Weekmenu – #DZV week 1

Met de Dagen Zonder Vlees dacht ik nog eens weekmenu’s te posten. In 2011-2012 stuurde ik gedurende een paar maanden wekelijks een soortement van nieuwsbrief met mijn weekmenu ter inspiratie van wie meer vegetarische kost wil. Daar stopte ik mee (ik weet niet meer waarom, wellicht iets als “te drukdrukdruk”), maar nu, speciaal voor de DZV, deel ik weer even wat ik de voorbije week allemaal gegeten heb, ’s morgens, ’s middags, ’s avonds en tussendoor – soms aangevuld met (minderwaardige, sorry) Instagramfoto’s. 

Woensdag 18 februari

 • ’s ochtends: havermoutpap met banaan, pindakaas, ahornsiroop en vanille-extract
 • ’s middags: wortel-quinoasalade en een tas witloof-pastinaaksoep uit Fourplay van Marta Majewska
 • ’s avonds: smoutebollen (want ’t is carnaval geweest, en dan moeten er eens smoutebollen gegeten worden)
 • tussendoortjes: twee quinoa-frambozenmuffins uit Fourplay van Marta Majewska (met sojayoghurt met blauwe bessen i.p.v. eieren) + een portie pure olijven

Havermoutpap met banaan, pindakaas, siroop en vanille-extract is iets dat je veel zal zien passeren. Dat is namelijk mijn favoriete ontbijt sinds lang. Maar! Belangrijk! Alleen grove havervlokken zijn goed genoeg! Anders wordt de pap te plat en dat vind ik niet leuk. 

Donderdag 19 februari

 • ’s ochtends: havermoutpap met banaan, pindakaas, ahornsiroop en vanille-extract
 • ’s middags: een broodje met mozzarella en zongedroogde tomaatjes
 • ’s avonds: in de oven geroosterde bloemkool met kurkuma uit Fourplay van Marta Majewska met aardappelcurry
 • tussendoortjes: een handje gedroogde mangostukjes + een handje paranoten + chocomelk

Vrijdag 20 februari

 • ’s ochtends: rauwe boekweitpap uit het Oh She Glows Cookbook met geraspte kokos, geroosterde boekweit en hazelnoten
 • ’s middags: een restje aardappelcurry met avocado
 • ’s avonds: Stefan kookt: gegrilde groenten met spinazie-ricottagnocchi en ciabatta
 • tussendoortjes: een paar paaseitjes

Zaterdag 21 februari

 • ’s ochtends: havermoutpap met banaan, pindakaas, rijststroop en vanille-extract
 • ’s middags: een stukje brownie en sojachocolademelk op het tofste plekje met gratis wifi in Aalst, Philimonius
 • ’s avonds: sushi à volonté in The Ninja House in Brussel (waar bijna 30% van de kaart vegetarisch is, schat ik – oh bliss!)

Zondag 22 februari

 • ’s ochtends: twee bloedappelsienen,  een handje mangostukjes en een tas kiwi-appelsap
 • ’s middags: schoonmoederfrietjes met een soortement van Provençaalse saus
 • ’s avonds: Fiekes bladerdeeghapjes, Stefans lasagne en Fiekes chocoladetaart
Over die chocoladetaart nog even: Sofie bakte de meest decadente, helemaal vegan én allerlekkerste chocoladetaart ooit. Op mijn winterlijstje stond dat ik eens een decadente chocoladetaart wilde bakken / eten. ZO BLIJ was ik, dat Sofie dat onthouden had. Ik maakte zelf onlangs chocoladetaart, maar die was minder dan half zo decadent en verwaarloosbaar lekker in vergelijking met de laagjeschocoladetaart van Sofie. Ik kreeg bijna tranen in mijn ogen door de lekkerheid. Echt! Ik hoop dat Sofie snel een vegan bakboek publiceert, zodat jullie zelf ook zo’n geweldige taart kunnen leren maken. Intussen blijf ik graag Sofie’s proefkonijntje. 
Een véél betere foto vind je op Sofie’s blog.


Maandag 23 februari

 • ’s ochtends: nog een stukje van die geweldige chocoladetaart
 • ’s middags: een restje lasagne 
 • ’s avonds: macaroni (allez, eigenlijk) volkoren spirelli met ui, look, champignons, broccoli en kazige notensaus (ge zou ervan verschieten hoe lekker en smeuïg en toch zo gemakkelijk die saus is!) 
 • tussendoortjes: een handje gedroogde mangostukjes en 3/4e reep raw chocolade van Lovechock

Dinsdag 24 februari

 • ’s ochtends: twee bloedappelsientjes en chiapudding met dadels, gojibessen, wat gehakte noten en gedroogde banaan
 • ’s middags: deel 2 van de geweldige pasta-ovenschotel, gevolgd door twee stukjes ‘homemade, pretty healthy chocolate cake’ van mijne chef (die Engels en Frans spreekt, dus ook enkel Franse en Engelse cake maakt)
 • ’s avonds: drie sneetjes brood met zeehummus (de lekkerste hummusvariant, als je ’t mij vraagt, maar ik hou niet zo van de traditionele hummus)
 • tussendoortjes: wat chocolade

Volgend bericht
Vorig bericht

6 reacties op “Weekmenu – #DZV week 1

 1. Ik vind die grove havervlokken ook niet zo lekker voor havermoutpap. Dus zwierde ik ze in de granola.
  Tegenwoordig word hier (door mij) vaak ontbeten met een smoothie (2 soorten fruit, spinazie, pindakaas en melk). Alles behalve melk en pindakaas vries ik in per portie zodat ik de avond voordien gewoon een doosje uit de vriezer moet halen.
  Het merendeel van DZV heb ik vleesloos doorgebracht en ik mis het eigenlijk niet. Alleen in het frituur, zo'n veggieburger (zoals een bicky) steekt tegen na een paar keer.

  1. Haha ja, het vegetarische aanbod in normale frituren is niet echt gevarieerd. Allez, van de meeste restaurants moogt ge zelfs al niet te veel verwachten 🙂

   En jaaaa, dat smoothie-per-portie-idee heb ik ook al bedacht voor als we ooit terug een diepvriezer hebben!

 2. Die zeehummus en die kazige notensaus ga ik eens uitproberen!
  Kunnen we geen petitie starten om Sofie snel haar boek te doen schrijven? Want echt man, die taart ziet er zo ongelooflijk goddelijk uit!

Reageer