We gingen dus nog eens op reis

En het was de eerste ‘echte’ reis sinds 2006. Toen, zeven jaar geleden, gingen we met z’n tweetjes naar Parijs.

Andere jaren deden we van staycation, omdat wij “geen behoefte aan vakantie” hadden. Maar dju, het was ginder in Dardennen zo plezant, zo ontspannend, zo gezellig dat ik ein-de-lijk begrijp waarom zo veel mensen zo graag op vakantie gaan.

Het was ook de eerste keer dat we op reis gingen met vrienden en kennissen die vrienden werden. Dat verklaart grotendeels waarom het zo fantastisch was.

Want eigenlijk deden we ginder niet zo veel. Geen oplijsting van culinaire topadresjes, geen bloemlezing van culturele bezienswaardigheden, niets van dat alles hier. Oh ja, met “ginder in Dardennen” bedoel ik Malmedy, wat er eigenlijk totaal niet toe doet, want de locatie was eigenlijk totaal niet van belang, wel het gezelschap, een zotte Aalsterse bende. Met mezelf als het luidste kind.

Wat deden we dan wel?

Véél & superlekker eten (maar op één uitzondering na enkel ‘thuis’) – véél lachen – naar muziek luisteren – zwemmen (oké, één linkje dan, het was dit zwembad) – op onze luie konten zitten – beetje lezen – jacuzzi & sauna (elke avond, jawel) – gezelschapsspelletjes spelen (Carcassonne, Alhambra en Niagara) …

En ook nog …

* te vroeg op het knopje duwen

* en dus ook een filmpje nemen waarvan ik dan daarna een springfoto kon ‘vervalsen’ :p


* een beetje wandelen

* een beetje raar wandelen

* beslissen welke pijltjes we zouden volgen

* en dan uiteindelijk toch een beetje verloren wandelen en daardoor in de regen wandelen

* niet verbranden dankzij de beste zonnecrème

* kayakken (uiteraard, dat MOET gewoon als je een week in Dardennen bent)

* ‘sporten’

* twister op mijn dekentje spelen

* kapper spelen

* een beetje stikken (afwisselend met mijn favoriete stikpartner-in-crime) en daarbij bedenkelijk kijken

* railbiken en de mannen het grootste deel van het trapwerk laten doen (mhihi)

* de eerste keer op een koersfiets rijden – ZOEF!

* genieten van de ondergaande zon (en van elk ander moment, for that matter)


En nu heb ik dus Malmedy-wee.

Volgend bericht
Vorig bericht

16 reacties op “We gingen dus nog eens op reis

 1. Ooooh, dat kan ik geloven! Ziet er heeeel fijn uit! Hihi voor je twisterdeken. En kayakken is zo leuk! Ik ging kanoën (wel een klein verschil, natuurlijk) in Karas (in de buurt van Praag) en ik vond het zo fijn. Heb nog steeds soms een beetje heimwee naar dat moment. Samen zingen, van de natuur genieten, beetje bruinen en terwijl sporten. Heerlijk.

 2. ziet er heerlijk uit! en af te leiden aan de foto's van de wandelmarkeringen en de wandeling zelf, ben ik twee weken geleden dezelfde prachtige wandeling in de buurt van Xhoffraix gaan maken :). Geniet van het nagenieten!

 3. klinkt heerlijk. "Staycation" is een nieuw en toepasselijk woord voor mij, want ik ben ook al jaren niet meer op vakantie geweest. Ik zeg altijd dat ik op vakantie ga naar Leuven, maar daar woon ik, staycation dus …:-)
  welke is die 'beste' zonnecreme, ik smeer niets meer omdat er overal zoveel brol in zit, ik mijd gewoon te lang in de zon te zijn, maar alle tips welkom 😉

  1. Ik gebruikte deze zomer afwisselend Lavera met SPF 15, ECO Cosmetics met SPF 30 en zelfgemaakte zonnecrème. Allemaal met fysische zonnefilters, veel gezonder al dan chemische filters. De allerbeste 'zonnecrème' is zogezegd binnen blijven, maar bon, daarvoor ben ik te veel een buitenmens 🙂

  1. 't Was de mijne niet, 't was die van de stikpartner, een van de vrienden dus. Maar sowieso had ik de mijne ook wel mogen mee nemen, mijn lief had zelf trouwens ook een 'speelgoedje' (= PSP) mee 🙂 'Niet mogen', zo werkt dat hier niet 😉

 4. Amai, zag er zalig uit, zeker zo met een bende vrienden erbij!

  Ik moet ook niet zo persé weg (en al zeker niet naar exotische bestemmingen) maar toch is het elke keer opnieuw zalig! We zoeken wel meer en meer de rust op ipv drukke city-trips… Kan ook moeilijk anders met de tent. Kamperen vind ik al helemaal een zaligheid, hele dagen buiten zijn en zo wat "niets moet alles mag"… En dan thuiskomen en beseffen: verdorie, wat ligt dat appartement hier vol met overbodig gerief! Zoveel hebben we toch niet nodig!

 5. Amai, leek me kei gezellig! Hadden jullie nu echt een stikmasjien mee op vakantie? Haha! 😀 Leuke vakantie! Ge moogt mij ook altijd komen bezoeken bij de Walen. Al is er hier niet echt veel te doen.

Reageer