Weekendje weg

Vorige vrijdagavond rond 21 uur vertrok ik naar Theux, bij Spa, voor een zalig weekendje Ardennen. Dat was een cadeautje voor mijn beste vriendin, maar eigenlijk ook wel voor mezelf. Ah ja. Op de planning: chillen & babbelen, en “voor de rest zien we wel”. Net zoals een paar jaar geleden ging ik naar Glamping l’Escargot, want da’s zo’n heerlijke plek. Toen verbleef ik met Stefan in een luxetent, nu met Evy in een gezellig ingerichte roulotte. Good times, en nog geen beetje.

Voor het enige (tot nu toe toch) en dus extra zalige weekendje weg van 2017 had ik maar één ding echt gepland en dat was jacuzzi met cava op zaterdagavond. De rest mocht mijn compagnon Evy beslissen uit een lijstje van mogelijke opties (want ja, ik had het effenaf wel een beetje voorbereid!).

Het werd een paar uurtjes wandelen op zaterdag langs de Ninglinspo (net zoals de vorige keer, want toen had Tineke van de glamping die tip al gegeven) nadat ik lang had uitgeslapen (tot tien voor tien!!!). Het is daar zo zo zo schoon. Ik stopte dan ook regelmatig voor een foto. Op de terugweg regende het vooral, maar daarop waren we voorzien én het was natuurlijk gewoon een extra reden om een warme chocomelk klaar te maken, eens terug in de roulotte.

Daarna op de ‘planning’: boodschappen doen, verbaasd zijn van het vegan aanbod in de lokale supermarkt, chillen met mijn afspeellijsten ‘Chillen met die billen’ en ‘Dance like nobody’s watching’ op de achtergrond (hehe), nog meer bijbabbelen, lachen, koken, nog meer lachen, jacuzzi, chillen en NOG meer babbelen en chillen. Ow yeah. Oh ja, en ook efkes bekomen van de bijna-botsing-met-twee-wilde-everzwijnen-die-ineens-uit-het-bos-sprongen-en-net-voor-de-auto-liepen. Serieus, dat was verschieten. Maar hoera, de everzwijnen zijn ongedeerd en wij zijn enkel enorm verschoten (nu ja, ik vermoed de everzwijnen ook) en hebben daarna wreed gelachen. De Ardennen, altijd een avontuur!

Bubbels in het glas + bubbels in het bad = perfecte combinatie!

Zondag stonden we traag op en ruimden we de heerlijke overnachtingsplek die de Glamping Roulotte van l’Escargot is op om daarna nog extra te gaan chillen in de thermen van Spa. Zo’n zwaar weekend, tja, daarvan moesten we toch nog extra bekomen natuurlijk. Moehaha.

Het is lang geleden dat ik hier eens een blogpost schreef zonder er al te veel over na te denken, zonder een duidelijke boodschap en zonder er weken/maanden aan bezig te zijn geweest. Gewoon zo’n post die ik op een rustige vrijdagavond geschreven heb. Dat is in de eerste plaats wellicht omdat ik daar tegenwoordig gewoon geen tijd meer voor kan vrijmaken (met de bouw en ook wel met de zomer en al die leuke sociale activiteiten, ge kent dat wel), maar anderzijds ook omdat ik vind dat jullie als lezers weinig tot niets aan dit soort posts hebben. Maar ha, voor deze keer (en hopelijk in de toekomst terug meer) denk ik niet ‘what’s in it for you?’, maar wel ‘what’s in it for me?’. Herinneringen, neergepende herinneringen, zonder al te veel betekenis voor wie er niet bij was, dus, in dit geval. Want dit is nog altijd mijn virtuele archief, de plek waar ik deel wat ik wil delen, om gelijk welke reden ook. Ik ben ervan overtuigd dat wie hier al langer meeleest dat niet erg vindt. Peace out, y’all! En zeg eens, hoe is jullie zomer geweest?

