocolonely, mijn cadeautje aan mezelf van op het Fair Fashion Fest
dankzij Supergoods.be

Maandag 2 maart

 • ’s ochtends: smoothie van amandelmelk, banaan en pindakaas
 • ’s middags: smoothie van amandelmelk, banaan en pindakaas en 2 energierepen
 • ’s avonds: portobello-halloumiburger met postelein en rode paprika
 • tussendoortjes: chocolade

De portobelloburger maakte ik volgens het recept uit het Oh She Glows kookboek, mijn favoriete kookboek tegenwoordig. Ooit schrijf ik daarover wel een review, want mijn hart is er zo vol van dat ik er best wel een resem woorden aan wil wijden. Ik voegde een sneetje halloumi toe omdat een sneetje halloumi van tijd tot tijd zo enorm goed smaakt.

Dinsdag 3 maart

 • ’s ochtends: havermoutpap met banaan, pindakaas, kokosbloesemsuiker en vanille-extract
 • ’s middags: sojayoghurt met citroentaartsmaak, een bloedappelsien, wat gojibessen, noten en gedroogde mangostukken
 • ’s avonds: noodles met zoete gembersaus (wreed lekker sausje, maar ik vind de link naar het recept niet terug) en geroerbakte ui, gember, kurkuma, look, witte kool, wortel, paksoi en wat rode paprika
 • tussendoortjes: de laatste portie chocomousse
Volgend bericht
Vorig bericht

7 reacties op “Weekmenu – #DZV week 2

  1. Inderdaad, bij Delhaize! Bij Colruyt heb ik er ook al gekocht. Maar ze hebben het niet altijd liggen, heb ik de indruk. Andere supermarkten bezoek ik niet, dus verder zou ik het niet weten 🙂

 1. Smaakte die stoverij dan nog tegen het einde van de week? Want twee dagen na elkaar hetzelfde eten: geen probleem, maar vier is toch wel moedig, vind ik 🙂
  Al ziet het er wel heel lekker uit (precies ook "echt" stoofvlees).

  1. Hmm, ik had gisteren mijn mail al afgesloten voor de leesbevestiging binnen kwam, waardoor ik gelukkig nu besef dat "moedig" precies kan overkomen alsof ik denk dat je slecht geworden eten zit op te eten 🙂 Niet dus, gewoon in de zin van "nog goesting" erin 😉

  2. Haha, ja, ik heb het ook zo begrepen hoor 🙂 Gelukkig maak ik maar 2-3 keer per jaar stoofvlees, dus ik vond het niet zo erg om het vier dagen te eten. Wegsmijten was véél erger geweest 🙂

Reageer