Wat er gebeurt als Ikea uw gerief niet in huis heeft

Een paar weken geleden gingen Stefan en ik samen met vriendin Evy naar Ikea. Aangezien half Vlaanderen en wellicht bij uitbreiding de halve wereldbol zot is van Ikea, wou ik ook eens de Ikea-experience beleven.

En oké, ik geef het toe: ik wilde ook graag een messenmagneet. Want hoewel ik geen gigantische Ikea-fan ben, hou ik wel van bepaalde oplossingen voor bepaalde problemen (ahum, ‘problemen’). In het kader van leven op twintig vierkante meter wil ik bijvoorbeeld zo veel mogelijk gerief aan de muren hangen. Alle oppervlaktes zo nuttig mogelijk gebruiken en zo. Een messenmagneet leek mij ook een ideale oplossing voor het gebrek aan keukenlades.

Maar de messenmagneten waren uitverkocht.

Dus dacht ik na. Zag ik restjes houten balkjes. Ontwierp ik. En gaf ik – bij gebrek aan tijd, je kent dat wel – Stefan de opdracht mijn ontwerp uit te voeren.

P1170810

P1170812

Wij zijn een goed team, wijle.

Volgend bericht
Vorig bericht

15 reacties op “Wat er gebeurt als Ikea uw gerief niet in huis heeft

  1. Erg mooi gemaakt daar niet van, maar ik heb zoiets liever niet in het zicht en zo ver mogelijk weggestopt in een la… Vind het eng om naar te kijken ook. Ik doe alles met een gekarteld broodmes en het meeste met aardappelschilmesjes…

    Marianne

  2. Ik ben blij te lezen dat er nog mensen op deze aardbol zijn die Ikea ook niet geweldig vinden 😉 Dat terzijde, goede oplossing! Vele leuker dan die magneet! Ziet er wel gevaarlijk uit voor kinderhandjes, maar die zijn er gelukkig niet 🙂

  3. Een messenmagneet heeft 1 vervelend nadeel: kleine metaalstukjes, zoals braampjes en dreg. blijen er ook aan kleven, worden magnetisch geladen en kunnen via de messen in de voeding belanden. Daarvoor heb jij de ideale oplossing gevonden! Superleuk!

Reageer