Volgend bericht
Vorig bericht

16 reacties op “Weekendje weg

 1. Geen reden om je te verontschuldigen omdat dit bericht ‘minder inhoud’ zou bevatten, hoor! Ik vond dit net heel leuk om te lezen en om zelf ideetjes op te doen voor een weekendje weg. Persoonlijk vind ik dit zelfs meestal de leukste blogs om te lezen! We zijn tegenwoordig toch allemaal zo streng voor onszelf, we moeten inhoud leveren, iets bijdragen, een mening hebben,.. Ik ook, hoor, ik heb zelf al jaren een blog en dat heeft met heel veel tussenperiodes lang stilgelegen omdat ik dacht dat niemand geïnteresseerd was in mijn berichten, omdat ik niet over diepzinnige dingen schrijf,… maar nu heb ik het toch terug opgepakt. Als niemand anders er iets aan heeft, dan heb ik er zelf toch plezier aan beleefd en dan ik heb toch maar een mooi archief van mijn mooie, maar ook minder mooie herinneringen. En daar gaat het toch om, gewoon jezelf blijven en jezelf laten zien zoals je werkelijk bent. Dus schrijf gerust verder zonder te veel na te denken en verontschuldig je er alsjeblieft niet meer voor!

  1. Bedankt voor je waardevolle reactie! Me ervoor verontschuldigen, dat heb ik heel bewust niet gedaan, want daar krijg ik zelf enorm de kriebels van 🙂 Inderdaad, we zijn zo vaak te streng voor onszelf. Ik zal de eerste zijn om te zeggen tegen een medeblogster dat ze moet schrijven wat ze wil, en toch merkte ik de laatste tijd dat ik dat zelf niet meer of toch minder deed omdat er minder reacties waren op de persoonlijkere berichten. Dus ah ja, minder interesse. In mijn geval zijn de onderwerpen waarover ik schrijf ook erg beginnen veranderen toen mijn blog ineens ook door familie en vrienden en collega’s werd gelezen. Dan leg je vanzelf wat zelfcensuur op en schrijf je oppervlakkiger. Of dat was toch mijn reactie. Goed, ik zou daarover een hele lange blogpost kunnen schrijven, maar voorlopig houden we het maar hierbij. Nog eens bedankt voor je reactie. Ik ga ze ongetwijfeld nog opnieuw lezen als ik weer eens twijfels heb 🙂

 2. Dag Kelly,
  Ik vind het héél erg fijn dat je steeds probeert om een “goed onderbouwd” blogbericht te plaatsen hoor. Daarom is het lezen van je blog telkens leuk én boeiend. Maar zo een enthousiast bericht, waar het genot vanaf komt én onvervalst vakantiegenoegen uit…heerlijk 🙂 zo genieten ook wij mee én het geeft gelijk weer ideeën voor een weekend weg én nog belangrijker : het geeft aan dat even tijd voor jezelf en dierbare mensen zonder al te veel moéten doen, héééél erg belangrijk is!
  Warme herfstige groeten
  Kathleen

 3. “k ben ervan overtuigd dat wie hier al langer meeleest dat niet erg vindt.” Hélémaal niet, integendeel!
  Fijn om te lezen dat je ‘t zo naar je zin hebt gehad. Die roulotte ziet er keischattig uit!

  Wel grappig, wij planden afgelopen maandag + dinsdag ook een nachtje op diezelfde camping, maar omdat ze slecht weer voorspelden hebben we er toch maar van afgezien 🙂

 4. Ik zie mijn blog ook als mijn persoonlijk archief dus ik kan dit helemaal begrijpen. En ik vind dat zelf ook gewoon leuk om te lezen. Naar de Ninglinspo ben ik nog altijd niet geraakt, ook al was mijn vriend er zo’n fan van. Daar moet ik eens werk van maken!

 5. Mijn blog is ook een beetje mijn plekje, waar ik af en toe een keertje terugkijk en geniet van leuke herinneringen. Dus dit werd even smakelijk gelezen als al je andere blogberichten.

 6. Tju tju tju, ik was zo enthousiast door jouw foto’s dat ik meteen zo’n roulotte wilde boeken voor midden oktober en nu blijkt dat het maar tot 1 oktober wordt verhuurd. Teleurstellingetje, maar dan weet ik meteen waar ik in mei naartoe kan 😉

 7. Maar alé Kelly! Bloggen doet ge toch in de eerste plaats omdat ge het plezant vindt en dat kan toch alleen maar als ge schrijft waarover ge wilt schrijven. Of wij dat dan interessant vinden of niet is toch bijzaak?! Plus: ik vind dit eigenlijk supergezellig om te lezen, dus meer van dat 😉

 8. Ik vind dit soort posts heel leuk. Gewoon lezen over leuke dingen… Is toch leuk? :p En die glamping, ik zou mijn valies direct willen pakken…

Reageer