Weekends zijn er om te koesteren

En verlengde weekends nog meer. Deze post had eigenlijk maandag of dinsdag al moeten gepubliceerd worden, maar plots was het dus alweer zaterdag… Bon, het paasweekend werd dus gekoesterd. Want tijdens zo’n verlengd weekend heb ik soms zo eens de tijd en vooral de goesting om dingen te doen die al lang hadden moeten gebeuren. Zoals daar zijn: een tuinhuis uitmesten. Wij twee zijn maar gedeeltelijk verantwoordelijk voor het volproppen van die paar vierkante meter. Er stond namelijk ook nog veel gerief van vorige bewoners in. Hoog tijd om er eens in te vliegen.

Voor-foto’s zijn er – helaas – niet, maar toen al het gerief uit het tuinhuis gehaald was en op het gazon verspreid lag, verbaasde het mij een beetje dat dat er dus allemaal gelegen had. Enkele uurtjes later had ik het vuilblik meermaals volgeschept (kilo’s stof!), zou de veegborstel enorm geklaagd hebben als hij had kunnen spreken, maar kon ik toch een proper tuinhuis op foto zetten.

En veel werkgerief!

Ik voorzag ook een ‘slaaphoekje’ voor plantjes in potten die niet goed tegen de kou / de natheid kunnen. Een serre hebben we niet… Maar dan kunnen eventueel ‘zwakke’ plantjes toch minstens ‘s nachts droog en uit de wind geherbergd worden, de sukkelaars.
En er stond ook een Mercedes in het tuinhuis! Gelukkig geen auto, wel een oude naaimachine, daar in de buik van die tafel achteraan. En ze leek nog te werken ook!

Verder groeit er hier een beetje vanalles, zowel in het ‘atelier’…

… als op de logeerkamer… Met dank aan letsers die mij potjes verletsten waardoor ik er geen moest kopen – allemaal geweldig goed voor die koopvrijheid-uitdaging.

Juist de enige sanseveria des huizes heb ik precies een beetje verwaarloosd…
Oeps!
En nu ga ik verder doen met van het huidige weekend te genieten. 
Volgend bericht
Vorig bericht

3 reacties op “Weekends zijn er om te koesteren

Reageer