Wat ik (o.a.) deed in de winter – een lijstje

Voor de winter van 2015-2016 had ik opnieuw een lijstje gemaakt van wat ik wilde maken / verwezenlijken / doen / lezen dat seizoen. Korte-termijn-lijstjes werken tegenwoordig, in soms licht chaotische tijden, oh zo goed voor mij.winter-breien
 naaien: testversie sweater cardigan voor Stefan

Work in progress. Ik besliste al lang geleden welk patroon ik wilde testen, ik koos twee restjes dikkere tricot uit mijn op-te-werken-stoffenstapel, ik knipte het patroon en wilde zaterdag de stof knippen en in elkaar beginnen naaien, toen ik, na even puzzelen, merkte dat ik te weinig stof had. Als ik tegen volgende week dit puntje kan schrappen, eventueel als testversie zonder mouwen (althans voorlopig), ben ik al wreed content. En als de testversie goed bevalt, koop ik voldoende stof voor een echte versie.

 naaien: een paar wanten

Geslaagd! En ook: al vaak gedragen! <3

gerecykleerde-wanten-zijn-dik-oké

 naaien: Liene x2

Jup jup, ik naaide twee Lienes en deelde ze allebei uit.

liene-tas-van-annelies-cloud9

 verkopen: boeken via bol.com

Ook work in progress, dit. Ik besliste een deel boeken naar de Kringwinkel te brengen, omdat ik eigenlijk te veel zou moeten vragen (de verzendkosten moet je al verrekenen, en Bol wil zelf ook natuurlijk een percentje) om ze ooit verkocht te krijgen (ze zijn in perfecte staat, maar Duits en geen klassiekers noch een mooie editie). Het andere deel staat inmiddels een tijdje op bol.com, voornamelijk Duitse romans en boeken over Duitse taalkunde en geschiedenis.

Voorlopig heb ik nog maar één boek verkocht. Het kan dus nog wel eventjes duren vooraleer ze niet langer in de weg staan … Net als een groot deel naaisels en andere maaksels die ik eens zou willen verkopen of weggeven omdat ze in de weg staan. Een werkje voor wanneer ik eens niet weet wat te doen, of wanneer het allemaal ECHT in de weg begint te staan …

 yoga: oefenen op de headstand 

yoga headstandVooral in januari heb ik veel yoga gedaan en heb ik me eens gefocust op een houding. De headstand, dus. Niet simpel, zenne. De foto hiernaast komt van Wikimedia Commons, want mijn headstand is bijlange nog niet perfect. Maar oefenen deed ik dus wel.

Yoga is de max. Mocht ge het nog niet weten.

 

✓ eten: 2 x een week zonder cacao 

Dit deed ik omdat ik vond dat ik de laatste tijd een beetje te veel chocomelk dronk. Niet met chocolade, wel met puur cacaopoeder. Bijna elke dag. Dus ik dacht, let’s see of ik dat een beetje kan terugschroeven. En dat lukte. Zot genoeg.

 breien: headband (voor E.?)

Het restjes wol van mijn Paulie cardigan wilde ik niet laten liggen, dus besliste ik er meteen iets mee te maken. Ik vroeg naar ideetjes en het werd dus een headband. Hij is intussen af, maar een blogpost volgt nog!

 afvallen: 3 kg (van 56 naar 53)

Nog één kilo en ik ben er. Mijn jeansbroeken zien er intussen nog een extra kilometer te groot uit dan bij de start van de winter, dus die zullen wellicht binnenkort onder mijn naaimachine belanden. Lichtelijk choquerend vind ik dat trouwens, hoe veel te groot ze zijn. Ik had helemaal niet door dat ik me zo had laten gaan … #oeps

 lezen: Absurde overvloed voor puntje 18 van de VBC 2015 (= een boek dat je ooit begonnen bent maar nooit hebt uitgelezen)

Tja, kijk, het is geen eboek. Dat verklaart het helemaal. Ik wil en zal het lezen, maar de eboeken kunnen me veel gemakkelijker verleiden. Ooit.

 lezen: een boek voor puntje 26 van de VBC 2015 (= een boek dat zich afspeelt in Latijns-Amerika)

Dit werd Het huis met de geesten van Isabel Allende, een boek dat mij niet zo goed bevallen is (review hier).

 lezen: Library of souls

65% gelezen! Dit kan ik heel binnenkort dus ook wel afvinken.

 den bouw: me er terug op focussen na een periode van je-m’en-foutisme

Ik heb alles wat met de bouw te maken had de laatste maanden wat over mij laten waaien. Ik was het allemaal zo beu. Ik ging nog mee naar de afspraken met de architect, maar het aspect ‘paperassen bijhouden’ en ‘alles opvolgen’ kon er niet meer bij. Maar de afgelopen 12 weken ben ik me er dus weer wat meer van beginnen aantrekken. Die paperassen moeten nog wel allemaal een plaatsje krijgen, maar ik heb er weer goesting in. GROOT VERSCHIL.

7 op 12, dus. Oeps. Maar binnenkort 9 op 12! Hoe dan ook: het was al bij al nog een mooie, vrij productieve winter. Want ik maakte ook andere dingen, ik deed ook redelijk wat sociale dingen en ik las ook meer dan voldoende andere boeken. Booyah!
Volgend bericht
Vorig bericht

6 reacties op “Wat ik (o.a.) deed in de winter – een lijstje

  1. Weer productief bezig geweest! En hoera voor het hernieuwde bouwenthousiasme!

    Wat die boeken betreft, ben ik eigenlijk wel geïnteresseerd in Der Zauberberg van Thomas Mann. Laat maar weten hoe je de overdracht het liefste doet!
    (en trouwens: heb jij ook de prijs voor Nederlands gewonnen in het middelbaar? Ik heb die Chipka van Boon hier namelijk ook staan 😉

  2. Concrete lijstjes, daar moest ik ook maar eens mee beginnen. M’n hoofd zit momenteel vol met van alles en nog wat. Met als gevolg: aan iets beginnen en het nooit volledig afwerken…oeps. Naaien is (nog) niet aan mij besteed, maar breien wel, ook boeken verkopen of weggeven en ik ben momenteel ook begonnen aan een zoektocht voor nòg minder suiker (dat zit in heel veel blijkbaar, een eye opener 🙂 ).

Reageer